joi, 23 iulie 2015

Cum Germania a ajuns bordelul Europei iar româncele considerate toate prostituate

25.03.2014

Eşecul legalizării prostituţiei în Germania




În timp ce în multe ţări europene (ţările nordice, Franţa) sunt penalizaţi prin lege clienţii serviciilor de prostituţie şi proxeneţii, prostituatele fiind considerate victime, în Germania s-a încercat considerarea prostituţiei ca o meserie în rând cu celelalte, cu posibilitatea de a avea carte de muncă, asigurare socială etc. Doar racolarea de clienţi şi practicarea meseriei pe trotuar erau interzise.
La unsprezece ani după legalizarea prostituţiei, Germania constată un bilanţ negativ şi ia în considerare revenirea la interzicerea acestei activităţi.

De ce?
În timp ce statul german evaluează la 14,6 miliarde de euro cifra de afaceri din acest sector, doar 44 de persoane prostituate (40 de femei şi 4 bărbaţi) s-au înregistrat oficial la organismele sociale.
Asta, în timp ce se estimează că 400 000 de persoane se prostituează în Germania!

Peste 3000 de persoane, printre care 85 de personalităţi marcante au cerut interzicerea pe termen lung a prostituţiei în Germania.
În anii de activitate legală, în Germania numărul de bordeluri a crescut foarte mult, (fiind recenzate între 3000 şi 5000 de bordeluri- o aproximaţie cam mare, deci nu se ştie nici măcar câte sunt nn),
 dintre care 500 doar în Saarland, lângă frontiera cu Franţa, de unde provin mulţi clienţi.
Dacă nu se ştie câte bordeluri sunt, este evident că ele nici nu plătesc impozite...
Pe străzile din Saarebruck, nouă prostituate din zece sunt străine, cele mai multe din România şi Bulgaria.
Mai multe agenţii se ocupă cu primirea prostituatelor la aeroport şi conducerea lor la bordeluri (prostituatele provin în marea lor majoritate din România, Bulgaria  sau din ţări africane).
Sub masca activităţii legale, frontiera dintre comerţ cu sex şi sclavie este câteodată foarte subţire.
Femeile din România şi din Bulgaria sunt uneori sechestrate, supravegheate, au paşapoartele confiscate, după cum relevă o anchetă a Spiegel Online.
Există oferte "all inclusive" ce oferă alcool şi sex fără restricţie : " sex cu toate femeile cât timp vreţi, de câte ori vreţi, în felul în care vreţi (...) sex anal, oral, fără prezervativ, triolism, gang bang,...totul pentru 70 de euro pe zi".
Consecinţele sanitare şi higienice ar putea deveni o problemă de sănătate publică
Multe femei declară că fac sex fără prezervativ pentru a primi suplimente. Cele mai multe dintre ele primesc un salariu de 500 de euro/lună, din care trebuie să plătească jumătate proprietarului stabilimentului în care lucrează. O situaţie foarte departe de libertatea individuală urmărită de lege.
Poliţia germană se declară dezarmată de faptul că prostituţia e legală, acest lucru făcând ca urmărirea proxeneţilor să fie mult mai dificilă. Poliţia cere dreptul de a controla bordelurile, iar autorităţile sanitare cer instituirea de reguli de control, pentru că în prezent se fac doar controale ale identităţii.
Nici vorbă de controalele medicale pe care și le închipuie cei care cer legalizarea prostituţiei la noi.
Într-un interviu acordat la Internationales tv, ministrul Drepturilor femeilor Najat Vallaud Belkacem a deplâns eşecul alegerii politice germane în acest domeniu.
Se constată că peste 90% dintre cele ce practică prostituţia îşi vând corpul fiind obligate la asta. Este vorba pur şi simplu de sclavie.
Sosirea masivă a româncelor şi bulgăroaicelor a dus la scăderea preţurilor şi a exigenţelor sanitare.
Aceleaşi fenomene se petrec şi în Austria , care a adoptat o legislaţie similară cu a Germaniei.
Femeile nu sunt înscrise la asigurări sociale sau de sănătate. Dacă o femeie dispare, nimeni nu-şi dă seama. Asta face ca Germania să fie foarte atractivă pentru exploatatorii de toate felurile.
Prostituţia continuă să fie stigmatizată din punct de vedere social.
(Nu ca la noi, unde o persoană ce declară că s-a prostituat în Germania este declarată la posturi tv ca fiind....vedetă!)
Într-o statistică din 2008, România se situa pe locul 1 printre furnizorii de prostituate.
După un raport finanţat de UE, peste 23000 de persoane au fost victimele traficului de persoane în Europa între anii 2008-2010, 62% dintre ele fiind exploatate în scopuri sexuale.
Legalizarea prostituţiei a agravat această situaţie, oferind traficanţilor posibilitatea de a lucra mai departe şi de a-şi ascunde victimele.
Nu s-au remarcat nici un fel de îmbunătăţiri în domeniul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală. Dimpotrivă, afluxul sporit de prostituate a scăzut nivelul de protecţie .

În acest timp, ce se întâmplă la noi?

Auzim la televizor că "Poliţia a  făcut descinderi la mai multe bordeluri". Să fie bordelurile legale în România şi noi nu ştim? Pentru că altfel, cum ar fi posibilă existenţa unor bordeluri cunoscute foarte bine de autorităţi şi care funcţionează mai departe, fără ca proprietarii lor să fie arestaţi?
2008 - De unde provin cele mai multe prostituate 
Observăm că foarte puține prostituate provin din țările dezvoltate , iar din Germania sau Austria par să nu fie deloc 
Se îngrijorează cineva că cele mai multe prostituate din Europa provin din România?
Statistica datează din 2008. Între timp, româncele având drept de liberă circulaţie, numărul de femei traficate de la noi a crescut.
Se gândeşte cineva să stopeze acest fenomen?
Statistica din 2008 enumeră şi cauzele :


Pe primul plan este sărăcia, apoi constrângerea de către traficanţi, lipsa de aplicare a reglementărilor, protecţia anonimatului.

Ce fac autorităţile? Scot prostituţia de pe lista infracţiunilor. Se va pedepsi doar cu amenzi, pentru că deja s-a stabilit că amenzile oricum nu se plătesc. Adică un fel de legalizare cu paşi mici.

Aud argumentul că , dacă "fenomenul" există oricum, hai să îl legalizăm.
Dar la noi sunt şi alte "fenomene" de acest tip: hoţia, tâlhăriile, gestiunea frauduloasă, excrocheriile, corupţia de toate felurile. Păi, dacă acestea tot există, deşi sunt interzise şi pedepsite de lege, atunci hai să le legalizăm şi pe acestea. Că tot nu mai avem loc în puşcării. Atunci hoţiile şi tâlhăriile ar putea să se desfăşoare cu respectarea regulilor de protecţie a muncii, ca să nu mai fie atâtea accidente. Excrocii ar putea urma şcoli profesionale de profil, ar cotiza la CASS şi CAS şi ar primi pensie la bătrâneţe de pe urma acestei activități.
Cineva ar putea  calcula şi cu cât ar creşte veniturile statului după asta. Şi să înainteze estimarea la FMI, că tot se pare că alte surse de creştere economică sustenabilă nu se întrevăd.

Halal!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 30.03.2014
Pe 23 martie au fost arestaţi 7 proxeneţi români la Paris, pentru "proxenetism agravat"
Era o "afacere de familie", condusă de o bunică de 58 de ani, ajutată de fiul ei de 38 de ani şi de nepoţii de 22 şi de 24 de ani. Ei recrutau femei aflate tinere în dificultate din România , le duceau în Franţa unde le obligau să se prostitueze ameninţându-le cu represalii asupra copiilor lor rămaşi în România. Circa 20 de femei plăteau chirie şefei reţelei şi taxă pentru "locul pe trotuar" fiului şefei şi soţiei lui. Femeile erau conduse la "produs" de către bărbaţi şi obligate să presteze servicii sexuale pentru 50 de euro. N-am văzut nici un comentariu în mass media de la noi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.07.2015

Toate româncele sunt considerate prostituate în alte țări!

Faptul că majoritatea prostituatelor din Europa provin din România îi face pe unii occidentali să le considere pe TOATE ROMÂNCELE  că ar fi „de moravuri ușoare”.
Alexandra Puflea în fața hotelului în care i-a fost refuzată intrarea
foto Catars , telegraph

Un exemplu a apărut chiar ieri în mass media, care a relatat faptul că Alexandra Puflea, o tânără româncă de 22 de ani, absolventă a Hull University  și care rezervase o cameră la hotelul Holiday Inn Express din Londra a fost considerată prostituată doar pentru că era din România și nu a fost primită la hotelul respectiv.
Românca, ce venise să se cazeze în camera pe care o rezervase prin internet, a fost dată afară din hotel când a prezentat documentele de identitate din România, fiind bănuită din acest motiv că ar fi prostituată. (Hotelul a introdus această pollitică după ce alte românce au folosit camerele pentru prostituție).
Desigur, tânăra a fost extrem de jenată fiind tratată astfel în fața celorlalți clienți care așteptau la recepția hotelului. Ea a depus plângere la poliție . Ca urmare, hotelul a lăsat-o să intre în camera pe care o rezervase și și-a cerut scuze, dar ...  politica de „selectare a clientelei” rămâne ..
Pentru că , deși la noi posturile de televiziune au declarat „vedetă” o persoană ce povestise că a făcut prostituție în Germania, în alte țări prostituția este o activitate infamantă iar persoanele care o practică nu sunt acceptate în compania cetățenilor onorabili.
Și iată cum o tânără absolventă de criminologie și medicină legală s-a găsit în situația de a fi considerată prostituată doar pentru că are cetățenia română. Ea s-a văzut silită să explice că „nu toate româncele sunt prostituate...”(așa cum era evident că au considerat englezii).
Părerea Poliției:
Inspectorul șef Tony Cockerill a declarat că „Exploatarea sexuală e deseori considerată o crimă invizibilă, pe care mulți nu ar putea-o repera sau să aibă relații de încredere ....Pentru a ajuta la lupta împotriva acestei probleme, întreprinderile locale, inclusiv hotelurile, taxiurile și firmele care livrează hrană pentru acasă sunt solicitate să semnaleze poliției orice activitate suspectă ”.
Adică românca a fost în cele din urmă primită la hotel, dar vigilența hotelurilor trebuie să continue.
*********************************************************************************

Update 1 septembrie 2019
Eșecul legalizării prostituției în Austria

O organizație non profit din Austria (ce dorește să nu i se facă cunoscut numele pentru siguranța celor implicați) a trimis redacției Stiripentru viata ro o scrisoare în care explică de ce legalizarea prostituției în Austria a avut doar efecte nedorite.
 În scrisoare se spune că în Austria sunt peste 7000 de persoane- în majoritate femei- ce sunt înregistrate oficial ca practicând prostituția. 95% dintre acestea sunt emigrante, peste 50% dintre ele sunt din România.
 Nu în ultimul rând, femeile se confruntă și cu rasismul și misoginia: Din moment ce există multe românce pe străzi și în bordeluri, uneori percepția generalizată – mai ales în rândul clienților și al proxeneților – este româncele „sunt bune pentru un singur lucru – sexul”.

Acolo unde prostituția este legală și presupus „curată”, poliția nu are întotdeauna la îndemână instrumentele necesare pentru a ajuta femeile exploatate. Dacă acestea nu vorbesc și nu depun mărturie împotriva exploatatorilor lor, poliția este practic cu mâinile legate. Iar în multe cazuri cu care ne confruntăm zilnic, femeile exploatate sunt prea speriate să vorbească împotriva proxeneților, „loverboy”-ilor sau traficanților lor.”
*********************************************************************************

Update 25 septembrie 2019
Am căutat articole recente prin presa europeană, care să ilustreze situația actuală în acestă privință, în țările europene.Și iată ce scrie lepoint fr: 


Numărul bordelurilor legale din Germania este 3 500. 500 ar fi doar în Berlin, după estimările asociației „Erotik Gewerbe Deutchland (UEGD)”- asociația ce reprezintă interesele acestei categorii de stabilimente.
E citată ca sursă o anchetă efectuată de Der Spiegel în 2013.....
Asta îi face pe ziariștii francezi să afirme că în circa 15 ani, Germania a devenit cel mai mare bordel și cea mai mare piață de prostituție din Europa. Sectorul ar avea o cifră de afaceri estimată la 14,5 miliarde de euro anual .
Citind această sumă enormă, din care  jumătate e obținută prin exploatarea sexuală a tinerelor și tinerilor din România (căci așa am auzit la tv, că jumătate dintre persoanele ce se prostituează în Europa ar fi din România), atunci îmi trece prin minte gândul că oamenii aceia din Germania nu ar vrea nicidecum să sece această sursă de venit, adică tinerii de la noi să aibă altă perspectivă în viață și să refuze să mai fie sclavi sexuali.
În Germania există cam 400 000 de persoane ce se prostituează  și cam un milion de clienți - adică de zece ori mai mulți ca în Franța și de cincisprezece ori mai mulți ca în Olanda.
Și de data aceasta se constată că majoritatea persoanelor ce se prostituează provin din rândul migranților - aici fiind incluși și cei din România, Bulgaria și Albania, ca și cei din Nigeria. O mare majoritate sunt victime ale traficului de persoane, atât prostituatele din bordeluri, cât și cele ce sunt „puse la produs” pe stradă - de către crima organizată.

E citată reclama cu care și-a deschis porțile în 2009 Pussy Club, un mare bordel în apropiere de Stuttgart:
« Sex cu toate femeile noastre, cât timp vreți, cât de des vreți și în toate felurile în care vreți. Sex. Sex anal. Sex oral fără prezervativ. Sex în toate cele trei feluri . Gang banguri (înțeleg că e vorba de sex cu mai multe persoane odată n.n.) 
»
Prețul forfetar era de 70 euro în timpul zilei și 100 de euro seara. Cică au năvălit vreo 1700 de persoane la deschidere...

Legalizarea prostituției a făcut ca patronii de bordeluri să devină „antreprenori de sex”
Rezultatul?
Piața prostituției a explodat, grupurile internaționale de crimă organizată s-au înmulțit iar numărul de prostituate victime ale traficului a crescut mult.


Germania a devenit „un paradis pentru traficanții de ființe umane”- cum declară Alice Schwarzer, fondatoarea revistei Emma și militantă pentru interzicerea prostituției.Grégoire Théry, directorul CAP International afirmă că polițiștii „nu mai au mijloace să investigheze și să supravegheze pentru a lupta contra traficului de persoane și a proxeneților, pentru că aceștia nu sunt în ilegalitate”. Între gestiunea legală a profesioniștilor sexului și exploatarea lor ilegală frontiera nu e prea bine definită, astfel încât traficanții sunt foarte greu de adus în fața justiției.
Prostituția e legală și reglementată în Germania, Austria, Grecia, Letonia și Olanda.
Alte țări europene au ales să îi penalizeze pe clienți, pe cei care plătesc pentru a putea folosi în scop sexual corpurile altor 
persoane. Prin urmare, în Suedia, Norvegia, Franța și  Irlanda de Nord prostituția este permisă fără a fi reglementată, fiind însă interzise activitățile organizate (bordeluri, proxenetism).
O legislație asemănătoare dar fără penalizarea clienților există și în Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Ungaria, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Marea Britanie , Slovacia și Slovenia.
Există și țări europene unde orice formă de prostituție este interzisă : Albania, Croația, Lituania, Malta, Ucraina și
România.

Cum se face, oare, că prostituția se practică pe scară largă în țara noastră, de vreme ce e total interzisă?

3 comentarii:

Anonim spunea...

La noi mass media a facut mari eforturi ca sa ne convinga ca a fi prostituata nu ar fi de rusine- caz tipic cu numita Simona " senzual", care a povestit ca s-a prostituat in ermania, iar aici a fost declarata "vedeta" - nu se stie pentru ce. Ce sa mai creada bietele adolescente - deja avem cazul unei fete care a facut poze porno , crezand ca in felul acesta va fi admirata si ea.
Cum vine un strain la noi, e intrebat daca " i-au placut fetele" - adica femeile usoare care au stat la dispozitia lui. In nici o alta tara n-am mai vazut asa ceva, ca fetele si femeile lor sa fie scoase la vanzare. Cand am fost in alte tari si am spus ca sunt romanca, mi s-a spus ca " atunci sunt prostituata, nu?"

Simona A spunea...

In presa s-au depus mari eforturi pentru a declara ca pudoarea si comportamentul demn ar fi "prejudecati". Cand gimnastele s-au lasat amagite de niste fotografi sa faca poze dezbracate, dar infasurate in drapelul Romaniei, nu le-a trecut nici o clipa prin minte ca isi bat joc de simbolul national in acest fel. Iar presa a sarit in apararea lor, cum ca asa isi afirma ele feminitatea! In schimb comunitatea internationala a fost oripilata. Japonia cerand chiar ca echipa de gimnastica a Romaniei sa fie exclusa de la competitiile oficiale! De ce vor ziaristii sa ne convinga ca pudoarea si bunul simt trebuie sa dispara? Iata ca in alte tari nu este deloc asa.
Se pare insa ca statul roman vrea sa devina proxenet, daca la altceva nu s epricepe!

Anonim spunea...

Domnisoara ministru Ioana Petrescu sustine legalizarea prostitutiei, ca sa avem incasari la buget
E recunoasterea falimentului bugetului statului, care nu mai are alte surse de crestere decat din proxenetism. Adica statul sa devina proxenet si sa imparta profitul cu proxenetii particulari.
De multa vreme tinerele din Romania sunt impinse spre prostitutie, prin tot felul de articole din mass media, prin programe tv in care femeile apar dezbracate si fac miscari lascive, ca apoi sa fie declarate "vedete". Unele chiar declara ca s-au prostituat in Germania iar aici sunt declarate vedete! ce altceva au mai facut ca sa merite acest apelativ? In Germania prostitutia e legala, dar nici o prostituata nu e vedeta, toate sunt acoperite de rusinea oprobiului public. Deja strainii considera ca romancele sunt toate niste curve, acuma se vrea transformarea Romaniei in bordel!