miercuri, 15 iulie 2015

Familia este elementul natural și fundamental al societății --declara ONU

Rezoluția ONU definește familia ca fiind elementul natural și fundamental al societății


Consiliul Drepturilor Omului al ONU
3 iulie 2015
O rezoluție intitulată «Protecția familiei: contribuția familiei la realizarea dreptului la un nivel de trai suficient pentru membrii săi, în special prin rolul său în eliminarea sărăciei și în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă » 
(A/HRC/29/L.25 amendat), a vost adoptată cu 29 de voturi contra 14, cu 4 abțineri. 

Prin acest text, Consiliul cere Înaltului–Comisar să elaboreze un raport care să fie prezentat Consiliului în martie 2016, asupra incidenței respectării de către State a obligațiilor pe care le impun dispozițiile pertinente din dreptul internațional în privința protecției familiei, la contribuția familiilor la realizarea dreptului la un nivel de trai suficient pentru membrii săi , în special prin rolul lor în eliminarea sărăciei și în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, luând în același timp în considerare, în mod corespunzător,  statutul  familiei în cadrul lucrărilor în curs asupra viitoarelor obiective de dezvoltare durabilă și programului de dezvoltare pentru după 2015. Această rezoluție s-a adoptat în urma unei reuniuni-dezbateri asupra protecției familiei și a membrilor săi organizată pe 15 septembrie 2014.

Consiliul reafirmă că familia este elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la protecție din partea societății și a Statului. 
El angajează energic statele membre să creeze un mediu propice întăririi și susținerii tuturor familiilor, apreciind faptul că egalitatea femeilor și bărbaților și respectul tuturor drepturilor omului și toate libertățile fundamentale ale tuturor membrilor familiei sunt indispensabile pentru bunăstarea sa și a întregii societăți. El recunoaște că celula familială se lovește de dificultăți din ce în ce mai mari.

Statele următoare au votat în favoarea rezoluției (29): Algeria, Arabia saudită, Bangladesh, Bolivia, Botswana, China, Congo, Coasta de Fildeș, Cuba, El Salvador, Emiratele arabe unite, Ethiopia, Federația Rusă, Gabon, Ghana, India, Indonezia, Kazakhstan, Kenya, Maldive, Maroc, Namibia, Nigeria, Pakistan, Paraguay, Qatar, Sierra Leone, Venezuela și Vietnam.
Statele următoare au votat contra (14): Africa de Sud, Albania, Germania, Estonia, Statele Unite, Franța, Irlanda, Japonia, Letonia, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Republica Coreea et Marea Britanie.
Statele următoare s-au abținut (4): Argentina, Brazilia, fosta republică iugoslavă a Macedoniei și Mexic.

Mai multe proiecte de amendamente la acest text au fost respinse după ce au fost puse la vot. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Daca ne uitam la statele care au votat pentru si la cele care au votat contra, e clar ca au votat contra cele care admit casatoriile intre persoane de acelasi sex, cea ce nu se incadreaza la definitia "naturala"