miercuri, 30 ianuarie 2013

REPREZENTAREA TARII IN STRAINATATE

Cine ne reprezintă în străinătate?



Aflăm acum de la televizor că domnului Radu Duda i s-au plătit pe termen de 5 ani un milion de euro (1 000 000€) pentru a reprezenta ţara! 

În ce calitate ? 



În acelaşi timp, tot astăzi aflăm că s-au alocat, cu chiu cu vai, 800 000 de euro pentru  achiziţionarea medicamentelor necesare pentru bolnavii de cancer ,şi pentru tratamentul după transplant  şi pentru cei cu diabet şi pentru alte cazuri grave...



Prin urmare, în timp ce bolnavii de cancer mureau cu zile şi se zvârcoleau în dureri groaznice  din lipsa medicamentelor strict necesare, o sumă echivalentă i se dădea domnului Radu  Duda pentru activitatea sa pe timp de 4 ani. Ca să se ducă la sindrofii - că altceva ce a  făcut?


Dar domnul Radu Duda are şi alte surse consistente de venit. Citesc în presă că a ţinut conferinţe la Universitatea de Vest pentru nişte sume demne de Bill Clinton. Nu scria , însă, despre ce erau conferinţele. 
Să fi fost despre arta teatrală? Probabil că nu. Principalul său rol în teatru a fost amantul Mizei din piesa " Titanic Vals".  
Să fi fost despre arta războiului? (domnul Radu Duda este şi colonel activ, promovat pentru merite extraordinare,în 4 ani, de la gradul de locotenent în rezervă,  dacă nu ştiaţi). Totuşi, parcă nu cred că erau teme militare. 
Atunci, despre ce să fi fost conferinţele? Nu ştim, dar nu contează. Ceea ce contează este că sunt mult mai bine plătite decât cursurile profesorilor de la universitatea cu pricina. 

La ce bun să mai fii atunci profesor universitar? 
La ce bun să mai fii ministru de externe, sau ambasador? Desigur, niciunul dintre aceştia nu a primit 1 milion de euro pentru o activitate de 5 ani de reprezentare (oficială, în cazul lor) a ţării.

Până în 2009, familia regală avea din partea statului român 500.000 de euro pe an pentru deplasări în străinătate, în condiţiile în care averea actuală a lui Mihai I, obţinută în urma retrocedărilor, este estimată la 180 milioane de euro!

Prima fotografie este reprodusă din Le Monde, unde ilustrază un articol în care se spune:
" Regele a devenit, în mod progresiv, prizonierul lui Radu Duda, principalul purtător de cuvânt al Casei Regale şi care nu este un propagandist în adevăratul sens al cuvântului, pentru că el promovează mai mult propria sa persoană decât ideea monarhică. Cu intrarea lui Duda în familie (prin căsătoria cu prinţesa Margareta în 1996), principala misiune a Casei Regale a devenit recuperarea bunurilor confiscate de comunişti, iar mesajul simbolic a devenit un mesaj mercantil. "
În august 2004, reprezentanții  ASS Karl Friedrich, Prințul Moștenitor al familiei Hohenzollern-Sigmaringen, l-au acuzat pe Radu Duda că a folosit numele de Hohenzollern fără permisiune, precum și de a fi cerut "considerabile" sume de bani de la oricine ar putea fi interesat de cumpărarea acestuia.(!) Prințul ereditar l-a avertizat de asemenea pe Radu Duda de faptul că  familiei Hohenzollern va lua "măsuri legale" în cazul în care aceste lucruri s-ar întâmpla din nou și i-au cerut să nu mai folosească titlul de "Prinț de Hohenzollern-Veringen". Mihai I a declarat la sfârşitul anului 2007 că, pentru a se înceta o serie interminabilă de procese, a renunţat să mai folosească acest titlu pentru el sau familia sa.


Să ne amintim şi ce a declarat domnul Radu Duda în 2009, cînd îşi înscrisese candidatura pentru preşedinţia României: 

"Faptul ca fac parte din Familia Regală este un detaliu din identitatea mea. Or, identitatea cetăţeanului european este respectată. Dar, la randul meu, sunt obligat să respect instituţia Preşedintelui României care se bazează pe alte valori decat ale mele. Va fi o onoare să le servesc. Nu exista nici o contradicţie. Este o dovadă de curaj, de clarviziune şi de punere împreună a trecutului cu viitorul.”

Prin urmare, deşi instituţia Preşedintelui se bazează pe alte valori decât ale domnului Duda, el va fi onorat să le servească. Prin urmare propriile valori nu prea sunt apreciate de el însuşi, dacă renunţă atât de uşor la ele pentru a servi (cu mult entuziasm) altele, diferite. Explicând că asta înseamnă punerea împreună a trecutului cu viitorul, înţelegem că "propriile valori" reprezintă trecutul, iar valorile instituţiei Preşedintelui-viitorul. Să nu uităm asta. 

surse:courrierinternational.com/article/2011/10/28/le-sire-est-triste-helas
lesnouvellesderoumanie.eu/Article/c-est-dallas-dans-la-famille-royale-roumaine-/1-3-2012/
linguateca.pt/GikiCLEF/GIRA/pool/GikiCLEF2009DocumentPool/en/r/a/d/Radu_Duda,_Prince_of_Hohenzollern-Veringen_f84f.xml
familiaregala.ro/upload/p0002_NormeleRomana.pdf
presa-zilei.ro/stire/5064/ascensiune-hohenzollern.html

hotnews.ro/stiri-politic-5576676-video-principele-radu-duda-faptul-fac-parte-din-familia-regala-este-detaliu-din-identitatea-mea.htm

Niciun comentariu: