Sfaturi practice de la yahoo
Sfaturi practice
- ·
Cum puteţi salva telefonul mobil căzut în apă:
scoateţi imediat telefonul din apă, desfaceţi-l şi scoateţi bateria şi cartela
SIM , întindeţi-le pe o cârpă uscată, ştergeţi cu o batistă fiecare element.
Puteţi chiar să aspiraţi cu un aspirator mic, dacă aveţi. Nu folosiţi un
uscător de păr. Apoi introduceţi telefonul golit şi bateria într-un castronel
cu orez, care va absorbi umiditatea rămasă. După 24 de ore scoateţi
componentele telefonului din orez şi montaţi-le la loc. Apoi puteţi să-l
reîncărcaţi.
- ·
Reîncărcarea bateriilor („nereîncărcabile”):
frecaţi polul pozitiv al bateriei de mochetă timp de 5 minute. (Puteţi să
faceţi asta cu două sau trei odată). Apoi le puneţi în apă clocotită timp de 10
secunde . Le scoateţi apoi cu un polonic şi le lăsaţi deoparte o oră. Apoi
bateriile vor continua să funcţioneze !
- ·
Ca să eliminaţi mirosul de fum din tricourile de
bumbac sau din materiale sintetice, muiaţi-le o oră în apă cu oţet, apoi
lăsaţi-l la aer peste noapte. Nu încercaţi însă acelaşi lucru cu tricourile din
lână / caşmir.
- ·
Dregerea unei mâncări prea sărate: Puneţi un
cartof tăiat rondele în cratiţă, lăsaţi câteva minute, apoi puteţi scoate
cartoful, care a absorbit o parte din sare.
- ·
Curăţarea obiectelor din argint: aplicaţi
ketchup pe toată suprafaţa, eventual cu o periuţă de dinţi, ca pasta să ajungă
pe toate părţile, şăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi clătiţi cu apă rece şi
ştergeţi cu o cârpă moale curată.
- ·
Curăţarea tigăilor antiaderente arse: puneţi apă
cu oţet în tigaie, adăugaţi detergent de vase şi puneţi tigaia pe foc până dă în clocot, apoi spălaţi -o cu
buretele.
- ·
Igienizarea buretelui de bucătărie: turnaţi
puţin oţet pe el, apoi lăsaţi-l să se usuce la soare, în aer liber.
Ultravioletele sunt un bun dezinfectant natural.
- ·
Nu uitaţi de bătrâna hârtie de ziar la spălatul
geamurilor: Un ziar mototolit muiat în apă caldă curăţă geamul şi fără detergent.
Apoi geamul se şterge cu hârtie de ziar uscată.
- ·
O lingură de lemn pusă peste oala în clocot face
ca lichidul din ea să nu dea pe dinafară!
- ·
Igienizarea fundului (nu întotdeauna de lemn) /tăietorului
din bucătărie: dat fiind că în
crestăturile rămase după tăierile cu cuţitul se cuibăresc bacterii greu de
înlăturat, e bine ca din timp în timp să procedăm la igienizarea acestuia cu
bicarbonat de sodiu. Presărăm bicarbonat de sodiu pe toată suprafaţa, adăugăm
puţină apă apoi frecăm cu degetele ca să intre bicarbonatul în toate
zgârieturile. Lăsăm câteva minute, apoi spălăm cu apă. Pentru îndepărtarea unor
eventuale mirosuri persistente, putem freca suprafaţa cu o jumătate de lămâie,
spălând apoi iarăşi cu apă.
- ·
Pentru curăţarea carafelor de sticlă la
interior, introducem apă caldă, puţin detergent şi nişte orez (de preferinţă cu
bobul mare –circa 80g). Astupăm carafa, scuturăm energic circa 5 minute, apoi
vărsăm conţinutul şi clătim cu apă. Orezul va antrena toate depunerile de pe
pereţii vasului. Merge pentru butelii de sticlă ori din plastic, inclusiv
pentru biberoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu