joi, 2 ianuarie 2014

Fata salvata de la înec de un câine

O prietenă mi-a povestit cum a fost salvată de înec, pe când era puştoaică, de un câine.




Nu degeaba e câinele cel mai bun prieten al omului.
Prietena mea era în vacanţă la bunici. Bunicii aveau un câine mare, ciobănesc german - poate corcit, cine ştie?
Cum era vară, cald, fata a plecat la râu să se scalde.
Era o bună înotătoare şi a intrat în apă plină de încredere.
A înotat, dar de-odată a simţit că o ia curentul şi că nu se mai poate întoarce la mal. Apa o ducea cu viteză şi fata s-a uitat speriată spre mal în speranţa că cineva ar putea-o vedea şi ajuta.
Malul era pustiu. Deodată, a văzut pe mal câinele bunicilor. L-a strigat pe nume, l-a strigat cât a putut de tare, i-a strigat să vină, cu ultimele puteri, cu ultima speranţă.
Dar unde se duce câinele ? Spre groaza ei, a văzut cum câinele, după ce privise o clipă în direcţia ei, o rupsese la fugă de-a lungul malului, în loc să se arunce în apă şi să înoate spre ea, aşa cum crezuse că va face.
Curentul puternic o luase în stăpânire şi abia se mai putea ţine la suprafaţa apei.
Încerca să vadă unde aleargă câinele. Câinele se îndepărtase în goană în josul râului şi după ce luase un avans considerabil s-a aruncat în apă şi a început să înoate spre mijlocul râului, luptându-se cu curentul ce era din ce în ce mai puternic  pe măsură ce avansa spre mijlocul apei. Apa îl ducea şi pe el la vale, dar curentul rapid din mijloc o ducea mai rapid pe fată. Avansul pe care în câştigase alergând pe mal se micşora din ce în ce mai mult. Când câinele a ajuns la fată, erau duşi amândoi la vale cu aceeaşi viteză. Cu energia disperării, fata s-a agăţat de gâtul câinelui şi au înotat împreună în direcţia malului. A fost o luptă grea să ajungă la mal, dar împreună au reuşit.
Câinele îi salvase viaţa prin curajul, dar şi prin inteligenţa sa. El apreciase situaţia mai bine decât o putuse face fata şi acţionase în singurul mod în care ar fi putut să o ajungă şi să o salveze.



Ce s-a întâmplat pe urmă? Nimic. Amândoi s-au întors la casa bunicilor.
La terminarea vacanţei, fata s-a întors acasă şi şi-a continuat şcoala. A aflat la un moment dat că cineva a omorât câinele, care îi încurca pe hoţii de găini.

Un comentariu:

Stan spunea...

Bietul caine a salvat un om si isi facea datoria sa pazeasca gospodaria, asa ca a fost omorat.
Asta pentru ca hotii sa fie nestingheriti. Asa se intampla in tara asta, peste tot.