vineri, 20 decembrie 2013

Unghii frumoase

Se poartă unghiile frumoase în mod natural.

Nu avemm nevoie de cine ştie ce lac de unghii sau de unghii false!



Cu o îngrijire adecvată, putem avea şi noi o manicură  care să rivalizeze cu cele mai sofisticate.

Unghii frumoase natural
Trebuie să găsim timp să le îngrijim şi să le hidratăm, în primul rând. Fie că le vom lăcui, fie că le vom lăsa naturale, unghiile trebuie să fie îngrijite ca să arate bine.
Unghii mai curate
Pentru a îndepărta murdăria de sub unghii, vom folosi o periuţă , apă şi săpun. Se poate folosi şi bicarbonatul de sodiu, pus pe o perie de dinţi pe care o vom destina îngrijirii unghiilor.
Unghii mai strălucitoare
Oţetul alb face minuni la clătirea părului, dar ne ajută şi la recăpătarea strălucirii unghiilor. Unghiile trebuie muiate în oţet alb sau frecate cu acest oţet.
Unghii mai albe
Dacă unghiile au un aspect tern şi sunt pătate, avem mai multe soluţii la dispoziţie: fie un lac special, de înălbire, sau una dintre cele două reţetele naturale ce urmează
- lustruirea regulată a unghiilor pe un sfert de lămâie.
- îmbăierea unghiilor o dată pe săptămână într-un amestec de apă călduţă şi apă oxigenată, timp de 10 minute.  
Unghii mai rezistente
Masând în fiecare zi unghiile cu ulei de măsline călduţ, le vom face mai rezistente. În plus, cuticulele se vor înmuia şi vor putea fi împinse cu un bastonaş din lemn sau tăiate cu o forfecuţă de cuticule, dacă sunt prea groase, dar cu atenţie pentru a nu ne răni. Atenţie, acum nu se mai obişnuieşte tăierea integrală a pieliţelor (cuticulelor), ci doar îndepărtarea porţiunilor mai îngroşate care ies în evidenţă după împingerea cuticulelor spre baza unghiei.

Ce spun unghiile despre sănătatea noastră

Unghii ondulate
Valuri transversale indică tratamente prea agresive aplicate unghiei - cuticule împinse cu obiecte din metal, de pildă) sau  prostul obicei de a roade unghiile. Mai pou fi provocate de exeme sau de unele boli microbiene (streptococi, stafilococi).
Unghii care şi-au schimbat culoarea
Unghii îngălbenite:
Tutunul sau aplicarea de lac de unghii fără bază protectoare pentru a feri keratina de pigmenţi pot avea acest efect.
Dacă aceste cauze au fost înlăturate, se investighează dacă nu e cazul unor micoze, sau chiar dacă nu este cazul unei pleurezii sau sinuzite.
Unghii albe
O decolorare vizibilă indică o anemie sau o boală hepatică. 
În schimb, mici pete albe nu indică nimic patologic, ci este vorba despre micromalformaţii ale keratinei provocate de manopere prea brutale sau de lovituri repetate. 
Unghii negre
În afară de hematoamele apărute după un şoc sau de o ciupitură, toate petele negre trebuie supravegheate cu atenţie: toate cele care nu evoluează ca un neg sau cele care formează o bară asemănătoare cu codurile de bare de la mărfuri şi care nu dispar la apăsare, trebuie arătate la medicul dermatolog. putând fi vorba despre boli îngrijorătoare.
Unghii albastre:
Dacă această culoare este la toate unghiile, nu putem să o punem pe seama unei lovituri. Poate fi vorba despre o deficienţă de circulaţie sau despre insuficienţă cardiacă. De arătat medicului.
Unghii roşii:
Unghiile sănătoase sunt roz în mod natural. Petele roşii, în schimb, pot fi semnul unei boli cardiace, pulmonare sau renale. Când conturul unghiei se înroşeşte şi se umflă, poate fi vorba despre o alergie sau despre o micoză (infecţie cu Candida), ciuperci ce se găsesc de obicei sub cuticule şi profită când mâinile stau mult în apă şi sunt prost îngrijite.
Inflamaţia este destul de dureroasă şi unghia se depărtează puţin de suportul ei. Este necesar să se elimine zoa atacată de ciupercă şi să se aplice un antimicotic.
Unghii ciupite:
Mici depresiuni la suprafeţele unghiilor se datorează deseori unor traumatisme repetate. Însă dacă găurelele arată ca pe suprafaţa unui degetar, poate fi vorba despre un psoriasis. Aceste microleziuni pot fi semnul care să anunţe această boală foarte rară. ce se tratează la medic. (În general cu corticoide locale).
Unghii bombate:
Forma supranumită "geam de ceas" şi care nu se vede neapărat la toate unghiile poate arăta o problemă specifică  la nivelul căilor respiratorii: bronşită cronică, afecţiune pulmonară sau chiar emfizem.
Unghii curbate:
Pot fi semnul unei lipse de vitamina C sau de fier. Mai ales dacă sunt şi palide. Se tratează cu suplimente pe cale internă. 


2 comentarii:

Merin spunea...

Contra ciupercilor: ulei din arbore de ceai. 1-2 picaturi pe unghia decolorata, de 1-2 ori pe zi, de preferint[ dup[ baie.
Si pudra amtimicotica pentru absorbtia umezelii in cazul picioarelor. Canesten sau pudra Daktarin - se poate pune si in ciorapi.

Mitica spunea...

Asta da manicura, nu porcarii cu unghii false pe deasupra si murdarie pe dedesupt!
Mai ales ca daca are unghii asa de lungi, fata nici nu se poate spala prin locurile mai delicate... asa ca va dati seama cam cum stau lucrurile doar vazand-o!