luni, 22 iulie 2013

Kate a născut un băieţel

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, după un travaliu de 14 ore

  S-au făcut numeroase pariuri în Marea Britanie asupra sexului, numelui şi celorlalte detalii legate de bebeluşul aşteptat de Kate şi William. Nu s-a pierdut nici prilejul de a se pune în vânzare numeroase suveniruri, botoşei şi altele, vor urma desigur căni şi alte obiecte decorate cu fotografiile legate de naşterea bebeluşului princiar.


Copilaşul are 3,8 kg , a fost declarat sănătos de către medici, iar actul său de naştere a fost expus pe un şevalet în curtea palatului Buckingham.
Kate a născut pe cale naturală, în ciuda travaliului îndelungat nu s-a recurs la cezariană.

"Royal baby" aduce deja venituri economiei britanice

Pariorii care au mizat pe "băiat " vor câştiga, pentru că zvonurile favorizau naşterea unei fetiţe. Sume foarte mari s-au pariat chiar şi circa 100 de alte ţări, printre care Afganistan şi Angola, prilej pentru rotunjirea serioasă a veniturilor caselor de pariuri (şi a impozitelor plătite de acestea, desigur). Familia princiară a declarat mereu că " nu cunoaşte sexul viitorului lor copil" - este de înţeles de ce.
Toate televiziunile preiau imagini filmate în preajma maternităţii şi la gardul palatului Buckingham, curiozitatea fiind întreţinută şi speculată cu dibăcie de mass media britanică.
Îndată după naşterea copilului, William şi-a anunţat bunica despre fericitul eveniment. 
Dar nu s-a renunţat la spectacolul pentru "fani": un dosar cu actul de naştere a fost înmânat solemn unui curier, dus cu o maşină neagră ce a fost urmărită de televiziunea britanică pe tot parcursul ei, cu filmare din turn, până la palatul Buckingham, de unde un document- format mare -a fost expus pe stativul păstrat de la naşterea prinţului William.
Aşteptarea evenimentului a prelungit intervalul de timp pentru pariuri. S-a putut paria pe ziua şi pe ora naşterii, pe culoarea părului bebeluşului, pe sexul şi pe prenumele acestuia, greutatea, revista care va obţine primele fotografii....  . Pariurile au adus deja peste un milion de lire caselor de pariuri!
Dat fiind că se păstrează încă secretul asupra numelui pruncului (desigur el a fost ales cu mult înainte, dar nu a fost dat publicităţii), pariurile asupra numelui pot continua!
Fireşte că aceste case de pariuri nu vor să lase din mână această sursă mondenă de venituri.
Se poate paria deja pe următorul copil al cuplului, dar şi pe facultatea pe care o va urma fiul , care va fi prima lui prietenă şi în ce an va ajunge la tron.
Nebunia comercială va continua cu vânzarea de amintiri legate de naşterea bebeluşului, Centrul de cercetări asupra vânzărilor în detaliu (CRR) estimând câştiguri de circa 242 de milioane de lire sterline  (284 M€).
S-au estimat deja numărul de sticle de şampanie, de sărbătoriri organizate de către particulari, ca şi numărul de DVD-uri ce se vor vinde. 

Kate şi William, un bun filon comercial

"Timpurile sunt dure pentru comercianţi şi toţi catalizatorii consumului sunt buni de luaţi în seamă pentru a contribui la reluarea treptată a economiei ţării" 
a spus Joshua Bamfield, directorul CRR. Pe acest front, ducele şi ducesa de Cambridge sunt un bun filon. Căsătoria lor a fost deja "foarte lucrativă": britanicii şi turiştii au cumpărat atunci bibelouri de circa 200 de milioane de lire sterline (246 M ). Kate Middleton s-a impus ca o "maşină de făcut bani".
" Efectul Kate" a tulburat sectorul modei. Alegerile ei în privinţa susetei sau a căruciorului pentru copil ca şi celelalte cumpărături pentru bebeluş vor fi urmărite cu atenţie, de vreme ce britanicii cheltuiesc anual 753 de milioane de lire sterline (880 M)  pentru echipamente de puericultură. 
Dacă în trecut rolul de catalizatori îl aveau Victoria şi David Beckham, pe  primul plan trec acum Kate şi William. Orice, pentru creşterea vânzărilor!

Pe lângă cuplul la modă, încearcă şi alţii să câştige popularitate. 

Oricine a apărut cu vreo ocazie, în vreo fotografie cu cuplul aflat în centrul atenţiei, apare acum la televizor, speculând o legătură oricât de vagă cu acesta. Poate o parte din atenţia generală se va abate şi asupra lor! 

Update 25.07.2013

Prenumele bebeluşului princiar

George Alexander Louis este numele bebeluşului, ce va fi cunoscut ca prinţul George de Cambridge.
Sfântul Gheorghe (George) este considerat sfântul patron al Angliei .  Ar fi al VII-lea rege al Marii Britanii cu acest nume. George al VI-lea a fost numele sub care a domnit tatăl reginei Elisabeta a II-a. E de menţionat că primul său prenume al acestuia era Albert (apropiaţii numindu-l "Bertie"). George este şi al patrulea prenume al bunicului său, prinţul Charles. 
Alexandra este al doilea prenume al reginei Elisabeta, dar a fost şi primul prenume al împărătesei ce a domnit sub numele de Victoria.
Ar fi şi o trimitere la Alexandru cel Mare, având în vedere că soţul reginei e născut prinţ al  Greciei.
Louis a fost prenumele ultimului vice-rege britanic al Indiilor britanice, Louis Mountbatten, ce a fost ucis în 1979, într-un atentat al IRA. Lordul Mountbatten a fost mentorul prinţului Philip şi al reginei. Louis este şi al patrulea prenume al prinţului William.
Oricum, s-a optat pentru o reducere a numărului de prenume, în alte cazuri fiind câte 4.


Niciun comentariu: