miercuri, 24 februarie 2016

Impresii de la miting

Ce aveti cu mine, maica?



Parea ca spune o batranica ce a fost si ea la mitingul Antenei 3.




Credeti ca mi-a fost usor sa rezist peste trei ore, in picioare, acolo, in piata? Nu ma mai tineau picioarele , noroc ca am putut sa ma sprijin de grilajul acela. Si nici nu mai puteam sa ies, ca eram prinsa in inghesuiala. Mai eram si cu baietelul de care am grija, care n-are inca 10 ani si voia sa mearga in parc, la leagane....Noroc ca mai era un copil de varsta lui acolo, am stat langa el, lui ii dadusera si un afis cu Antena 3, la mine n-a mai ajuns.
Am vazut pe urma, la televizor, ca o doamna reporter i-a scris unei fetite ca spera sa se poarte bine cu ea cand o fi batrana ca mine.
Da, toti speram asta, dar cei mici vad si ei reclama aceea in care perechea de tineri nu stie cum sa scape mai repede de batrana care ii sacaie cu bolile ei. „Ia, babo, niste pastile care sa-ti amelioreze simptomele pe moment si du-te de la noi cat mai repede, unde oi sti, nu ne mai deranja de la bautul cafelei” par sa spuna de fapt tinerii aceia. Nu pare sa o mangaie nimeni din familie pe batrana aceea, nici sa o ingrijeasca, vor doar sa scape de ea.
Si asa se intampla si in viata, de aceea nu protesteaza nimeni cand vede reclama cu pastilele alea- de am uitat cum le zice. Nici doamna reporter nu pare sa fi fost deranjata ca zilnic ni se arata la tv cum vor tinerii sa scape cat mai repede de parinti. Pai da, ea e inca tanara, ea isi permite sa se duca la doctor cand e bolnava. Si spera ca la batranete vor avea copiii grija de ea. Serios?
Mai vad la televizor ca se da des reclama aia cu lipici pentru proteze. Dar ce, noi avem bani de asa ceva, maica? In primul rand ca nu mai am nici proteza, ca de unde bani?
Astia tineri sunt si ei cu problemele lor, zic sa ne descurcam cum putem.
Si, iaca, mai fac si eu ce pot, mai am grija de un copil, mai fac treaba cat ma mai tin puterile, ce sa fac?
Bunica celuilalt copil e mai tanara, dar tot e bolnava, ati vazut ce artrita are! Eu, sa multumesc lui Dumnezeu, la anii mei inca ma mai tin. Iaca, am rezistat si trei ore in piata.
Am scris si eu ceva pe o foaie de hartie. Dar cine stie ce am scris, ca nu s-a vazut la televizor?
Cam asa cred ca ar fi vorbit batrana , daca ar fi stat cineva sa o asculte.



Dar cei tineri au problemele lor, altele///  

Niciun comentariu: