marți, 24 iunie 2014

Din secretele frumuseţii

Mici secrete la îndemâna tuturor pentru menţinerea frumuseţii




SUCUL DE LĂMÂIE
Antioxidant, astringent şi degresant, sucul de lămâie este la îndemâna noastră în tot timpul anului.
Putem folosi acest suc pentru frumuseţea părului, a unghiilor, a pielii şi a dinţilor!
Pentru a lumina tenul şi a înlătura cearcănele

  • Îngrijire rapidă: Se amestecă sucul unei jumătăţi de lămâie într-un bol de apă călduţă. Se aplică pe faţă şi e gât (nu înainte de expunerea la soare!). Cele cu piele sensibile nu vor folosi lămâia astfel, aciditatea putând fi uşor iritantă.
  • Îngrijire mai delicată şi hidratantă: se amestecă sucul de la un sfert de lămâie cu patru linguri de miere, se încălzeşte uşor amestecul, apoi se alică pentru câteva minute pe iele. Apoi se înlătură cu apă călduţă.
  • Reducerea cearcănelor: se îmbibă două tampoane de vată în suc de lămâie şi se aplică sub ochi câteva zeci de minute, în fiecare seară, până la dispariţia cearcănelor. Atenţie să nu intre sucul de lămâie în ochi!

Anti rid
Se încălzesc 200 ml de lapte cu 150 ml smântână proasătă.  Când amestecul este călduţ, se adaugă două felii de lămâie şi se lasă la temperatura camerei câteva ore. Apoi se alică loţiunea obţinută pe faţă, cu o pensulă.
Eliminarea excesului de sebum
Pentru un gomaj acasă, se amestecă o lingură de zahăr tos, două linguri de suc ​​de lămâie şi o lingură de ulei de măsline. Se aplică pe față cu mișcări circulare, apoi se clătește cu apă rece. Nu se aplică mai des de o dată pe săptămână.
Strălucire părului
Pentru ca părul să nu devină prea repede gras şi pentru a-şi recăăta strălucirea, se frecţionează părul, în special pielea capului cu un tampon de vată îmbibat în suc de lămâie. Apoi se clăteşte părul cu multă apă . Se repetă tratamentul în fiecare zi timp de o săptămână.
Pentru strălucirea părului se poate face o mască  din două linguriţe cu suc de lămâie  uşor încălzit, amestecat cu opt linguri de miere şi douăsprezece linguri de ulei de măsline. Se lasă zece minute pe păr, apoi se spală părul.
Pentru deschiderea culorii părului blond, se toarnă sucul a două sau trei lămâi pe păr, apoi se clăteşte uşor părul. Sucul de lămâie accentuează acţiunea decolorantă a soarelui.
Întărirea şi albirea unghiilor.
Lămâia stimulează creşterea unghiilor, le întăreşte şi le albeşte. Se moaie vârfurile degetelor circa zece minute în suc de lămâie, apoi alte zece minute în ulei de măsline. Se masează uşor înainte de a spăla mâinile. Se repetă de două ori pe săptămână, dar nu şi în caz de tăieturi, unghii încarnate sau pieliţe smulse.
Albirea dinţilor
Acidul citric dizolvă tartrul. Se pot freca dinţii cu coaja unei lămâi (atenţie: netratate!) . Se pot şi peria uşor dinţii cu suc de lămâie, dar maximum o dată pe săptămână, pentru a nu strica smalţul.
LEVĂNŢICA
În baie, pentru o piele catifelată
O baie în care s-au adăugat săruri de lavandă făcute în casă:
Într-un borcan, amestecăm 500 g de sare grunjoasă cu 10 picături de ulei esenţial de lavandă (levănţică) adevărată. Se închide vasul şi se scutură bine pentru a se amesteca. Se pune apoi câte puţin din acest amestec în apa din cadă şi ne îmbăiem 15-20 de minute. ielea rămâne parfumată, dar şi mai netedă.
Gomaj pentru faţă
Pentru pielea grasă, mai ales pe zonele de pe frunte, nas şi bărbie, se poate face o mască dintr-o lingură de făină de ovăz şi o picătură de ulei esenţial de lavandă. Se completează apoi cu apă minerală până se obţine o pastă, din caer aplicăm câte puţin pe faţă, cu mişcări circulare, mai ales pe zonele grase şi evitând zonele sensibile din jurul ochilor. Se lasă două minute, apoi se clăteşte cu multă apă. Se înlătură astfel celulele moarte şi excesul de grăsime, tenul rămânând mai strălucitor.
Şampon pentru părul uscat şi casant
Dacă părul este prea uscat, se amestecă 10 picături de ulei esenţial de lavandă în şamponul obişnuit, se amestecă bine şi se foloseşte apoi şamponul ca de obicei, clătind duă trei minute.
Baie calmantă pentru picioare
După o zi de plajă sau după epilare, se poate face un masaj calmant cu o lingură de ulei de ăsline în care am amestecat 6 picături de ulei esenţiel de lavandă. Se masează picioarele seara, după baie, înainte de culcare. Pentru mai mare eficacitate se poate pune o pereche de şosete.
Masaj pentru pregătirea somnului
10 picături de ulei esenţial de lavandă amestecate în două linguri de ulei vegetal de macadamia se pot folosi pentru un masaj pe spate şi pe membre, pentru a avea un somn liniştit.
CEAIUL VERDE
Contra semnelor vârstei
Ceaiul verde ne ajută în luta împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea pielii.
Pentru asta, e bine să bem câte o ceaşcă de ceai verde pe zi.
(Nu se va bea ceaiul imediat după masă, ci la 30-40 de minute după masă, pentru că taninul din ceai împiedică absorbţia fierului din alimente).
Ceaiul vedre se poate folosi şi în aplicaţii locale: o infuzie din frunze de ceai verde şi apă între 70 şi 80 grade Celsius, (lăsată să infuzeze 2-4 minute) se lasă să se răcească, apoi se aplică pe faţă cu un tampon de vată sau de tifon.
Pentru împrospătarea tenului
Ceaşca zilnică de ceai verde are proprietăţi drenante şi detoxifiante, ajutând astfel şi la aspectul tenului.
Contra coşurilor, se aplică un săculeţ de ceai umed pe locul cu pricina şi se lasă cât mai ult acolo, dacă se poate toată noaptea, chiar dacă în prindem cu scotch. Proprietăţile astringente şi antiseptice calmează inflamaţia.
Pentru dezumflarea ochilor
Un săculeţ de ceai negru sau verde umed şi rece (ţinut uţin în congelator) se pune sub ochi şi se lasă să acţioneze 10-20 de minute.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesanta informatia ca ceaiul verde nu trebuie baut imediat dupa masa- nu am mai gasit asta nicaieri si e foarte important!

Petrina spunea...

Chiar ca astea am putea sa le facem acasa