marți, 28 ianuarie 2014

O injecţie a ruinat viaţa unei fetiţe

Greşeală înfiorătoare făcută la un mare spital londonez


La Great Ormond Street Hospital, primul spital pediatric din marea Britanie, unei fetiţe i s-a injectat din greşeală lipici în creier.
Acum trei ani, o fetiţă de 10 ani a fost operată pe creier la acest spital pentru o malformaţie arterio-venoasă.
Din pricina acestei malformaţii, în creierul fetiţei puteau apărea  hemoragii, pentru care în trecut i se făcuseră intervenţii de embolizare a vaselor de sânge hemoragice.
Intervenţia presupunea injectarea unei substanţe de contrast în artera cerebrală, pentru evidenţierea circulaţiei sangvine pe aparate şi apoi injectarea unui agent embolic- un fel de lipici - la locul exact al vasului de sânge ce provoca hemoragia.

Din neglijenţă, cele două seringi pregătite cu substanţele respective nu au fost etichetate corespunzător, astfel încât fetiţei i s-a injectat lipiciul în artera cerebrală, ceea ce i-a afectat ireversibil creierul.
Fetiţa a rămas în scaun cu rotile, lipsită de cele mai multe funcţiuni ale creierului , suferă de spasme dureroase şi are nevoie de îngrijire permanentă zi şi noapte.
Spitalul a recunoscut greşeala şi a încheiat un acord (în urma procesului intentat de familia victimei) pentru despăgubiri.
Acordul prevede plata în avans a sumei de 2,8 milioane de lire sterline şi în continuare câte 383000£ pe an până când fetiţa va împlini 19 ani. După această dată suma plătită anual va creşte la 
423 000 £, pe toată durata vieţii victimei malpraxisului, Maisha Najeeb.

Niciun comentariu: