joi, 19 decembrie 2013

Cip uri implantate oamenilor

În prezent se folosesc pentru identificarea animalelor, dar există tentative de a se folosi acelaşi procedeu şi pentru oameni.



TIC - Tehnologii de Informatică şi de Comunicaţii. (Implanturi ICT)
Un astfel de implant este un dispozitiv tehnologic (închis cel mai adesea într-un cip de silicon), implantat în corpul uman şi apt să realizeze acolo anumite funcţiuni de informaţii şi de comunicare.
Ele pot îndeplini diferite funcţiuni de identificare, supraveghere şi localizare.
Pe lângă simpla citire a unor informaţii, aşa cum se întâmplă în cazul cipurilor folosite pentru animale, şi care se preconizează a se generaliza la oameni pentru a servi drept carte de identitate, se preconizează folosirea lor pentru identificarea copiilor sau a persoanelor atinse de Alzheimer.
S-ar putea adăuga dosarul medical al persoanelor, informaţii bancare şi cazierul judiciar.
Un cip devenit celebru, VeriChip™ , a fost conceput pentru tot felul de utilizări, chiar dacă pentru moment el necesită un scaner pentru citirea informaţiilor.
El se prezintă sub forma unui cilindru de mărimea unui bob de orez şi cu diametrul de un milimetru, ce are un înveliş din plastic special, ce ascunde o capsulă din sticlă, în interiorul căruia este circuitul RFID propriu-zis, o antenă a cărei bobină converteşte câmpul magnetic provenit dintr-un cititor exterior şi un curent ce alimentează cipul, şi cipul în sine, care modulează ampltudinea curentului  ce traversează antena emiţând un semnal de 128 biţi. Când este stimulat de un scaner exterior, avlat la o distanţă de câţiva zeci de centimetri, implantul furnizează un cod compus di 16 cifre, cărora le pot fi asociate diferite informţii stocate  într-o bază de date. Implantul se introduce cel mai adesea la partea superioară a braţului, sub anestezie locală, folosindu-se o seringă hipodermică.  El este acoperit cu o substanţă biocolantă  care facilitează lipirea de ţesutul local.
În 2003 s-a prezentat posibilitatea folosirii dispozitivului ca mijoc de plată , printr-un sistem numit VeriPay, câteva cluburi propunându-l membrilor lor.
În 2004 s-a autorizat folosirea ca dispozitiv medical. pentru bolnavii cu risc, pentru citirea rapidă a dosarului medical integrat.
Actualmente dispozitivul se comercializează în Europa, Rusia, America centrală şi de sud, şi în Asia şi numeroase campanii publicitare îi prezintă avantajele ca dispozitiv de identificare şi securitate. El se foloseşte în Australia şi Noa Zeelandă pentru identificarea personalului din anumite bănci sau a numeroşi militari. S-a încercat şi implantarea cipurilor la copii, care să fie cuplaţi la scanere amplasate înlocuri stabilite.
În numeroase ţări se preconizează implantarea de cipuri persoanelor eliberate condiţionat. În SUA există un proiect de implantare obligatorie de cipuri persoanelor fără venituri, pentru a facilita " asistenţa şi supravegherea populaţiilor defavorizate" .
În 2006, într-un interviu televizat, Scott Silverman, preşedintele consiliului de administraţie al VeriChip a propus implantarea obligatorie a lucrătorilor imigranţi ce intră în SUA, pentru a se uşura identificarea lor. A fost evocată şi posibilitatea implantării de cipuri persoanelor provenind din "axa răului". Organisme ca FBI, CIA, Pentagon , Departamentul de stat sau administraţia penitenciarelor au fost contactate de asemenea de VeriChip.
În domeniul militar, susnt studiate sisteme de înlocuire a sistemelor clasice de identificare şi dezvoltarea captatorilor, astfel încât să se afle informaţii despre starea cognitivă şi psihologică a purtătorilor de cipuri.
VeriChip colaborează cu Orbcomm pentru a realiza o asociere cip-GPS-satelit , ceea ce ar permite localizarea prin satelit a purtătorului.

 Associated Press a dezvăluit în 2007 că mai multe studii efectuate din anii 1990 par să lege în mod sigur apariţia de tumori maligne la şobolanii şi şoarecii de laborator cu implantarea de cipuri RFTD.
Au fost semnalate şi alte inconveniente apărute după implantare, cum ar fi "reacţie tisulară; migrarea implantului ; compromiterea securităţii informaţiilor conţinute; defectarea transportorului implantat; defectarea aplicatorului; defectări ale scanerelor; perturbări electromagnetice; riscuri electrice; incompatibilitatea cu examinarea prin rezonanţă magnetică; răniri cu ace" (Raportul GEE).
În 2006, un tânăr informatician a reuşit să cloneze cipurile şi a pus on line un mod de clonare facilă a acestora. De asemenea, s-au ridicat şi diferite bariere juridice, în peste 10 state americane, unde este interzis să se oblige persoanele să poarte cipuri, dar se permite procedeul pentru persoanele care consimt acest lucru, acest lucru fiind în acelaşi timp o condiţie pentru a fi angajat în anumite locuri...
În 2012, o scriitoare a lansat la BBC ideia implantării a câte unui cip fiecărui nou-născut.
S-a studiat şi posibilitatea implantării de cipuri direct în creierul uman, pentru transfer direct de informaţii.


Profeţia părintelului Elpidie

Părintele Elpidie spune că cipul ce va fi implantat oamenilor va fi lucrat după o tehnologie atât de înaltă, microtehnologie, încât va influienţa hotărârile omului şi va fi implantat în aşa fel încât nu va putea fi scos. El va influienţa şi simţirile şi sentimentele omului.
Cel ce va deţine calculatorul central va putea induce tuturor purtătorilor de cip senzaţiile dorite. şi de asemenea le va cunoaşte gândurilesentimentele şi va putea interveni în vieţile lor.
Microtehnologia digitală va putea afecta şi mintea omului.
Părintele Elpidie îi îndeamnă pe creştini să aibă încredere în Sfânta împărtăşanie pentru a fi protejaţi de manipulările tehnologice.
"Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să avem credinţă în El. Nu doar credinţă, ci încredere desăvârşită. Să ne schimbăm viața începând de astăzi, să-L iubim pe Dumnezeu și să alergăm în brațele Lui ca un copil în brațele mamei sale. Şi chiar de va avea vreo supărare, nu va alerga în braţele altei mame. Ce înseamnă asta? Că deşi Dumnezeu ne mai ceartă, pentru a ne ajuta să ne schimbăm viaţa, noi nu trebuie să ne îndepărtăm, ci iarăşi să revenim în braţele Sale. Binecuvântarea Domnului să fie peste voi!"


Părintele Elpidie, misionar în Africa

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Motorola  a brevetat "tatuajul electronic 110", ce se pune pe corp

Tatuajul conceput de Motorola Mobility (societate cumpărată de Google) ar conţine un circuit electronic , ce ar îndeplini numeroase funcţiuni, dintre care:
- comunicare fără fir în  Bluetooth, NFC, WFi sau cu toate celelalte metode de comunicare
- ecranarea zgomotului ambiant pentru calitate optimă a transmisiei sonore
- diode luminoase ar clipi la anumite cuvinte sau dacă purtătorul tatuajului minte: sistemul ar funcşiona şi ca detector de minciuni cu funcţionare continuă, semnalând reacţiile epidermice şi variaţiile de ritm cardiac.
- tatuajul ar putea fi alimentat  cu energie solară sau prin nanotehnologie, putând avea diferite întrebuinţări încă neprecizate. El ar putea fi alimentat şi de la alte dispozitive electronice, exterioare corpului.
- tatuajul electronic flexibil ar putea fi plasat în diferite părţi ale corpului şi ar putea fi legat prin impulsuri nervoase cu structura scheletului, cu muşchii şi cu nervii purtătorului, primind şi analizând şi semnalele din creier, dar şi emiţând semnale către toate aceste părţi ale corpului uman.
- dispozitivul ar putea fi folosit şi pentru identificarea persoanelor-  probabil existând şi metoda de a se împiedica scoaterea dispozitivului şi plasarea lui în altă parte - eventual pe altă persoană. De unde şi denumirea de tatuaj.
- microfonul integrat ar putea transmite sunete citind vibraţiile şi fluctuaţiile muşchilor şi ţesuturilor din cutia vocală a purtătotului

- tatuajul electronic s-ar putea aplica şi animalelor.

Un comentariu:

eu insumi spunea...

Important este sa nu acceptam sa purtam astfel de dispozitive, care ne apropie de situatia animalelor supravegheate