vineri, 12 iulie 2013

Chec cu morcovi şi ghimbir

Prăjitură prezentată la transmiterea Turului Franţei




*    Modul idea de a-i determina pe copii să mănânce morcovi, dacă nu le plac altfel... http://cuisine.journaldesfemmes.com/image/commun/picto_citation_fin.gif
Pentru 6 persoane :

·         250 g de morcovi curăţaţi şi raşi
·         125 g de unt înmuiat
·         150 g de zahăr brun
·         3 ouă
·         Sucul de la 1/2 portocală
·         200 g făină
·         1 plic praf de copt
·         1 praf de sare
·         1 vârf de cuţit scorţişoară (sau nucşoară, după gust)
·         5 cm de ghimbir proaspăt curăţat şi ras

Preparare : 10 minute
Coacere : 50 min
Odihnă : 0 min
Timp total : 60 min

*    1 Într-un bol, bateţi cu telul sau cu mixerul timp de 5 minute  untul cu zahărul. Încorporaţi ouăle unul câte unul şi câte puţin sucul de portocale.

2 Adăugaţi făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara. Amestecaţi bine, apoi încorporaţi morcovul şi ghimbirul.

3 Încălziţi cuptorul la  150°C, termostat 5. 

4 Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi puneţi-o la copt pentru cica  50 minute. După scoaterea din cuptor, aşteptaţi 15 minute înainte de a scoate prăjitura din formă, apoi lăsaţi-o să se răcească înainte de servire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu