vineri, 18 ianuarie 2013

Stire de presă: cineva şi-a părăsit nevasta!

breaking news  


Informaţie de maximă importanţă, difuzată de posturile noastre de televiziune:

Un tânăr (nu ştim cum îl cheamă), şi-a părăsit nevasta, cu care are mai mulţi copii (nu ştim câţi) şi a fugit cu altă femeie!
De ce ni se spune nouă asta? E drept, nu e frumos, dar...o fi singurul caz, ca să fie toată lumea anunţată, sau cum? Ah, am uitat să vă spun, tânărul e de etnie rromă şi a fugit cu o româncă. Ei, şi ce, o să spuneţi dumneavoastră. Da, dar cică e fiul domnului Cioabă. Sau al domnului Stănescu (n-am reţinut).  Cum care domn Cioabă? (sau Stănescu?) Liderul din comunitatea din satul ...(am uitat care sat).Ei, ştiţi dumneavoastră, acela ce se autointitulează rege....(Au uitat să spună la tv " autointitulat" - poate, încet încet, începe să creadă şi domnul Cioabă că e vreun rege).Domnul Cioabă (sau Stănescu) este în direct la tv. Precizează că nu e vorba despre fiul lui, ci despre un nepot. Câţi ani are nepotul? 24-25 de ani, răspunde domnul cu pricina. Îmi aduc aminte că mai citisem o ştire cu un nepot al domnului Cioabă, prin iulie anul trecut. Caut ştirea, să-mi amintesc despre ce era vorba.Era vorba despre nişte tineri care au bătut crunt  un paznic de la o sală de jocuri.
La data aceea, domnul Cioabă a spus că tânărul nu e nepotul lui. 

”Toți se dau nepoții mei, știți cum este. Nepoții mei sunt mici, cel mai mare are 14 ani, restul trei-patru, doar îi știți. Nu știu despre cine este vorba”, a declarat Cioabă.
 David Cioabă, poreclit ”Mușchiuleț” este cel care, în înregistrarea video, încearcă în repetate rânduri să folosească un scaun pentru a-l lovi pe paznic.
(Înregistrarea video se poate vedea pe: 
http://www.turnulsfatului.ro/15848/video-socant-nepotul-lui-cioaba-si-doi-prieteni-au-fost-arestati-preventiv-regele:-nepotii-mei-sunt-mici-nu-stiu-despre-cine-e-vorba-.html)

Dar să revenim la emisiunea noastră de televiziune. Realizatorul de televiziune întreabă dacă acum se va recurge la...stabor (e vizibil încântat că stăpâneşte limbajul specific). " Păi şi staboru tot io sunt" explică imediat domnul bulibaşă. "Aha, păi.. atunci...vă urez să judecaţi bine!" spune mai departe realizatorul de televiziune, ne mai ştiind ce să adauge. În glasul omului de televiziune se simte un uşor amuzament.
 Nu cred că actul de justiţie ar trebui să fie practicat de oricine într-un stat de drept. Dar suntem într-un stat de drept? 
Un consilier al domnului prim ministru spune că nu suntem nici stat unitar. O fi ştiind el ceva, se lucrează tare la regionalizarea ţarii.
 Singurele state din UE care s-au regionalizat în ultima vreme (Spania şi Italia) au dat-o în bară cu asta. Dar...unde-i rău, hop şi eu...nu?
Pe ecran se derulează imagini cu persoane încărcate cu obiecte supradimensionate din aur.  Domnul bulibaşă mulţumeşte realizatorului de televiziune pentru ajutorul dat. 

De ce trebuia să ni se consume nouă timpul cu asta, într-o emisiune de ştiri? De ce ne-ar interesa pe noi că o persoană perfect necunoscută şi-a părăsit nevasta? Nu ştim dacă respectivul e într-adevăr nepotul cuiva important (am văzut că în luna iulie toţi nepoţii domnului Cioabă erau încă mici, nu?). Cei doi implicaţi (junele şi noua sa concubină) nu au fost numiţi. Oricum, nu conta.  Ce ni s-a spus atunci?
Dacă a fost vorba doar de podoabele uriaşe din aur, asta ar putea avea legătură doar cu declaraţia fiscală a domnului bulibaşă. Ăsta da, ar fi un subiect de presă!
Vorba aceea, ţara arde şi baba se piaptănă! 
Chiar nu mai era nici o ştire adevărată, care să fie într-adevăr de interes public?
De exemplu, care e strategia de dezvoltare economică a guvernului nostru? Sau- să reformulăm- există o strategie de dezvoltare?

Îmi aduc aminte că, după intrarea în UE, primul ministru de atunci, dl. Tăriceanu, a fost întrebat despre asta. El a răspuns: 
 " Nu mai avem nevoie de o strategie de dezvoltare, se va ocupa Uniunea Europeană de asta!"
M-am gândit atunci:  dar pentru ce mai avem guvern, dacă e aşa?

Iată că acum au trecut destui ani de la primirea în UE. Noi, se vede că încă mai aşteptăm ca UE să se ocupe de dezvoltarea noastră economică. Aşa o fi? 

Bine că aflăm despre un nepot (sau ce rudă o fi) al cuiva care a plecat cu altcineva. 

UPDATE
Iată că ştirile pe această temă continuă pe ecranele televizoarelor noastre. Ce a apărut nou? Faptul că persoanele bronzate natural se simt JIGNITE de faptul că junele lor a fugit cu o...româncă! Femeile rrome sunt indignate că româncele, care n-au ce mânca, profită de averile celor din etnia lor! 
Realizatorii de televiziune n-au avut nici o reacţie la această atitudine, mai mult, păreau încântaţi. Nu s-au gândit nici un moment că româncele ar fi mult mai puţin sărăntoace dacă o mare parte din veniturile ţării nu s-ar duce spre ajutorarea celor care declară că nu au nici un venit, chiar dacă sunt încărcaţi de bijuterii şi circulă în maşini scumpe. 
De asemenea, aceste venituri ar fi mai mari şi posibilităţile de a-i ajuta pe cei săraci ar creşte, dacă cei bogaţi (cum se laudă ei că sunt) şi-ar plăti impozitele cuvenite,  facturile pentru utilităţi şi celelalte dări, aşa cum fac sărăntocii de români.






Niciun comentariu: