marți, 4 martie 2014

Cum a murit Emanuel

Copilul dispărut a fost găsit mort



Am aflat din mass media despre dispariţia şi despre căutările făcute pentru găsirea copilului de doi ani, Emanuel Beniamin Bobic.
Din nenorocire, cele mai negre temeri au fost confirmate: copilaşul a fost găsit fără viaţă.
Concluziile (fie şi temporare) ce se reflectă în presă sunt cel puţin stupefiante.
Într-un articol de ziar,  citim că " Emanuel s-a plictisit şi a plecat singurel, pe uliţă".
Ziaristul (care nu semnează articolul) pare să ştie multe , aş spune de parcă ar fi fost de faţă. Altminteri, de unde ar şti că micuţul s-a plictisit şi mai ales că a plecat singurel? Doar există şi alte variante, aş spune mai plauzibile....
Cei doi câini de urmă  care au fost aduşi să ajute la găsire nu au mirosit urma copilului. Oare, nu pentru că fusese luat pe sus , în braţe, sau cu o maşină, de cineva?
Copilul a fost găsit pe un deal abrupt, la distanţă de 3 km (după alte articole 2 km) de casă. Îmi este extrem de greu să cred că un copil atât de mic ar parcurge singur o distanţă atât de mare, urcând pante şi mergând prin pădure, oricât ar fi fost de "plictisit".
Tatăl copilului spune că băieţelul se juca în curtea casei (din Ocna de Fier, Caraş-Severin), împreună cu frăţiorul mai mare, de cinci ani. Copilul de cinci ani s-a îndepărtat cu bicicleta, lăsându-l pentru puţin timp singur pe cel mic.

În locul unde a fost găsit trupul copilaşului mai trecuseră echipe de căutare şi chiar localnica ce l-a găsit în final, dar fără să vadă copilul acolo. Să nu însemne asta, oare, că a fost adus acolo ulterior?


Într-o filmare făcută la faţa locului se vede chiar şi o barieră (ce ar opri probabil accesul maşinilor spre ocna părăsită). Ce ar fi căutat copilul tocmai acolo?
Concluziile anchetatorilor privind cauza morţii: hipotermie.
Copilul ar fi  murit de frig, iar escoriaţiile (zgârieturile) de pe pielea lui ar fi de la iarbă. Iarbă avea şi în mâini. Totuşi, se spune că avea şi "probleme cardiace".
Cu atât mai mult nu e de crezut că un copil de doi ani, care mai avea şi probleme cu inima, ar parcurge kilometri întregi pe teren accidentat, departe de casă.
Ce înseamnă, atunci?
Pentru a-i "face felul" unui copil atât de mic nu e nevoie să i se aplice neapărat lovituri care să lase urme . E suficient să fie dus la câţiva kilometri distanţă şi lăsat acolo,în frig, nemâncat de două zile...
(Anchetatorii se miră că băieţelul nu avea nimic în stomac, în condiţiile în care el lipsea de două zile).
Interesant este şi faptul că el a fost găsit îmbrăcat cu alte haine decât cele declarate de mamă la momentul dispariţiei. Să înţelegem că "cineva" i-a luat căciuliţa albă şi i-a pus (nu se ştie după cât timp) o căciulă neagră?
Oricum, foarte multe semne de întrebare, la care va trebui să răspundă Poliţia.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 5.03.2014
Mamei copilului i s-a făcut dosar penal pentru ucidere din culpă!


3 comentarii:

Marcel spunea...

Au akes calea cea mai usoara: decat sa caute rapitorul, mai bine se fac ca ploua si o acuza pe mama, ca sa para ca au un vinovat!

Peter spunea...

Ca de obicei, nu s-a mai spus nimic despre mersul anchetei! Folosesc stirea doar ca element senzational de dat la tv, ca pe urma sa nu mai aflam nimic despre ce conteaza cu adevarat: cine a omorat copilul!

Georg spunea...

Intr-adevar, ca si in multe alte cazuri nu se mai vorbeste nimic despre aceasta nenorocire. Se da stirea pe toate posturile tv doar cat sa faca agitatie de moment si sa umple emisiunile cu declaratii nesemnificative , pe urma se conchide ca urmeaza o ancheta...si gata! Nu mai aflam niciodata nimic- adica nici un rezultat al anchetei.
Politia tinde sa-i incrimineze pe parinti, ca e carea cea mai usoara. Sau sa dea vina pe o boal a acopilului, sau pe...esul rau, pisica neagra...
Nici in cazul copilului care a murit otravit cu gaz de sonda nu a mai urmat nimic. In alte tari s-ar fi interzis societatii respective sa -si mai desfasoare activitatea, dar la noi, bietii parinti sunt batjocoriti!