marți, 9 iulie 2013

Dieta tinuta doua zile pe saptamana

Regim de slăbire: dieta ţinută două zile pe săptămână 

Cercetătorii britanici au descoperit că un regim de slăbire ţinut două zile pe săptămână este mai eficace decât regimurile tradiţionale şi poate reduce de asemenea şi riscul de cancer la sân. 


Cercetătorii de la spitalul universitar din  South Manchester au testat trei regimuri diferite de slăbire pe 100 de femei supraponderale, pentru a-l găsi pe cel mai eficace. Concluziile publicate în
 « International Journal of Obesity »,arată că regimul hipocaloric (  650 calorii pe zi) ţinut două zile pe săptămână , a dus la pierderea greutăţii mai rapid decât regimurile care erau ţinute în fiecare zi. În acelaşi timp, la femeile care au urmat regimul de două zile pe săptîmână, riscul de a suferi de cancer la sân scăzuse în mod semnificativ. 

După părerea acestor cercetători, femeile ar putea să-şi reducă riscul de a contracta un cancer la sân cu  40%, urmând un regim anume două zile pe săptămână.  
« Mulţi factori ai declanşării cancerului la sân nu pot fi controlaţi, ca de exemplu vârsta, sexul, sau antecedentele familiale, dar faptul de a rămâne la o greutate optimă este un punct pozitiv care poate fi stăpânit », a declarat Pamela Goldberg, directoarea programului campaniei contra cancerului la sân din Marea Britanie.


Ce se mănâncă în zilele de dietă?


De exemplu, două ouă fierte la micul-dejun, 100-150 de grame de piept de pui la grătar și salată verde la prânz, orez și pește la cină, toate gătite însă fără ulei. Ca băuturi, se pot consuma apă, cafea neîndulcită sau ceai fără zahăr.

Advertisement
Dieta este atractivă, cum spun britanicii, întrucât determină pierderea rapidă a kilogramelor în plus fără prea mult efort: cam 0,5-1 kg pe săptămână pentru femei și puțin mai mult pentru bărbați. Pe lângă pierderea kilogramelor în plus, dieta are și efecte terapeutice: ameliorează diabetul, scade nivelul colesterolului „rău” și automat și riscul de boli cardiovasculare.
Meniul va trebui sa conţină fructe, legume, o porţie de lactate degresate, cereale integrale, la care se poate adauga ceai verde neîndulcit. Dieta exclude aproape complet grăsimile, atât cele de origine animală, cât şi cele vegetale. De aceea nu este prea indicat consumul de  carne.
Este recomandat să se renunţe complet la dulciuri şi la alcool. Pe cât posibil se evită orice fel de carbohidraţi. Deci, fără pâine, pastele sau orez  în aceste două zile. Desigur, dulciurile şi prăjelile sunt complet interzise. În salată sau mâncare se poate pune foarte puţin   de ulei vegetal (o linguriţă). (Uleiul  are multe calorii!)
Alimentele indicate în această dietă sunt: fasolea verde, mazărea, broccoli şi conopida, consumate in 4-5 reprize, când apare senzaţia de foame.Legumele vor fi pregătite la abur şi se vor adăuga: suc de lămâie, două linguriţe de iaurt degresat, peste care se poate pune patrunjel sau cimbru. La prepararea legumelor se poate adauga şi un căţel de usturoi pisat sau un ardei iute. Evident că în cursul celor două zile de dietă, la toate aceste legume şi fructe, se adaugă doi litri de lichide, in care se includ cel puţin două căni mari de ceai verde. 
Vă aduceţi aminte că în tradiţia creştin ortodoxă se recomandă postul miercurea şi vinerea ?
Cei care obişnuiesc să respecte perioadele de post aşa cum sunt ele recomandate de biserica ortodoxă, nu au probleme cu colesterolul. Fireşte, dacă se ţine postul creştin, dar se mănâncă multe calorii, nu se va pierde din greutate. Oricum însă, colesterolul nu va mai fi o problemă. 

Niciun comentariu: