Prăjitură prezentată la transmiterea Turului Franţei
Modul idea de
a-i determina pe copii să mănânce morcovi, dacă nu le plac altfel...
Pentru 6 persoane :
·
250 g de morcovi curăţaţi şi raşi
·
125 g de unt înmuiat
·
150 g de zahăr brun
·
3 ouă
·
Sucul de la 1/2 portocală
·
200 g făină
·
1 plic praf de copt
·
1 praf de sare
·
1 vârf de cuţit scorţişoară (sau nucşoară,
după gust)
·
5 cm de ghimbir proaspăt curăţat şi
ras
Preparare : 10 minute
Coacere : 50 min
Odihnă : 0 min
Timp total : 60 min
1 Într-un bol, bateţi
cu telul sau cu mixerul timp de 5 minute untul cu zahărul. Încorporaţi ouăle unul câte unul
şi câte puţin sucul de portocale.
2 Adăugaţi făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara. Amestecaţi bine, apoi încorporaţi morcovul şi ghimbirul.
3 Încălziţi cuptorul la 150°C, termostat 5.
4 Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi puneţi-o la copt pentru cica 50 minute. După scoaterea din cuptor, aşteptaţi 15 minute înainte de a scoate prăjitura din formă, apoi lăsaţi-o să se răcească înainte de servire.
2 Adăugaţi făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara. Amestecaţi bine, apoi încorporaţi morcovul şi ghimbirul.
3 Încălziţi cuptorul la 150°C, termostat 5.
4 Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi puneţi-o la copt pentru cica 50 minute. După scoaterea din cuptor, aşteptaţi 15 minute înainte de a scoate prăjitura din formă, apoi lăsaţi-o să se răcească înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu