marți, 17 februarie 2015

Sfaturi practice de la yahoo

Sfaturi practice

  • ·         Cum puteţi salva telefonul mobil căzut în apă: scoateţi imediat telefonul din apă, desfaceţi-l şi scoateţi bateria şi cartela SIM , întindeţi-le pe o cârpă uscată, ştergeţi cu o batistă fiecare element. Puteţi chiar să aspiraţi cu un aspirator mic, dacă aveţi. Nu folosiţi un uscător de păr. Apoi introduceţi telefonul golit şi bateria într-un castronel cu orez, care va absorbi umiditatea rămasă. După 24 de ore scoateţi componentele telefonului din orez şi montaţi-le la loc. Apoi puteţi să-l reîncărcaţi.
  • ·         Reîncărcarea bateriilor („nereîncărcabile”): frecaţi polul pozitiv al bateriei de mochetă timp de 5 minute. (Puteţi să faceţi asta cu două sau trei odată). Apoi le puneţi în apă clocotită timp de 10 secunde . Le scoateţi apoi cu un polonic şi le lăsaţi deoparte o oră. Apoi bateriile vor continua să funcţioneze !
  • ·         Ca să eliminaţi mirosul de fum din tricourile de bumbac sau din materiale sintetice, muiaţi-le o oră în apă cu oţet, apoi lăsaţi-l la aer peste noapte. Nu încercaţi însă acelaşi lucru cu tricourile din lână / caşmir.
  • ·         Dregerea unei mâncări prea sărate: Puneţi un cartof tăiat rondele în cratiţă, lăsaţi câteva minute, apoi puteţi scoate cartoful, care a absorbit o parte din sare.
  • ·         Curăţarea obiectelor din argint: aplicaţi ketchup pe toată suprafaţa, eventual cu o periuţă de dinţi, ca pasta să ajungă pe toate părţile, şăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi clătiţi cu apă rece şi ştergeţi cu o cârpă moale curată.
  • ·         Curăţarea tigăilor antiaderente arse: puneţi apă cu oţet în tigaie, adăugaţi detergent de vase şi puneţi tigaia  pe foc până dă în clocot, apoi spălaţi -o cu buretele.
  • ·         Igienizarea buretelui de bucătărie: turnaţi puţin oţet pe el, apoi lăsaţi-l să se usuce la soare, în aer liber. Ultravioletele sunt un bun dezinfectant natural.
  • ·         Nu uitaţi de bătrâna hârtie de ziar la spălatul geamurilor: Un ziar mototolit muiat în apă caldă curăţă geamul şi fără detergent. Apoi geamul se şterge cu hârtie de ziar uscată.
  • ·         O lingură de lemn pusă peste oala în clocot face ca lichidul din ea să nu dea pe dinafară!
  • ·         Igienizarea fundului (nu întotdeauna de lemn) /tăietorului  din bucătărie: dat fiind că în crestăturile rămase după tăierile cu cuţitul se cuibăresc bacterii greu de înlăturat, e bine ca din timp în timp să procedăm la igienizarea acestuia cu bicarbonat de sodiu. Presărăm bicarbonat de sodiu pe toată suprafaţa, adăugăm puţină apă apoi frecăm cu degetele ca să intre bicarbonatul în toate zgârieturile. Lăsăm câteva minute, apoi spălăm cu apă. Pentru îndepărtarea unor eventuale mirosuri persistente, putem freca suprafaţa cu o jumătate de lămâie, spălând apoi iarăşi cu apă.
  • ·         Pentru curăţarea carafelor de sticlă la interior, introducem apă caldă, puţin detergent şi nişte orez (de preferinţă cu bobul mare –circa 80g). Astupăm carafa, scuturăm energic circa 5 minute, apoi vărsăm conţinutul şi clătim cu apă. Orezul va antrena toate depunerile de pe pereţii vasului. Merge pentru butelii de sticlă ori din plastic, inclusiv pentru biberoane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu