sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Cum să ne regăsim silueta de altădată

Cum să micşorăm burta ?

Burta proeminentă se poate explica prin: 

  • Balonare cu aer sau cu gaz: în partea superioară a burţii poate fi aer îngriţit odată cu mâncarea sau provenit din băuturi gazoase sau după mestecarea de chewing-gum. În partea iinferioară, e vorba de o fermentaţie din digestia defectuasă a unor alimente 

  • O acumulare de grăsime: alimentaşie prea bogată în glucide sau lipide, combinată cu lipsa de exerciţii fizice provoacă apariţia colăceilor de grăsime.

  • Lipsa de tonicitate : fără muşchi abdominali, pântecul devine flasc şi grăsimea se instalează. Asta face ca încerările de micşorare a burţii să fie din ce în ce mai dificile .

Pentru a regăsi o talie frumoasă, trebuie să urmăm 4 etape :
  1. tratarea balonării
  2. Combaterea colăceilor
  3. Fortificarea musculaturii
  4. Schimbarea comportamentului alimentar
Prima etapă: combaterea balonării

1) Accentuarea arderii grăsimilor : să mâncăm mai puţine dulciuri. 
Organismul cheltuieşte energie folosind:
  • Glucide (alimente şi rezerve de glicogen),
  • Lipide (alimente şi depozite de grăsime din corp),
  • Proteine (alimente şi ţesuturi musculare).
Dacă vrem să fie arse depozitele de grăsime, trebuie să evităm sursa energetică principală: glucidele.Un consum mai mic de 100 grame de glucide pe zi este considerat "sărac în glucide", dar pentru rezultate mai bune ar trebui să mâncăm mai puţin de 60g pe zi.
În regimurile sărace în grăsimi, (care sunt implicit bogate în glucide) corpul va arde un amestec de grăsimi şi de ţesut muscular (proteine), ceea ce nu e de dorit.
2) Exerciţii pentru micşorarea abdomenului : 
Antrenament de mare intensitate, cu pauze. Exerciţiile cardio care alternează intervale intense cu intervale uşoare arde cu 50% mai multe grăsimi decât exerciţiile cardio de intensitate uniformă. Antrenamentul ar trebui să fie practicat în serii de 10-20 de minute.
3) Mâncaţi pe îndelete : mâncarea pe fugă antrenează aer care încetineşte digestia. E indicat să mâncăm aşezaţi, în loc liniştit şi să mestecăm bine. 
4) Alegerea legumelor bune : legumele se digeră uşor, cu excepţia legumelor uscate şi a cartofilor, care ar trebui evitaţi dacă aveţi probleme cu digestia lor. Legumele drenează organismul, facilitând eliminarea.
5) Dozarea fibrelor : Sunt necesare cam 25 - 30 grame de fibre alimentare pe zi. Fibrele sunt în cereale complete, fructe, legume . Dar peste 30 de grame de fibre pe zi pot provoca iritaţii ale intestinelor şi balonări, ceea ce nu ne dorim. 
6) Preferarea alimentelor gătite : ele sunt mai uşor de mestecat, de digerat şi de asimilat. 
7) Mâncaţi proteine : proteinele din carne, peşte, ouă aduc multă energie fără a provoca fermentaţie. 
8) Nu mâncaţi prea sărat : sarea provoacă retenţia de apă. Sunt de evitat şi alimentele industrializate, gata preparate, de încălzit acasa.
9) Aveţi grijă de sistemul digestiv : o cură de probiotice, o cură de prune şi de smochine (dimineaţa, timp de 3-4 zile) stimulează eliminarea. Consumaţi fibre la fiecare masă.  
10) Respiraţi bine : o bună respiraţieabdominală contribuie la eliminarea toxinelor. bien respirer avec le ventre contribue à éjecter les toxines de l'organisme.
11) Eliminarea ronţăitului între mese : la fiecare ronţăială se eliberează sucuri digestive. 
12) Înlocuiţi produsele din făină albă cu cele din făină integrală : se va arde mai uşor grăsimea viscerală .
Debarasarea de colăcei
>Sfaturi pentru întărirea abdomenului

Mesele dezordonate, cu prea multă grăsime, prea sărate provoacă acumularea de grăsime în jurul taliei.
Ce e de făcut?
Exerciţii fizice : Cam de trei ori pe săptămână şi suficient de mult timp - peste 30 de minute începe arderea rezervelor .

Sunt utile sporturie de rezistentă : mers rapid, înot, alergare, ciclism, fitmess, aerobic etc. Mers pe jos cât de mult zilnic, urcat pe scări şi nu cu liftul.
  • Reducerea dulciurilor : Zaharurile rapide ( prăjituri, dulciuri, băuturi gazoase) şi glucidele rafinate (zahăr alb, orez alb,etc) cresc nivelul de insulină în sânge. Aceste vârfuri de insulină duc la stocarea dulciurilor sub formă de grăsime în zona taliei. Pentru a remedia, consumaţi de preferinţă glucide netransformate (cereale complete, orez complet, paste integrale).  

  • Supravegherea aportului zilnic de calorii : si vous consommez plus de calories que votre corps en a besoin quotidiennement, vous allez stocker les calories consommées en surplus.

    Masaj : masarea burţii favorizează microcirculaţia, schimburile celulare, reduce reţinerea de apă şi optimizează digestia.
  • Se masează încet, cu mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic. Apăsaţi uşor. Puteţi încerca şi palparea-rularea: ciupiţi pielea, trageţi-o, rulaţi-o între degete. Insistaţi în punctele densibile. 

  • Masaţ-vă şi în caz de balonare, apoi presaţi uşor pentru expulzarea gazelor.
  • Destindeţi-vă : abdomenul receptează emoţiile. În caz de şoc emoţional, depresie, stres, avem dureri de burtă, balonări, probleme de tranzit. Se tratează prin respiraţie abdominală. În picioare, sau lungit pe spate, retrageţi abdomenul, puneţi mâna pe el, deschideţi cutia toracică, apoi abdomenu, blocaţi aerul, apoi expiraţi. 
  • Încercaţi creme : de folosit dimineaţa şi seara creme drenante, cu masaje sensul acelor de ceasornic. 
Încercaţi plante : gelule, ceaiuri pot folosi pentru detoxifiere

  • contra balonării :cărbune vegetal, argilă albă, chimen, fenicul etc.,
  • contra digestiei dificile : anghinare,ridiche neagră, boldo  etc,
  • contra constipaţiei :seminţe de in, diferite alge
Sfaturi pentru tonifierea abdomenului
Munca sedentară, deplasările cu transportul în comun sau cu maşina, poziţie proastă în faţa calculatorului duc la relaxarea abdomenului , care devine flasc şi creşte. Avem dureri de spate. E necesar să ne tonifiem abdomenul:

  • Poziţie cât mai dreaptă posibil :.Se pot practica Pilates, stretching, zoga, gimbastică în apă sau dans.Staţi drept în picioare sau pe scaun. 
  • Faceţi întinderi dimineaţa la sculare, apoi în alte momente ale zilei. Stând drept, cu burta suptă, încercaţi să atingeţi tavanul cu mîinile. 
  • Exerciţii fizice  :
    Gimnasticî, escaladă, sporturi de luptă, dans badminton.
    Sporturile de rezistenţă (marş, jogging, nataţie, ciclism, role) sunt exerciţii fizice aerobice care combat colăceii pe termen mediu şi lung, cu condiţia să fie practicate minim 40 de minute la rând cu intensitate moderată, de 2-3 ori pe săptămână.
  • Întăriţi-vă abdomenul : Exerciţii abdominale cel puţin 10 minute dimineaţa, cu abdomenul încordat.

    Puteţi lua apoi o tabletă de ciocolată.

Schimbarea comportamentului alimentar

> Conduita alimentară contribuie la micşorarea burţii

  • Alimente de preferat : proteine animale gătite la vapori (carne slabă, pasăre, peşte, ouă), cereale complete (în mici cantităţi), legume (morcovi, ridichi,varză,praz etc), fructe uscate şi proaspete, ciocolată neagră , apă, ceai, infuţii de pante. 
  • Alimente de evitat : felurile cu sos, prăjelile, laptele, iaurtul, brânza albă, pâinea albă, băuturile gazoase, sucurile de fructe ce nu sunt 100% naturale, legumele uscate, cartofii, cewing-gum, bomboane, prăjituri cu cremă, paste rafinate, orez rafinat, etc.
  • Mod de a mânca :
    Mese la ore fixe, aşezat la masă, în atmosferă calmă, pe îndelete, cu pauze între îmbucături, mestecaţi bine (de 10-15 ori fiecare îmbucătură) pentru facilitarea digestiei.
    Preferaţi felurile coapte la cuptor (cu cât mai puţine grăsimi) nu puneţi prea multă sarel, evitaţi mesele pe fugă.Nu ronţăiţi între mese.

    Nu săriţi peste mese. Mâncaţi măcar un fruct şi un iaurt în loc să lăsaţi stomacul gol la ora mesei.

    Nu beţi la masă. Puteţi însă să beţi înainte de masă. 
.





Niciun comentariu: