Cum folosesc alţii clădirile fabricilor dezafectate
Studioul-scenă , cu o capacitate de 178 de spectatori, va fi ca o cutie neagră,cu farmec discret. Va fi în acelaşi timp un platou mare, cu înălţime suficientă pentru instalaţiile necesare unor efecte de lumini, dar şi pentru evoluţia artiştilor de circ. Vor fi şi ateliere pentru decoruri şi pentru costume, precum şi o zonă de administraţie şi una de primire.
Detalii tehnice
Parchetul de dans are la bază un strat de mingi de tenis, aşa cum este şi la Opera din Paris. Sistemul de aerisire laminar va evita curentul neplăcut de aer cald sau rece pe platoul de dans.Fişă tehnică
- Suprafaţa: 3500 m2
- Suprafaţă restructurată: 1300 m2
- Extindere (aripă nouă de construcţie): 2100 m2
- Cost total al lucrărilor: 8 milioane euro
- Cost total al proiectului: 12,5 milioane euro, repartizaţi între Consiliul general: 8,5 mil. eur, regiunea Ile-de-France: 3 mil. eur, ministerul Culturii şi Comunicaţiilor (remarcaţi cum sunt comasate ministerele în Franţa) : 1 mil. euro.
Câte astfel de clădiri avem şi noi, în România, dar nu sunt valorificate?
Iată, de pildă, Moara lui Assan - monument istoric.
A fost mult mai frumoasa decat fabrica din Franta .
Cum e acum?
Recent, ansamblul de clădiri de valoare naţională a suferit două distrugeri semnificative: în mai 2008, un incendiu care a ars 90% dintr-un corp secundar al fabricii și în ianuarie 2012, prăbușirea acoperișului și a unui perete din corpul principal ca urmare a furturilor susținute de materiale din structura de rezistență a clădirii, posibile din cauza faptului că situl nu este supravegheat.
Astăzi căutătorii de fier vechi au mai prăbuşit un zid din acest monument!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu