marți, 5 mai 2015

Am card de sanatate

Uraaa, mi s-a activat cardul de sanatate!

Medicul de familie mi-a spus să lăsăm activarea cardului pentru sfârșitul consultațíei, pentru că „acest card are obiceiul să blocheze sistemul”!
Așa încât, la sfârșitul consultațíei medicul a luat cardul și mi-a cerut să-i spun un număr format din 4 cifre.
(La fel s-au petrecut lucrurile și în cazul celorlalțí dintre cunoscuțíi mei care s-au dus cu cardul la medic.)
Apoi am primit cardul înapoi.
Când am întrebat dacă nu trebuie să se treacă și anumite date (cele din fișa medicală) pe card, medicul mi-a spus că așa trebuia să fie inițial, dar s-a renunțat la asta. Deci formularul care însoțea cardul și pe care erau trecute câteva întrebări nu a servit la nimic. (În am și acum acasă).
Așa că, după cum am înțeles, pe cardul meu nu e trecut nimic. El are doar scopul de a împiedica fraudarea sistemului medical prin adăugarea frauduloasă, de către medici, a unor consultații și medicamente de care pacientul nu a beneficiat în realitate.
Acuma- dacă medicul a trecut chiar el codul din 4 cifre sau litere pe card, l-a trecut probabil mai întâi pe fișa proprie, ca să îl știe și altădată. Eventual. Sau nu, desigur.

Tot așa a fost și în cazul vostru?
Distribuția prin Poștă a costat 13 milioane de euro. S-a întârziat cu 3 ani implementarea lui- nu se știe de ce. Au costat enorm cardurile, cip-urile și softul. Dar nu poate fi folosit pentru a arăta în UE calitatea de asigurat! Pentru asta ne trebuie alt card: „cardul european de sănătate”, valabil 6 luni.

Niciun comentariu: