vineri, 18 octombrie 2013

Consultaţie gratuită cu biorezonanţă magnetică

Dispozitive pentru tratarea tuturor bolilor.

Un prieten a primit un telefon de la o persoană necunoscută, reprezentantă a unei "firme elveţiene cu sediul la Arad", "firmă cu o activitate de 15 ani în domeniu",  ce i-a propus o consultaţie gratuită  şi efectuarea a 16 analize la un aparat cu biorezonanţă magnetică, tot gratuit.


 Prietenul era îndemnat să vină cu soţia şi cu vreo doi prieteni. Cum el tocmai îşi făcuse analizele anuale prescrise de medic, mi-a dat mie invitaţia . Persoana de la telefon afirmase că efectuarea analizelor ar dura doar 15 minute, aşa că suna destul de tentant.
Am dat curs invitaţiei şi m-am regăsit într-o sală în care într-devăr am trecut fiecare, timp de circa două minute,  pe la un aparat ce urma să ne analizeze starea de sănătate, dar rezultatele le-am primit doar la sfârşitul unei lungi şedinţe de prezentare de produse. Bun, nimic nu e gratuit până la urmă, trebuie să te aştepţi la aşa ceva.

Un tânăr simpatic, ce ne-a spus că este de profesie maseur, ne-a arătat cât de periculoase pot fi medicamentele, demonstrându-ne că o pilulă de Paracetmol arde, degajând un miros de plastic ars.

Ne-a propus o alternativă mai sănătoasă pentru tratarea aproape a tuturor bolilor, începând cu artrita şi terminând cu diabetul su cancerul. Era un aparat cu impulsuri electromgnetice, despre care se spunea că e fabricat în Belgia.
M-am cam neliniştit, pentru că  aflasem cu diferite prilejuri despre riscurile câmpurilor electromagnetice care ne înconjoară, provenind de la diferitele aparate de radiocomunicaţii, televizoare, cuptoare cu microunde, telefoane mobile, antene, wi fi.
Cineva din sală a întrebat dacă dispozitivul prezentat este atestat medical. "Desigur! "A venit răspunsul, "dar acum să terminăm prezentarea".
La întrebrea dacă aparatul e garantat de producător sau de firma care îl vinde, prezentatorul  spus că garanţia de 30 de ani e dată de producător.
Apoi  a invitat pe câteva doamne să încerce un aparat pe care puneai tălpile şi care urma să le trateze pe loc toate durerile cu nişte impulsuri electromagnetice, singura contraindicaţie fiind pentru eventualii putători de aparate de stimulare cardiacă.
Ba chiar a făcut câteva glume, cum ar fi aceea că apratul le face pe doamne să se simtă "ca la un masaj de domn".(!)

Cum persoana ce dorea mai multe informaţii nu se potolea şi dorea să vadă un prospect al aparatului, tânărul i-a indicat să meargă la colaboratorii din spatele sălii, unde avea să vadă prospectul. Din păcate, nu exista un prospect, ci doar un contract de vânzare-cumpărare, în limbile română şi ungară, pe care nu era specificat numele producătorului.
Prezentatorul  a spus atunci că garanţia de 30 de ani este dată de "noi", adică de firma din Arad ce vindea produsul.
Ca atestare medicală, a fost arătată o hârtie prin care un aparat produs de o firmă din China era certificat ca fiind corespunzător pentru masaj.  Şi atât. Nici măcar nu reieşea că era vorba despre acelaşi aparat.
Cum fusese ridicată husa de pe amblaje, doamna a remarcat că şi pe cutia de ambalaj scria că produsul e făcut în PRC, adică în Republica Populară China.. Colaboratorii au explicat întâi că acela era ambalajul imprimantei (deşi pe cutie era desenat chiar aparatul de masaj la tălpi), ca mai apoi să se supere că cineva se uită la ambalaj (!)....Tânărul prezentator a intervenit spunând că şi el face masaj fără a avea un atestat, aşa că nu ar fi nici o problemă cu aparatul (dacă nu e atestat) . Şi că oricum nu trebuie aşteptate minuni de azi pe mâine, rezultatele bune apărând după o folosire îndelungată.

Pe site-ul firmei se pot vedea frecvenţele la care lucrează aparatele : 5Hz-18 Hz, frecvenţe foarte joase.

(Deci nu un aparat din Belgia, ci unul din China, aparatul nu tratează orice fel de boli, ba chiar nici un fel de boli, ci e doar pentru masaj. Nu are garanţie de la producător, ci doar de la o firmă înfiinţată de puţin timp şi care poate dispărea oricând. Nu e atestat medical , nu e pentru tratament şi în general toate informaţiile sunt vagi, contradictorii şi nedovedite, iar prezentatorii dau dovezi că ascund adevărurile, aşa că... ).

Prezentarea continua însă cu un set de vase de bucătărie din inox , despre care se spunea că sunt făcute în Elveţia, dintr-un aliaj chirurgical, care "nu conţine nichel, ci un aliaj de cupru, aluminiu şi altele".
Mai era şi un aparat electric de gătit sub presiune, fabricat, "desigur", tot în Belgia (sau Elveţia). Din păcate pe cutia oalei cu presiune scria tot "made in PRC". Oala în care se prepara mîncarea era teflonată la interior, ceea ce, spunea tânărul, o făcea ideală pentru gătirea unor bucate prielnice sănătăţii.  Ori teflonul s-a dovedit deja că este periculos pentru sănătate...
Vasele de bucătărie nu aveau ambalaje (!), dar pe ele era ştanţat "Swiss designed", ceea ce înseamnă "desenat /proiectat în Elveţia" şi nu fabricat acolo, iar materialul era steinless steel 18/10, inox-ul uzual pentru tacâmuri. Nimic neobişnuit, deci. Nimic cu cupru, cum spunea prezentatorul.

Partea cea mai frumoasă a fost anunţarea preţurilor tuturor acestor produse minunate. Prezentatorul însuşi a recunoscut că sunt foarte scumpe, dar...câteva persoane ar putea beneficia de o reducere dacă făceau contractul pe loc .(după mine chiar şi preţul redus era exorbitant, dar în fine, unii au venituri foarte mari şi poate nu li se pare mult)

La sfârşit am primit şi rezultatul analizelor pentru care venisem.


Din păcate, nici una dintre cele 16 analize nu ieşise bine în cazul meu. Sistemele cardiovascular, gastrointestinal, biliar,renal,osos, glicemia, erau "la pământ", vitaminele, aminoacizii, oligoelementele - deficitare, în schimb toxinele şi metalele grele erau în exces iar Ph-ul prea scăzut.

Dar era prezent şi "sfatul expertului": alimentaţie bogată în colagen, dar săracă în colesterol, mai multe legume, dar cu evitarea păstăioaselor şi a soiei, (]n schimb la rubrica următoare se recomanda să mănânc mai multe păstăioase), reducerea alimentelor cu conţinut crescut de calciu, suplimentarea alimentaţiei cu calciu, (da, da, chiar aşa), evitarea cepei, usturoiului, ghimbirului, hreanului şi a cărnii de oaie. La o altă rubrică mi se recomandau tofu (care e din soia),  fasolea (păstăioasă) şi carnea de pui. Prin urmare, ceea ce era de evitat era recomandat câteva rânduri mai jos şi invers.
Printre sfaturi mai erau evitarea alimentelor dulci şi sărate, (mai rămâneau deci doar cele acre şi amare), consumul de banane, pere şi ananas proaspăt. Erau recomandate în special ciupercile , odihna şi mişcarea , suplimentele nutritive (care?) şi reducerea grăsimilor.

Înarmată cu aceste "sfaturi preţioase", am părăsit frumoasa locaţie şi am căutat mai multe informaţii pe internet, despre firmă şi despre aparatele medicale cu câmpuri electromagnetice pulsatorii (sau cu impulsuri electromagnetice).

cifra de afaceri şi profitul firmei în chestiune
(profitul e aproape cât cifra de afaceri!)
Firma se găseşte repede, a fost înfiinţată în august 2012, (deci nici vorbă de firmă elveţiană şi nici vorbă de 15 ani de activitate în domeniu ), are ca obiect de activitate "Comerţ cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc", (deci nu aparatură medicală), are 5 salariaţi şi a obţinut un profit uriaş în acest prim an de activitate,  primind chiar o diplomă pentru locul 2 în Top Profit România, în 2013. (De înţeles, având în vedere preţurile uriaşe pentru aparatele de masaj şi oalele de inox din China, pe care le procură probabil foarte ieftin de acolo).
În Elveţia nu se pomeneşte nimic despre aparatele prezentate, dar există alte aparate cu câmpuri electromagnetice pulsatorii. Aparate de acest fel sunt şi în Franţa, ( nu cele chineze;ti, ci altele) fiind folosite în special pentru refacerea oaselor fracturate (recomandându-se, de către medic, doar câteva şedinţe ).
Acestea sunt folosite numai în unităţi medicale şi sub supraveghere de specialitate , pentru că utilizarea neştiinţifică poate avea efecte foarte grave pe termen lung, în ciuda unor aparente efecte pozitive imediate. (Se specifica acest lucru pe site-urile lor).
Adică, cine dă „o căruță de bani” pe un astfel de aparat, s-ar putea procopsi cu o boală foarte gravă folosindu-l timp îndelungat acasă.
Iar prezentatorul amintea că toți membrii familiei ar putea beneficia de aparat...

Pe site ul osha.europa.eu, la rubrica: "Câmpul electromagnetic-efecte asupra sănătăţii", se arată tabele cu cantităţile de radiaţie electromagnetică ce nu ar trebui să fie depăşite pentru a nu rezulta probleme de sănătate.
Conform Recomandării europene 1999/519/CE:
Valori limită de expunere - condiţii care trebuie îndeplinite: 
Domeniul de frecvenţe
Densitatea de curent indus în cap şi trunchi J (mA/m2) (rms)
până la 1 Hz
40
1-4 Hz
40/f
4-1000 Hz
10

Valori de declanşare a acţiunii (negative)


Valorile de declanşare a acţiunii, prevăzute în tabelul ne mai jos, sunt obţinute plecând de la valori limită de expunere în conformitate cu principiile stabilite de Comisia internaţională pentru protecţia împotriva radiaţiilor neionizante (ICNIRP), în recomandările sale vizând limitarea expunerii la radiaţii neionizante (ICNIRP 7/99). 
Domeniul de frecvenţă

Intensitatea câmpului electric
E
(V/m)

Intensitatea câmpului magnetic H
(A/m)
Inducţia magnetică B (T)

Densitatea de putere pentru undă plană echivalentă
Seq
(W/m2)
Curent de contact IC
(mA)
Curent indus în extremităţi IL
(mA)
0-1 Hz
-
1,63 x105
2x105
-
1,0
-
1-8 Hz
20.000
1,63x105/f2
2x105/f2
-
1,0
-
8-25 Hz
20.000
2x104/f
2,5x104/f
-
1,0
-

Oricum, am primit nişte sfaturi bune. Doar se ştie că e bine să te odihneşti, să faci mişcare, să mănânci legume şi fructe proaspete , să reduci zahărul, sarea şi grăsimile.


Totul e să nu dai bani aiurea şi să nu foloseşti aparate neatestate medical, care ţi-ar putea face mult rău prin folosire îndelungată.


4 comentarii:

Cristi spunea...

Cum i se permite unei firme care are aprobare de a vinde produse de uz gospodaresc sa vanda aparate deomologate , provenind nu se stie de unde si cu cine stie ce efecte? Chiar nu se sesizeaza nimeni?

Cristi spunea...

* neomologate, evident

cetateanca din sectorul 2 spunea...

Tocmai am primit un telefon de la o necunoscuta angajata a unei firme din Harghita. care spunea ca " facem o analiza a starii de sanatate din sectorul 2" si sa vin la un anume hotel.
Am intrebat daca au faacut deja analiza starii de sanatate din Harghita si mi-a spus ca nu. La intrebarea daca au mai facut undeva analiza starii de sanatate a spus " asata doamna draga nu stiu". Cand am intrebat cum de s-au hotarat sa analizeze tocmai starea de sanatate din sectorul 2 mi-a inchis telefonul. Tare, nu?

Rozalia spunea...

Firma asta isi bazeaza profitul pe insistenta operatorilor telefonici , considerand ca din foarte multe telefoane vor gasi ceva fraieri care "sa puna botul".
Eu stiu pe cineva la care suna cate o operatoare de la "Impulser" cam o data pe luna. Promit "toate analizele gratuit" si specialisti care ofera solutii pentru bolile depistate. La intrebarea daca e si vreun medic pe acolo, operatoarea da in balba. La intrebarea daca " specialistii" au atestare pentru a da consultatii si tratamente, ti se spune sa intrebi asta cand te duci acolo! Ideia e sa te prinda acolo , ca sa te ameteasca din vorbe, sa nu vezi ca toate sunt aparate ieftine de masaj din China sau oale ca cele cu care umbla unii cetateni bruneti din usa in usa sa le vanda - doar ca acolo ti se cer sume exorbitante pentru ele! Interesant ca autoritatile nu se autosesizeaza- ca doar nu ele trebuie sa vegheze la siguranta cetatenilor!