miercuri, 11 decembrie 2013

Dacă vreţi să o vedeţi pe Carla Bruni goală, daţi click aici

Nu, nu daţi click pe orice, dacă vă invită un necunoscut!

New York Times (în engleză), reluat de Francetv info relatează că acestă metodă a fost folosită de hackeri din China pentru a pirata calculatoarelor miniştrilor de Externe  participanţi la Summit-ul G20 ce a avut loc la Paris în 2011.
Miniştrii din Republica Cehă, Portugalia, Bulgaria, Ungaria şi Letonia au urmat îndemnul din mail-ul primit şi au dat click.



Piraţii au folosit metoda phishing ( înşelătorie electronică), ce constă în sustragerea de informaţii din calculatorul ţintă prin intermediul unor mail-uri sau site-uri falsificate, de exemplu.
În acest caz, îndată ce posesorii calculatoarelor ţintă au dat click pe locul indicat şi au fost redirecţionaţi către un site ce arăta fotografii cu fosta Primă Doamnă a Franţei , hackerii au plasat un "spion" în calculatoarele vizate, ceea ce le-a permis să aibă acces la toate documentele aflate pe acele calculatoare şi la reţelele la care erau conectate acestea.
Conform cotidianului american, piraţii urmăreau să obţină informaţii despre SUA. Dar nu se poate şti de fapt ce tip de fişiere au fost furate de către piraţi.

Un comentariu:

Marita spunea...

Bine ca n-a fost si ministrul nostru de externe printre fraieri!