miercuri, 1 ianuarie 2014

Refacere după o noapte nedormită

Cum ne înviorăm după petrecere




Dacă după o noapte de petrecere trebuie să mergem la muncă şi vrem să facem faţă fără să se vadă cât suntem de obosiţi, ce putem face?
1. Să nu avem ochii umflaţi.
Pentru a descongestiona zona ochilor, ţinem câte o rondelă de castravete  pe pleoape, 15 minute.
2. Un duş dinamizant: nu neapărat un duş rece, care ne-ar tenta să ne întoarcem în pat pentru a ne reîncălzi, ci un duş călduţ , nu prea lung ca să nu ne moleşească, terminat cu un jet de apă rece pe gambe, pentru favorizarea circulaţiei.
După duş ne putem răsfăţa cu un masaj al gambelor cu un ulei neutru, în care am pus 1/3 ulei esenţial de chiparos (atenţie, dacă ştim că nu avem alergie la el- de testat înainte , pe pliul cotului, cu cel puţin 48 de ore înainte de folosire)
Pentru a masca cearcănele, un fard anticearcăn ne poate ajuta. (Evident, dacă suntem femei).
3. Reîncărcarea bateriilor corpului:
Un mic dejun uşor, dar cu multe vitamine. Fructe prospete, cereale, pâine integrală.
La dejun: vom evita mâncărurile grase şi cu sos, care ar fi prea grele pentru stomac şi ne-ar putea face somnolenţi.  Vom prefera un peşte cu legume, sau paste. Ar fi bună şi o salată de crudităţi.
Dacă am exagerat în ajun cu băuturile alcoolice, tradiţionala ciorbă de potroace  ar fi bună.
Vom avea grijă să ne hidratăm suficient, pentru a elimina toxinele acumulate. Apă plată, limonadă (apă, lămâie şi miere), ceai verde, suc natural de fructe ar fi foarte bune.
4. Ieşirea la aer.
Când lucrăm mai mult în faţa calculatorului sau la planşetă, să facem câte o pauză în care să  ieşim la aer, ca să îndepărtăm somnolenţa. Puţină mişcare ne va face bine.

Câteva bancuri spuse între prieteni, ne vor înviora de asemenea.
Ca de exemplu:
" Directorul unei foarte mari companii de stat venea la lucru în fiecare dimineată cu mașina de serviciu. Când ajungea la poartă, bariera se ridica instantaneu iar portarul dădea binețe: - Bună dimineața, Domnule Director! Să trăiți! Să trăiți! Intr-o dimineață, ca să-şi mai limpezească mintea și să mai scape de stres, directorul hotărăște să vină pe jos la serviciu, mai ales că stătea și destul de aproape. Ajunge în dreptul barierei și este văzut de portar: - Ce-i bă, Pulică! Nu mai ești director?"


Seara, desigur ne vom odihni, ca să ne recuperăm forţele.

Un comentariu:

Floricel spunea...

Da, asa o sa fac