joi, 6 noiembrie 2014

Creierul lui Michael Schumacher fusese deja deteriorat

Michael Schumacher avea sechele după un grav accident de motocicletă




Profesorul Johannes Peil, medicul personal al lui Michael Schumacher şi directorul clinicii de Sport din Bad Nauheim a dezvăluit revistei "Bild" că îndrăgitul campion german avea deja partea stângă a creierului afectată în urma unui grav accident de motocicletă din 2009.

Profesorul  a explicat că una dintre arterele cervicale îi fusese distrusă în accident. Această arteră alimentează partea stângă a creierului, care determină îndemânarea şi viteza de reacţie.
Profesorul a explicat însă că cealaltă arteră cervicală poate compensa lipsa , ceea ce explică faptul că Michael Schumacher s-a putut întoarce la cursele din Formula 1 la câteva luni de la accident, în echipa Mercedes.
Profesorul Peil se află alături de Michael Schumacher, împreună cu profesorul Saillant şi cu medicii de la spitalul din Grenoble.

Accidentul de motocicletă

Accidentul din 2009 a avut loc pe când Michael rula cu 110 km/h pe o  Honda CBR 1000


Accidentul de motocicletă al lui Michael Schumacher din 2009
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 14.02.2014

Starea sănătăţii lui Michael Schumacher

De la sfârşitul lunii ianuarie, medicii care îl îngrijesc pe Michael Schumacher au scăzut dozele de sedative pe care i le administrau, pentru ca starea de comă indusă să ia sfârşit. Conform informaţiilor neconfirmate, Michael nu ar fi răspuns însă, la stimuli. Trezirea din comă este însă un proces progresiv, nu se petrece brusc, aşa cum vedem în filme.
O altă veste proastă, pornind de la cotidianul german Bild, dar dezminţită însă de familie, spunea că fostul campion din F1 s-ar fi îmbolnăvit de pneumonie şi că din această pricină medicii ar fi întrerupt trezirea treptată şi i-ar administra doze mari de antibiotice.
Cotidianul german Bild  afirmă în continuare că Michael Schumacher a învins infecţia pulmonară .
Pe de altă parte, se desfăşoară în continuare ancheta privind accidentul de schi. Casca pe care o purta fostul pilot german şi care s-a spart la lovirea de stâncă a fost examinată la şcoala naţională de schi şi de alpinism din Chamonix , după primele constatări existând părerea că acea cască a fost fragilizată prin montarea unei camere video pe ea.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 24.03.2014

Revenirea  celebrului pilot întârzie

Medicii păstrează discreţia, mulţumindu-se să dezmintă zvonurile.
Scumacher se găseşte "în fază de trezire", care se prelungeşte într-un mod îngrijorător.
Michael Scumacher a pierdut mult din greutate, cântărind acum doar 56 kg, în timp ce greutatea sa normală era 75 kg. Slăbirea este normală pentru cineva care este imobilizat, dar o scădere în greutate atît de mare, la o persoană care nu era grasă înainte, indică o degradare a muşchilor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 4.04.2014

Michael Schumacher dă semne de trezire

Fostul pilot de Formula 1 face progrese, având momente în care este conştient şi treaz .
Recuperarea sa va fi lungă. Se zvoneşte că la reşedinţa elveţiană a familiei Schumacher , la Gland, se fac lucrări de amenajare a unei camere medicalizate în care fostul campion să-şi continue recuperarea, cu îngrijiri medicale şi în mijlocul familiei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 22.04.2014

Un motociclist a făcut plângere penală contra lui Michael Schumacher

Un motociclist spaniol a depus plângere contra campionului din Formula 1 care l-ar fi lovit în trafic, în regiunea Sevilla,  pe 17 noiembrie 2013. La volanul unei Audi A4 închiriate, campionul nu ar fi respectat "cedează trecerea" şi l-ar fi accidentat, motociclistul rămânând cu pumnul fracturat. După accident, societăţile de asigurări ale ambelor părţi purtaseră negocieri pentru rezolvarea amiabilă a cazului, dar discuţiile au eşuat şi victima a depus plângere penală contra lui M. Schumacher, pentru a primi despăgubiri.

Starea sănătăţii lui M. Scumacher

Sănătatea fostului campion pare să se fi ameliorat puţin. Se poate întrevedea  ieşirea din spital şi continuarea tratamentului la un centru de reeducare.  Medicii nu fac pronosticuri.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 22.07.2014

Detalii despre starea lui Michael Schumacher


Pentru prima dată au apărut în presă detalii despre progresele care s-au făcut în procesul de reeducare duă accident:
Fostul campion reuşeşte acum să comunice cu familia clipind din ochi.
Medicii elveţieni care îl tratează la Centrul spitalicesc universitar din Lausanne speră că Michael Schumacher va putea, în câteva săptămâni, să se aşeze într-un fotoliu rulant electric dotat cu înaltă tehnologie, pe care să-l poată controla cu gura.
Schumacher ar putea reveni la domiciliul său, cu condiţia ca acolo să i se amenajeze un centru de îngrijiri unde să se continue tratamentul de reeducare. 
Soţia lui Michael, Corinna Schumacher a mulţumit fanilor şi participanţilor la Formula 1 pentru suportul lor moral.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 06.11.2014
Michael Schumacher este îngrijit la domiciliu, în Elveţia, dar starea sănătăţii lui nu s-a îmbunătăţit prea mult-din păcate.
Medicul Gary Hartstein a furnizat detalii.
La domiciliul fostului campion de Formula 1 s-au făcut mari lucrări de amenajare a unui spaţiu medical de îngrijire la cele mai îmalte standarde. Michael Schumacher beneficiază de îngrijirile unor fizioterapeuţi, ale unor medici , ale unor nutriţionişti. Participă la îngrijirea lui experţi în neurologie, infirmiere, totul în condiţii de securitate foarte stricte, pentru ca nici un vizitator nedorit să nu facă de exemplu vreo fotografie pe care s-o vândă în mass media.Toate persoanele care intră acolo, inclusiv medicii trebuie să-şi lase telefoanele mobile la intrare. 
Din păcate, ameliorarea stării de sănătate a lui Michael Schumacher este lentă , iar fostul campion rămâne într-o stare de "conştienţă minimală". El poate să-şi mişte ochii şi poate răspunde la întrebări simple, clipind din ochi, dar nu se poate mişca. 
Medicul  Gary Hartstein  era pesimist în privinţa şanselor lui viitoare...
Tragic.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
09.05.2016
Unul dintre neurochirurgii care îl îngrijesc pe fostul mare campion de Formula 1 a declarat că numai un miracol l-ar mai putea salva pe acesta. Sub protecția anonimatului, medicul a declarat că Michael Schumacher nu cântărește mai mult de 45 de kilograme și că doar un miracol îl poate ține în viață. Chirurgul a spus chiar că „e o chestiune de ore”...O persoană anonimă a încercat să vândă o fotografie a fostului mare campion pe patul său de spital cu un milion de euro. Mass media a refuzat oferta, având în vedere consecințele legale, dar și din respect pentru sportiv.
În decembrie 2016 familia lui Schumacher a lansat campania „keep fighting”(„continuă lupta”), ce „urmărește să canalizeze energia pozitivă primită de Michael Schumacher și de familia sa și să o transforme într-o forță pentru binele planetei”. Soția pilotului a declarat că dorește să încurajeze oamenii să nu abandoneze niciodată lupta. Asociația dorește să ajute persoanele să depășească încercările dificile. Din păcate, starea fostului de pilot de Formula 1 nu s-a ameliorat, el nu poate să stea în picioare sau să meargă..
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
03.01.2017
Fostul campion a împlinit 48 de ani tot pe patul de suferință. Cel supranumit Baronul Roșu este în continuare îngrijit la domiciliu. Conform cotidianului britanic The Sun, costul îngrijirilor de care a beneficiat acesta pe parcursul celor 3 ani de la accident s-ar ridica la 16 milioane de euro. Se fac eforturi pentru reeducare, sub conducerea unei echipe de 15 medici specialiști. Soția starului, Corinna Schumacher ar fi vândut casa de vacanță din Norvegia cu 2,9 milioane de euro și un avion privat cu 35 de milioane de euro. Averea personală a „Kaiserului” este estimată însă la 800 milioane de euro
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17.09.2017
Fiul lui Michael, Mick Schumacher în vârstă de 18 ani este și el pilot de Formula 1 și în august 2017 , la deschiderea Marelui Premiu al Belgiei, a efectuat un tur de onoare pe circuitul de la Spa-Francorchamps la volanul unui vechi monopost emblematic al tatălui său, pentru a-i aduce astfel un omagiu marelui campion. Acolo, în urmă cu 25 de ani, Michael Schumacher repurta prima sa victorie în Formula 1, fapt ce a constituit începutul unei cariere excepționale, încununate de 91 de victorii în această categorie de vârf și un record de șapte titluri de campion mondial.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.06.2020

Michael Schumacher va fi operat din nou


Conform medicului italian Contro Copertina, unul dintre medicii care se ocupă de el,  Michael Schumacher va fi operat în curând în cadrul tratamentului experimental cu celule sușă cardiace care i se aplică de câteva luni. Acest tratament ar trebui să regenereze sistemul nervos al fostului pilot și în plus să ușureze insuficiența cardiacă de care suferă acesta și să-i întărească structura osoasă, care a devenit fragilă .
Toată această înșiruire de probleme de sănătate arată că starea sănătății fostului pilot s-a înrăutățit ca urmare a șederii prelungite în pat.
Desigur, familia sa nu precupețește nici un efort și nici o cheltuială pentru ca Michael Schumacher , acum în vârstă de 51 de ani, să aibă sănătatea ameliorată.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12.08.2021
Michael Schumacher se luptă în continuare pentru însănătoșire
După opt ani de la accidentul la schi Michael Schumacher este în continuare sub supravegherea medicilor, departe de ochii presei.
Dar s-a anunțat recent că se va face un documentar pentru platforma Netflix. Vor colavora copiii săi, soția sa Corinna dar și diferite personalități din F1. Conform declarației făcute de Jean Todt (fost patron la Ferrari, acum președinte al Federației internaționale a automobilului) , Michael Schumacher „se luptă în continuare” și „e foarte fine înconjurat și instalat”, 
Fiul fostului campion, Mick Schumacher pilotează mașini de curse în Formula 2, dar probabil la anul va pilota în Formula 1, continuând tradiția familiei. 

4 comentarii:

Marcu spunea...

Pacat ca a continuat sa practice sporturi periculoase daca nu mai era in deplinatatea starii de sanatate

Mitica spunea...

Acum cativa ani Schumi si-a facut testamentul si a mentionat acolo ca nu se teme de concursurile din Formula 1, insa el practica si motociclism si ski, si calarie, asa ca....
Deci era constient de riscurile pe care le presupuneau aceste sporturi. Mai ales ca deja avusese un accident grav, cu urmari, isi dadea seama ca poate sa o pateasca rau la un moment dat.

Anonim spunea...

Cand spuneau ca se vad semne de revenire, credeam ca e mai bine, dar din pacate situatia e grava de tot

Anonim spunea...

Pacat....