Prăjitură spumoasă cu brânză de vaci
Ingrediente
- 800 g brânză de vaci proaspătă, mai grasă 40 %
- 2 lămâi netratate
- 120 de grame de zahăr pudră
- 2 linguri de amidon de porumb (sau 90 g făină)
- 4 ouă
Mod de preparare:
Scurgeţi într-o
strecurătoare brânza cu ½ oră înainte. Incălziţi cuptorul la 180 de grade (termostat
6). Ungeţi cu unt și tapetaţi cu făină o formă de tartă (25 cm diametru).
(Eventual o formă-minune, în formă de colac, cu gaură la mijloc)
Se spală lămâile. Radeţi
coaja şi stoarceţi citricele. Bate brânza de vaci cu zahărul, folosind un un tel (sau mixer).
Adauga sucul de lămâie, coaja de lămâie, amidonul și gălbenușurile de ou. Se
amestecă.
Se bat albuşurile spumă. Se
adaugă crema de brânză, răsturnând uşor amestecul cu o spatulă.
Se toarnă aluatul în formă
și în cuptor. Coaceţi timp de 35-40 minute, până când prăjitura este crescută
și aurie
Lăsaţi să se răcorească prăjitura în
formă înainte de a o scoate din formă . Se pune apoi în frigider până în
momentul servirii. Se presară cu zahăr glasat.Se poate servi cu un piure din fructe cu miere:
Se face în blender un piureu de fructe proaspete, zemoase, tăiate în bucăţi mici (sau care sunt deja mici) : smeură, căpşuni, vişine etc, apoi se pasează piureul prin strecurătoare, apăsând bine cu o lingură de lemn sai cu un pisălog de lemn, ca să rămînă în strecurătoare doar sîmbrurii şi/sau pieliţele. Se adaugă după gust miere, amestecînd bine, apoi se decorează feliile de prăjitură cu piureul de fructe, în momentul servirii. Piureul se poate prepara din timp şi păstra în frigider.
Calorii
Cantitate
în reţetă
|
Calorii/ U.M.
|
Total calorii
|
|
Brânză de vaci
|
800 g
|
31÷124/100 g
|
248 ÷ 992 (dietetică sau
grasă)
|
lămâi
|
2 buc
|
29/100 g
|
29
|
zahăr pudră
|
120 g
|
387/100g
|
464
|
amidon
|
50 g
|
346/100g
|
173
|
oua
|
4 buc
|
143 /buc
|
572
|
Total 8 porţii
|
1486 ÷ 2230 calorii
(cu brânză dietetică sau grasă)
|
||
Total o porţie (aproximativ)
|
185 ÷ 279 calorii
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu