sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Sfinții Arhangheli Mihail Și Gavriil



Sfinții Mihail și Gavriil

Sfintii Mihail si Gavriil
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Pe 8 Noiembrie cinstim pe Sfintii Îngeri și lucrarea lor în viata noastră și în lume.

Este sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil, în jurul cărora Biserica serbează  tot soborul Sfintilor Îngeri laolaltă. Ca sarbatoare a îngerilor, ziua de 8 noiembrie a început a se serba în Biserică de prin veacul al cincilea .
Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

La mulți ani pentru toți
 Mihai, Gabriel, Mihail şi Gavril. Mihaela, Gabriela, Mihu, Gabi , Michaela  !


Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril

Dar sfinții arhangheli Mihail și Gavriil sunt cinstiți în toată lumea creștină.
Să vedem câteva imagini:


Fichier:Castel Sant'Angelo - angel.jpg
Îngerul Mihail de pe castelul Sant Angelo din Roma. Statuia a fost ridicată în amintirea opririi epidemiei de ciuma după rugăciunile adresate Arhanghelului. 
1407870082_190ba2ef26_o          Hof__28Dvor_29__Bildstock___Erzengel_Michael


Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !



Doamne, Dumnezeule ! Mare Imparate şi făra de început, trimite, Doamne, pe Arhanghelul Tău Mihail spre ajutorul robului/roabei tale (nume), ca să mă scoată de la vrăjmaşii mei, cei văzuţi şi cei nevăzuţi.
O ! Dumnezeiescule Mihaile, mare Arhanghele, al dracilor sfărâmătorule, ceartă pre toţi cei ce se luptă cu mine, fă-i pre dânşii ca pe nişte oi ; şi-i sfarâmă pe dânşii ca praful de pe faţa pământului.
O ! Minunatule şi Dumnezeiescule Mihaile, mare Arhanghele, cel cu sase aripi, întâiule Domn şi Voievod al Cereştilor puteri.
O ! Minunatule Mare Arhanghele Mihaile, păzitor al celor negrăite, fii mie ajutor întru toate nevoile : întru scârbe, întru mâhniri, în căi, în râuri şi în mare liman. Şi mă izbăveste, Mare Arhanghele Mihaile, de toată înşelăciunea diavolească, când mă vei auzi pe mine robul/roaba ta (nume) rugându-mă Tie şi chemând numele Tău cel Sfânt ! Grăbeşte spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea.
O ! Mare Arhanghele Mihaile, biruieşte pe toţi cei ce se împotrivesc mie, cu puterea cinstitei şi de viaţă făcatoarei Cruci a Domnului, cu rugaciunea Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, cu a Sfinţilor Îngeri şi Apostoli, cu a Sfântului Marelui Făcator de minuni Nicolae, cu a Sfantului Prooroc Ilie, cu a Sfintilor Marilor Mucenici Gheorghe purtătorul de biruinţă şi Dimitrie izvorâtorul de Mir, Teodor Tiron, Teodor Stratilat si Ioan cel Nou, cu a Sfinţilor Marilor Mucenici Nechita, Eustratie, Mercurie si Hristofor, cu a cuvioşilor Părinţi şi cu a cuvioşilor Ierarhi, mucenici şi muceniţe şi cu a sfintelor cereştilor puteri. Amin.
O ! Mare Arhanghele Mihaile, ajută-mi mie păcatosului robului tău (nume) şi mă izbăveşte : de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de boli, de necazuri şi de năprasnică moarte şi de tot răul, de înşelătorul vrăjmaş şi de furtuna cea fără de veste şi de cel viclean mă izbăveşte.
O ! Mare Arhistrategule al Domului, ajută-mi totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Simon_Ushakov_Archangel_Mikhail_and_Devil

Icoană de Simon Ușacov 
rublev_saint_michel
Icoană de Rubliov
 "Doamne, Dumnezeule, mare împărat şi fără de început,
 trimite, Doamne, pe Mihail Arhanghelul Tău in ajutorul meu, ca să mă apere de vrajmaşii cei văzuţi si nevăzuţi.
O, Mihaile, mare Arhanghele, întăi stătător şi voievod al puterilor cereşti, fii mie ajutor în toate: în boale, în strâmbătăţi, în mâhnire, în pustiu, pe cale, pe apă, în călătorie, căsătorie, serviciu, şcoală, şi mă izbăveşte de toată înşelăciunea cea diavolească. 
Iar când mă vei auzi pe mine, robul tau, rugându-mă ţie şi chemând numele tău, grăbeşte spre ajutorul meu şi auzi rugăciunea mea.
Aşa, mare Arhanghele, biruieşte pe toţi care se împotrivesc mie, mă apără şi mă acoperă de cel viclean cu puterea cinstitei Cruci şi cu solirile marilor Arhangheli: Gavriil, Rafail, Uriil, Varahiil, Salatiil şi Egudiil şi ale puterilor cereşti, totdeauna, acum şi pururi şi în veci. Amin".      1196n

1394n
   1485n

1616n                 1642n

1495n_2

160

Niciun comentariu: