miercuri, 29 ianuarie 2014

Concert Gabriel Croitoru la Sala Radio

Vineri 31 ianuarie 2014,

 Gabriel Croitoru cîntă Paganini pe vioara lui Enescu



Un frumos concert este anunţat la Sala Radio:
Prestigiosul dirijor italian David Crescenzi va dirija Orchestra Naţională Radio, având în program senina uvertură a operei Cenuşăreasa, de Rossini, Simfonia Primăverii de Schumann şi dificilul concert nr. 1 de Paganini, al cărui solist va fi îndrăgitul nostru violonist Gabriel Croitoru.
Gabriel Croitoru va concerta pe vioara făcută în 1731 de celebrul lutier Guarneri del Gesu.

Vioara, supranumită "Cathedral", pentru sunetul ei amplu şi   maiestuos, a fost instrumentul favorit al lui George Enescu şi i-a fost încredinţată pentru concerte violonistului Gabriel Croitoru în urma unui concurs.  Concertul nr. 1 de Paganini este unul dintre concertele preferate ale interpretului, deci ne aşteptăm la un adevărat regal.
Paganini cânta şi el pe o vioară făcută de Guarneri del Gesu, supranumită " Il Cannone", pentru sunetul ei puternic.
Pauza concertului va fi un prilej de întâlnire cu Gabriel Croitoru, dar şi cu maestrul Valentin Greorghiu, cu prilejul lansării albumului :
 „Recital Valentin Gheorghiu – Gabriel Croitoru. Beethoven, Dvořak, Enescu”.
Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2010:
  • Sonata ”Kreutzer” de Ludwig van Beethoven, 
  • Sonatina în sol major de Antonin Dvořak şi 
  • Sonata a III-a în caracter popular românesc de George Enescu.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Recent i s-a acordat un premiu (de la Loja masonica si Academie) lui Gabriel Croitoru, iar dupa ce acesta a vorbit si a luat premiul, prezentatorul a spus ceva de genul: " va dati seama ca acesti oameni nu au o deschidere la public..." - adica bine ca i-am chemat noi pe scena, ca altfel nu auzea multa lume de ei! Daca putea spune asta despre cineva cu munca de birou, a fost chiar nepotrivit sa spuna asta dupa premierea unui artist concertant, car eumple salile de auditii cu arta sa! Halal prezentator!