marți, 24 decembrie 2013

Colinde cu Angela Gheorghiu

Concert de colinde cu Angela Gheorghiu





În ajunul Ajunului, pe 23 decembrie a avut loc un frumos concert şi o lansare festivă a albumului de colinde înregistrat de Angela Gheorghiu, împreună cu Orhestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare şi cu faimosul cor Madrigal, dirijat de Voicu Popescu, dar şi cu corul Accoustic, dirijat de Daniel Jinga.
Concertul a fost aşteptat cu nerăbdare de către toţi melomanii români, mai ales că a reprezentat unul dintre puţinele prilejuri în care putem să o urmărim pe celebra noastră soprană pe une dintre scenele bucureştene.


Frumoasa muzică din baletul "Spărgătorul de nuci" de Ceaikovski i-a introdus pe spectatori în atmosfera de aşteptare a sărbătorii Crăciunului.
Au urmat corul Madrigal, cu patru cunoscute colinde , s-a alăturat apoi şi corul Accoustic şi în sfârşit aştepta stea a muzicii, Angela Gheorghiu, care a cântat mai întâi patru colinde, apoi, ca răspuns la ovaţiile publicului, încă două  astfel de piese muzicale: "Moş Crăciun cu plete dalbe" şi "Colindiţă nu-i mai multă"

Frumoasă, elegantă în rochia albă, vaporosă şi  plină de însufleţire, Angela Gheorghiu ne-a delectat cu interpretări frumos şlefuite ale colindelor noastre, dar şi  un cunoscut cântec tradiţional din Vest, Cantique de Noël (O Holy Night).
Interpretarea sensibilă, cu bogate nunţe, dar şi cu  acute strălucitoare în punctele culminante ale discursului muzical a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru spectatorii bucureşteni.
Concertul va fi difuzat astăzi de Antena 3 şi de două posturi de radio, pentru a fi savurat de cât mai mulţi români, iar colindele sunt imprimate şi pe discul lansat la preţul modic de 25 de lei.
Concertul a fost urmat de o sesiune de autografe, în cadrul căreia Angela Gheorghiu, îmbrăcată de data aceasta într-o elegantă rochie roşie a acordat autografe, a dialogat cu admiratorii şi a făcut fotografii împreună cu ei.

A fost frumos.

Să sperăm că se va realiza şi frumoasa iniţiativă a artistei, pentru care pledează de mai multă vreme pe lângă primarul Sorin Oprescu, de a se construi şi la noi un auditorium modern, de nivelul celor cu care sunt dotate toate oraşele importante din ţările civilizate.


Niciun comentariu: