Prăjituri simple cu prune
·
Timp : Preparare : 30min / Coacere : 60min
·
Dificultate : Foarte uşor
·
Calorii : 490 de
persoană
Ingrediente
·
200 g de prune cărora li se scot uşor sâmburii
·
125 g de unt
·
100 g de zahar (de preferinţă nerafinat)
·
60 g de făină
·
1 ou (albuş)
·
60 g de zahăr pudră
Preparare
Scoateţi
din timp din frigider 75 g de unt, ca să se înmoaie la temperatura camerei. Spălaţi
prunele, tăiaţi-le în două şi scoateţi sâmburii.
Încălziţi
cuptorul la 170°C (termostat 5/6).
Frecaţi
untul până ce devine cremos. Adăugaţi făina şi zahărul, amestecaţi totul
Separaţi
albuşul oului de gălbenuş. Bateţi albuşul foarte bine şi incorporaţi-l uşor în preparat.
Ungeţi
cu unt o formă de tartă cu diametrul de 26 cm şi turnaţi aluatul.
Pe
deasupra, aranjaţi prunele una lângă alta, cu coaja în jos. Pudraţi cu zahăr
pudră.
Daţi
tarta la cuptor pentru circa 45 de minute, apoi stropiţi suprafaţa tartei cu un
amestec de zahăr(50 g) şi de unt topit (50 g).
Puneţi
din nou la cuptor pentru 15 minute.
Tartă cu aluat fraged
· Ingrediente (pentru 8 persoane)
:
Aluat fraged :
- - 250 g de făină
- -125 g de unt
- -1 ou
- -1 lingură de zahăr pudră
- - sare
Garnitură :
- - 1,2 kg de prune brumării
- - 1 linguriţă de scorţişoară
- - 3 - 4 biscuiţi uscaţi (cum ar fi petits-beurre).
Preparare:
1. Prepararea aluatului fraged.
Se amestecă făina cernută cu oul, un praf de sare şi cu zahărul. Se adaugă untul rece tăiat în cubuleţe. Se frământă totul cu vârful degetelor. Se adaugă apă rece (cam un pahar), până se obţine o consistenţă păstoasă. Se lasă la odihnă în frigider cam două ore.
2. Prepararea prunelor.
Prunele se spală, se taie în sferturi şi se scot sâmburii.
Se întinde aluatul şi se pune într-o formă de tartă unsă cu unt sau căptuşită cu hârtie de copt. Se înţeapă fundul cu o furculiţă.
Aluat fraged :
- - 250 g de făină
- -125 g de unt
- -1 ou
- -1 lingură de zahăr pudră
- - sare
Garnitură :
- - 1,2 kg de prune brumării
- - 1 linguriţă de scorţişoară
- - 3 - 4 biscuiţi uscaţi (cum ar fi petits-beurre).
Preparare:
1. Prepararea aluatului fraged.
Se amestecă făina cernută cu oul, un praf de sare şi cu zahărul. Se adaugă untul rece tăiat în cubuleţe. Se frământă totul cu vârful degetelor. Se adaugă apă rece (cam un pahar), până se obţine o consistenţă păstoasă. Se lasă la odihnă în frigider cam două ore.
2. Prepararea prunelor.
Prunele se spală, se taie în sferturi şi se scot sâmburii.
Se întinde aluatul şi se pune într-o formă de tartă unsă cu unt sau căptuşită cu hârtie de copt. Se înţeapă fundul cu o furculiţă.
Se fărâmiţează biscuiţii şi se presară pe
fundul tartei (ca să absoarbă zeama fructelor).
Se aranjează prunele unele lângă altele,
începând din mijloc.
3. Coacerea
Se pune tarta în cuptorul preîncălzit la 190°
(termostat 5/6). timp de 30-40
min.
Se amestecă zahărul cu scorţişoara. La scoaterea din cuptor, se pudrează tarta cu zahărul cu scorţişoară şi se mai pune în cuptorul stins, cu uşa acestuia deschisă. Se serveşte călduţă sau rece.
Ingrediente
Se amestecă zahărul cu scorţişoara. La scoaterea din cuptor, se pudrează tarta cu zahărul cu scorţişoară şi se mai pune în cuptorul stins, cu uşa acestuia deschisă. Se serveşte călduţă sau rece.
Chec cu prune
In tavă
Ingrediente
300g de făină
200g de zahăr pudră
200g de unt
4 ouă
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
800g de prune brumării
Preparare
1
Se spală prunele, se scot
sâmburii. Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă untul moale. Se pun şi zahărul
vanilat, făina şi praful de copt şi se amestecă până la omogenizare.
2
Se adaugă fructele,
amestecând uşor cu o lingură de lemn. Se coace 1h la 180°C. (termostat 5/6).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu