marți, 11 august 2015

Previziuni meteo pe cinci luni

Ce prevede MeteoNews pentru Europa, în următoarele luni

Dacă la noi nu se prea hazardează meteorologii să facă previziuni, să încercăm să deducem care ar fi previziunile pentru țara noastră orientându-ne după previziunile apărute prin alte părți.
De pildă, iată ce spune web-agri fr că s-ar prevedea pentru Europa. (Desigur, la ei există și capilole detaliate pentru Franța, fiind un site francez, dar pe noi ne interesează previziunile generale pentru Europa, din care să încercăm să deducem ce ar fi și pentru noi).

(Sursă: MeteoNews) În Europa

SEPTEMBRIE 2015
Se preconizează că va fi încă multă căldură în Europa, dar mai ales în sudul, centrul și estul continentului, mai ales către Balcani și Marea Neagră, unde vor fi excedente termice remarcabile.
În schimb, din Maroc , Franța și până în Scandinavia temperaturile vor fi normale pentru perioada respectivă, iar în insulele britanice temperaturile vor fi chiar puțin sub medie. Va fi umezeală în Marea Britanie , Norvegia și Islanda, indicele pluviometric va fi aproape de normal în restul regiunilor, mai puțin în zona de la Franța la nordul Mării Negre, unde va fi oarecare secetă. 
(Vedeți pe hartă unde e Marea Neagră, apoi vă dați seama unde e România. Dați clik pentru a mări imaginea0)

OCTOMBRIE 2015
Căldura se va diminua spre sudul Mării Mediterane și zonele apropiate de Atlantic, dar și în extremitatea nord-estică a Europei. Aerul rece ar putea să se scurgă cu regularitate dinspre marea Arctică spre Europa Centrală. (Vedem pe hartă că zona rece se întinde și asupra României). Această răcire a vremii va fi însoțită de umiditate și vor fi precipitații excedentare în jurul mării Baltice. (La noi însă-nu). O puternică activitate cu ploi și furtuni este de așteptat la sud de Balcani, din Sicilia și până în Orientul Apropiat și în mai mică măsură în sud-estul Franței și Spania. În schimb va fi destul de secetos în Insulele Britanice, în nord-estul Franței, în Europa Centrală, România și Rusia .
NOIEMBRIE 2015
În Rusia va fi o vreme blândă însă destul de secetoasă. Acest caracter va fi (ceva mai atenuat) și în Europa de est și Italia. În restul Europei vor fi temperaturi mai apropiate de mediile sezoniere, ba chiar ceva mai reci în zona dintre  Benelux centrul Franței.
Precipitațiile vor fi excedentare în Scandinavia și din Europa de Est până în Grecia și Turcia, trecând și prin Italia, sud-estul Franței, estul Spaniei și Baleare. În celelalte zone precipitațiile vor fi obișnuite -  ceva mai scăzute în peninsula Iberică.


DECEMBRIE 2015

După cum vedem pe hartă, la noi vreme rece și secetoasă

Niciun comentariu: