miercuri, 22 octombrie 2014

Succes Simonei Halep !

Simona pe locul doi în turneul masters  de la Singapore


Turneul se desfăşoară în sală.
El este folosit şi pentru promovarea atracţiilor turistice de la Singapore, astfel încât sunt programate şedinşe de fotografii cu frumoasele concurente şi vizite ale acestora la obiectivele cele mai interesante.
Vedem aici o fotografie de ansamblu ale celor mai bune opt tenismene din lume, în acest moment.

Pe Maria Şarapova o strâng pantofii

Frumoasele tensmene au apărut în toalete elegante, la care au asortat pantofi cu tocuri foarte înalte.
O fotografie luată înainte de şedinţa de fotografiere arată însă că dintre toate, Maria Şarapova venise încălţată cu pantofi cu toc jos, pe care i-a schimbat pentru fotografia oficială. Probabil că pantofii cu toc înalt erau prea incomozi - probabil o strângeau. Ce nu fac femeile pentru frumuseţe!


După victoria asupra Eugeniei Bouchard,  o nouă splendidă victorie a Simonei Halep ,împotriva tenismenei aflate pe locul 1 în clasamentul mondial!
Da, Serena Williams nu a fost în vârf de formă, dar "aşa e în tenis". Simona a făcut în schimb un meci splendid şi îi urăm să menţină acelaşi nivel şi în continuare!
Succes, Simona!
--------------------------------------------------------------
29.10.2014

Simona a încheiat turneul masters ca o mare campioană

Simona a pierdut în finală în faţa Serenei Williams, încheind turneul pe locul doi.
Ea ar fi putut să evite acest meci, şi să facă în aşa fel încât Serena Williams să fie eliminată din competiţie, urmând să dispute în finală un meci împotriva altei competitoare, poate mai puţin periculoasă. Şi ar fi putut să ajungă în finală mai puţin obosită. 
Cum asta? Simplu: toate astea s-ar fi întâmplat dacă Simona i-ar fi cedat meciul Anei Ivanovici în două seturi! Într-o astfel de eventualitate, jocul rezultatelor de până atunci şi regulamentul mai special al turneului de la Singspore ar fi făcut ca Serena Williams să fie eliminată din turneu!

Da, ar fi putut să facă asta, dar nu aşa procedează o mare campioană!
O mare campioană, mai ales în tenis, nu se recunoaşte niciodată înfrântă, în nici o împrejurare.
O mare campioană nu se bazează pe calcule necinstite , ci doar pe propriile ei forţe.
O mare campioană nu cedează niciodată lupta, nici atunci când adversarul mai are doar "o minge de meci". Nu, o mare campioană (un mare campion) are un singur gând: să se concentreze mai mult, să lupte mai bine, să-şi folosească armele cele mai potrivite, în orice moment al meciului, până la terminarea lui. În orice împrejurare, fără excepţie. 

Serena Williams ştie şi ea toate acestea. (De aceea i-a şi mulţumit Simonei că a luptat corect în meciul cu Ana Ivanovici şi astfel ea a putut intra în finala competiţiei).
Şi tot de aceea, probabil, i-a spus Simonei că poate ajunge pe locul 1 mondial, în viitor. 

Pentru că Simona gâdeşte şi acţionează ca o mare campioană. 
O mare campionană poate să piardă, uneori, meciuri. Aşa e în sport. Dar nu se va recunoaşte niciodată înfrântă în adâncul ei, în spiritul ei. Nu va spune niciodată : "pe cutare adversar nu îl pot bate". Oricând, va spune doar: "dacă până acum adversarul a fost mai bun, asta înseamnă doar că trebuie să-mi îmbunătăţesc jocul, ca să câştig următoarele mingi, următoarele seturi, următoarele meciuri, pentru că eu nu sunt oricine, ci sunt EU, CARE NU CEDEZ NICIODATĂ!". 
Iar Simona aşa gândeşte.
Să-i urăm succes şi să fim mândri de ea!
Succes în continuare, Simona!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 1.11.2014
Am auzit la Antena 3 că "presa britanică o atacă pe Simona Halep".
Am vrut să citesc şi eu acele "atacuri" din partea presei britanice.

Nu am găsit decât un articol ÎN APĂRAREA Simonei, scris în ediţia britanică a Eurosport, unde se afirma că deşi românca a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale anului, ea nu a beneficiat de promovarea adecvată din partea WTA.

De pildă, după finala de la Roland Garros, în care Maria Şarapova a câştigat în faţa Simonei, fanii au fost în proporţie covârşitoare de partea Simonei. Simona a fost apreciată ca cea mai bună jucătoare de către fani, cu 291000 de clickuri, adică 95¤ din totalul voturilor acordate pentru Şarapova, Serena Williams şi Simona Halep.
(Desigur, spectatorilor nu le-au scăpat tertipurile folosite de Şarapova pentru a o "scoate din mână" pe Simona: întârziere ,a vestiar, întârziere sistematică de a lansa mingea la serviciu, peste limitele regulamentare, "fente" de mimare a lovirii mingiei la serviciu şi, desigur, răcnetele menite să destabilizeze adversara).
WTA a ignorat, însă voturile fanilor.

Iar în revista  americană Sports IllustratedJon Wertheim , scrie  despre onoarea Simonei.
Americanul crede chiar ca atitudinea plină de sportivitate a lui Simonei Halep trebuia promovată mai mult.

"Gestul onorabil al lui Halep n-a beneficiat de suficientă atenţie şi laude. Dacă ar fi pierdut intenţionat acel meci cu Ivanovici, avea o şansă mare de a câştiga turneul. Ar trebui să ne notăm acest moment, ne vom aminti de el. În mod cert ea ştia ce este in joc şi este foarte bine că a reuşit să evite aceste tentaţii", scrie antrenorul JonWertheim.

Simona Halep a câstigat respectul şi admiraţia lumii tenisului pentru comportamentul ei sportiv. 

Dacă până acum WTA a putut trece cu vederea preferinţele fanilor, acum probabil Simona Halep va avea atenţia care i se cuvine din partea forurilor internaţionale ale tenisului.

Ediţia tipărită a ziarului 
L'Equipe laudă comportamentul patriotic al Simonei, care a venit să joace în România fără a cere a fi remunerată pentru participare, în timp ce alţi jucători de tenis cer sume mari de bani pentru a participa la turnee mai puţin importante.
Astfel se citează cazul lui Wilfried Tsonga, care a cerut 130000 de euro ca să joace în Franţa (desigur, la turnee mai mici).
Maria Şarapova a refuzat să meargă la turneul de la Moscova, deoarece i s-a oferit o sumă mai mică decât ceruse (ea, Nadal, Federer sau Serena Williams  cer sume mari ca să joace în turneele mai mici - de pildă Maria a primit 150000 de euro ca să participe la turneul de la Strasbourg, în 2013).
Rafael Nadal a semnat un contract pe trei ani cu organizatorii turneului de la Basel, pentru participare urmând a primi 1,5 milioane de dolari.
Iată însă că Eugenie Bouchard a fost refuzată la Hong Kong, când a avut pretenţii financiare prea mari.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 4.04.2015
Simona Halep și-a apărat cu îndârjire șansele în fața tenismenei nr. 1 pe plan Mondial Serena Williams, care (din păcate) a câștigat ...„la mustață”.
Va veni și ziua când Simona noastră o va învinge pe vajnica ei adversară. Noi suntem alături de ea și mândri de felul în care ne reprezintă!
Iată o scurtă comparație între cele două sportive:

1
Loc în clasamentul mondial
3
Serena Williams
Nume
Simona Halep
26-09-1981
Data nașterii
27-09-1991
United States
Naționalitatea
România
Dreptace
(rever cu două mâini)
Cum joacă
Dreptace
(rever cu două mâini)
Wilson Blade 104 2013
Ce marcă de rachetă folosesc
Wilson Steam 99


Ca o curiozitate, Simona e născută la 10 ani și o zi după Serena Williams 


3 comentarii:

Agie spunea...

Buna fotografia din culise!
Doar Kvitova sta de vorba cu Simona, celelalte stau posomorate si nu vorbesc intre ele, se ocupa cu telefoanele sau privesc in gol...
Sarapova are picioare foarte mari si probabil si-a luat pantofi cu jumate de numar mai mici ca sa para picioarele mai mici, dar poarta pantofii 5 minute la poza si atat!

Petrus spunea...

Simona nu trebuie sa regrete vreodata ca a procedat asa cum a procedat in meciul cu Ana Ivanovici: toata lumea ar fi observat daca ea ar fi dat intentionat meciul in doua seturi. Poate ca ar fi castigat turneul (desi nu se poate sti asta), dar bunul renume face mai mult!
Asa, toata lumea a putut vedea ca ea e o persoana de onoare, care nu se preteaza la lucruri nesporticve ca sa castige.
Deja popularitatea ei a crescut si asta ii va aduce reclame, din care va scoate mai multi bani.
Bravo ei!

Anonim spunea...

Iată că se apropie un nou turneu al campioanelor. Serena Williams a declarat că se pregătește pentru el, e clar că dorește să-l câștige ca să arate că poate câștiga și fără substanțe interzise . Agenția mondială antidopaj (AMA) i-a permis Serenei Williams, în 2010, 2014 și 2015 să ia mai multe substanțe interzise : oxycodone, hydromorphone, prednisone, prednisolone et métilprednisolone. Cică în scopuri medicale. Acum, că faptele au devenit publice, poate că Serena nu va mai îndrăzni să facă uz de aceste substanțe. Dar poate că între timp au apărut altele, care nu sunt încă pe lista AMA- că așa se pare că merg lucrurile. Să-i urăm succes Simonei Halep, să sperăm că ea va fi câștigătoarea!