miercuri, 19 martie 2014

Cutremur în Banat


Cutremur de mică adâncime în Banat

Pe site-ul INFP el apare ca fiind în ...Serbia, dar a fost totuşi la noi , dacă ne orientăm după poziţia pe hartă





MARTIE
2014
Data/Ora
Magn. 0R
Adâncime
( km )
Latitudine
( grade )
Longitudine
( grade )
Regiune
19.03.2014, 15:21:38
2,8
20
45,88  N
20.76 E
Grabaţ, Bulgăruş, Lenauheim, Biled, Banat.....”Serbia”

Cutremurele cu această magnitudine pot cauza stricăciuni la clădirile aflate în zona epicentrului, după cum se afirmă pe site-ul sârbesc de seismologie seismo gov

Localizarea cutremurului pe harta INFP

Zona respectivă face parte din România, aşa cum certifică şi documentele societăţii canadiene de foraj pentru resurse neconvenţionale şi convenţionale de hidrocarburi, East West Petroleum Company (înfiinţată în 2010), care a achiziţionat tehnologie şi a primit patru blocuri de exploatare acoperind 1 000 000  de hectare  (un milion de hectare) în bazinul de vest al României. Aceste mari blocuri se găsesc într-o regiune cu resurse de petrol şi gaz dovedite şi au un potenţial convenţional şi neconvenţional semnificativ- după cum se spune în documentele oficiale ale companiei.. În afară de aceste zone, societatea va activa şi în Egipt , Kuweit şi Noua Zeelandă.
În România, societatea e asociată cu Naftna Industrija Srbije ("NIS"), controlată de Gazprom şi care deţine 85% din afacere. 
Activitatea de prospectare seismică a fost desfăşurată pentru început în perimetrele Băile Felix, Periam şi Biled ( EX – 8 Biled și EX – 7 Periam), EX-2 Tria şi continuă cu 12 sonde de foraj aflate în curs de începere a activităţii. 
EX-11 Buziaş, EX-6 Curtici, EX-4 Tulca şi EX-9 Păuliş sunt şi ele pe lista aprobată pentru explorarea zăcămintelor la mari adâncimi (deci neconvenţionale, mai numite şi gaze de şist) şi exploatarea până la epuizarea resurselor.


De asta apare cutremurul cu pricina ca fiind în...Serbia?


Un comentariu:

Ce ne facem? spunea...

Curat independenta energetica! Facem cadou pe gratis resursele noastre, ca sa le cumparam apoi tot de la Gazprom! Dar in schimb, ramanem cu apa cancerigena, cu drumurile distruse de mii de transporturi cu camioane grele, cu copii cu malformatii pe lanfa sonde, cu lipsa de apa potabila si probabil cu niste " bacsisuri"