joi, 31 octombrie 2013
miercuri, 30 octombrie 2013
Cutremur langa Ploiesti
Cutremur de mică adâncime lângă Ploieşti
Pe 30.10.2013, la ora României 00:56:32 a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3.2 °R , cu epicentrul la adâncimea de 13 km, la vest de Ploieşti, între Moreni şi Ploieşti, la sud de Băicoi, la 4 km nord-est de Ariceştii Rahtivani, în apropiere de STRADA SCHELEI.
(Coordonate: 44.98N 25.86E). În zona OMV Petrom.
Printr-o coincidenţă interesantă, la 4 km nord-est de Ariceştii Rahtivani vedem că s-a amplasat în anul 2012 sonda 551 Ariceşti, pentru exploatarea petrolului, adâncimea de foraj programată fiind 2360m.
Printr-o coincidenţă interesantă, la 4 km nord-est de Ariceştii Rahtivani vedem că s-a amplasat în anul 2012 sonda 551 Ariceşti, pentru exploatarea petrolului, adâncimea de foraj programată fiind 2360m.
joi, 24 octombrie 2013
89 de vieţi îngropate sub nămol cu cianuri
Certej -o tragedie ce riscă să se repete
89 de oameni, bărbaţi, femei, copii, şi-au pierdut vieţile într-o singură noapte la Certej, îngropaţi sub 300 000 metri cubi de nămol cu cianură.S-a întâmplat acum 42 de ani, în zorii zilei de 30 octombrie 1971.
Muntele de steril de la exploatarea de aur Certej a alunecat, barajul de la iazul de decantare s-a rupt şi într-un sfert de oră nămălul acid a înghiţit 89 de oameni, surprinşi în somn, a ras de pe faţa pământului şase blocuri de locuinţe, un cămin cu 30 de camere, patru locuinţe individuale şi 24 de gospodării.
miercuri, 23 octombrie 2013
Cât costă de fapt poluarea aerului
În Franţa, poluarea aerului costă peste 800 de milioane de euro pe an, în cheltuieli de sănătate.
Comisariatul general al dezvoltării durabile din Franţa a publicat concluziile unui studiu făcut asupra cheltuielilor impuse de tratarea bolilor aparatului respirator imputabile poluării aerului.
Comisariatul general al dezvoltării durabile din Franţa a publicat concluziile unui studiu făcut asupra cheltuielilor impuse de tratarea bolilor aparatului respirator imputabile poluării aerului.
marți, 22 octombrie 2013
Metoda alternativă de exploatare a gazelor de şist
Tehnici alternative la fracturarea hidraulică pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist
Biroul parlamentar de evaluare a opţiunilor ştiinţifice şi tehnologice al Senatului Franţei a dat publicităţii în noiembrie 2012 un Studiu de Fezabilitate pentru un raport privind "Tehnici alternative la fracturarea hidraulică pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist"Gaz de şist: exploatarea şi explorarea definitiv interzise în Franţa
Consiliul Constituţional din Franţa a confirmat interdicţia fracturării hidraulice
Comisariatul general al dezvoltării durabile, din cadrul Ministerului Ecologiei, Dezvoltării Durabile şi Energiei din Franţa anunţă acestă ştire în mass media şi pe pagina sa de internet.Consiliul Costituţional a confirmat vineri 11 octombrie interdicţia fracturării hidraulice pentru căutarea şi exploatarea de hidrocarburi.
luni, 21 octombrie 2013
Semne ce pot anunţa un cutremur
Prevestirea cutremurelor
Ştim care sunt zonele cu mare risc seismic, dar nu se poate prezice când anume se va petrece următorul cutremur, unde şi cu ce magnitudine, cu suficientă precizie pentru a organiza o evacuare, în afară de cazul în care mişcări seismice pregătitoare dau o alertă.
vineri, 18 octombrie 2013
Asigurarea casei
Asigurare obligatorie / asigurare facultativă
Majoritatea dintre noi suntem proprietarii locuinţelor în care locuim. Poate avem o căsuţă din chirpici, sau un apartament minuscul la bloc, dar se cheamă că suntem proprietari.Asta înseamnă, în, linii mari, că nu plătim chirie, ci impozit la stat pentru ele.
Şi mai înseamnă că rămân în sarcina noastră toate cheltuielile de întreţinere şi de reparaţii în caz de calamităţi.
Consultaţie gratuită cu biorezonanţă magnetică
Dispozitive pentru tratarea tuturor bolilor.
Un prieten a primit un telefon de la o persoană necunoscută, reprezentantă a unei "firme elveţiene cu sediul la Arad", "firmă cu o activitate de 15 ani în domeniu", ce i-a propus o consultaţie gratuită şi efectuarea a 16 analize la un aparat cu biorezonanţă magnetică, tot gratuit.joi, 17 octombrie 2013
marți, 15 octombrie 2013
Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat
Se mai respectă Constituţia la noi?
ARTICOLUL 34: Dreptul la ocrotirea sănătăţii(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legiiVedem că din ce în ce mai mult dreptul la ocrotirea sănătăţii a devenit garantat doar în funcţie de mărimea veniturilor. Adică, este garantat doar pentru cei cu venituri mari.
De aceea se spune oare, că nu mai e bună actuala Constituţie?
luni, 14 octombrie 2013
sâmbătă, 12 octombrie 2013
Batrani romani si batrani europeni
La ce vârstă sunt consideraţi bătrâni românii şi la ce vârstă sunt bătrâni europenii din vest
Un scriitor din Franţa se întreba într-un articol la ce vârstă se poate scrie în presă despre o persoană că este bătrână.Unii francezi s-au arătat deranjaţi să vadă în presă referiri la persoane de peste 60 de ani ce erau categorisite ca vârstnice, întrebându-se cum trebuie să fie atunci considerate persoanele de peste 80 de ani.
vineri, 11 octombrie 2013
Hidrocarburi căutate cu dinamită
Adâncimea epicentrului a fost de 5 km.
Vi se pare cunoscut?
Numai că acolo se pare că sursa evenimentului a fost cunoscută: Nişte firme forau găuri în pământ, din 30 în 30 de metri şi provocau explozii subterane , procedeu inclus în investigarea gazelor de şist.
joi, 10 octombrie 2013
Exploatarea gazelor de şist produce cutremure
Practici de exploatare prin fracturare hidraulică elaborate de ACPP pentru activitatea seismică indusă (anormală)
ACPP este Asociaţia Canadiană a Producătorilor Petrolieri.Asociaţia a întocmit un cod de practici de urmat de către producătorii petrolieri membri ai ACPP în legătură cu seismicitatea provocată de extragerea gazelor de şist.
luni, 7 octombrie 2013
Pietrele dacilor vorbesc
Cel mai vechi oraş din Transilvania
Mai vechi decât piramidele egiptene, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr.În timpul lucrărilor pentru autostrada Sibiu- Nădlac, au fost descoperite vestigiile arheologice ale acestei aşezări antice, ce se întindea pe 100 de hectare!
RMGC nu prevede să extragă aur de la Roşia Montană
RMGC nu prevede să producă aur şi argint, ci un aliaj cu conţinut variabil de aur şi argint
Preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu, a declarat la comisia specială privind Roşia Montană, că produsul final minier este estimat la 17% aur şi 83% argint, potrivit legislatiei şi acordului încheiat cu compania.El a adăugat că nu există aici posibilitatea de a separa aurul de argint, neexistând posibilităţile tehnologice necesare, prin urmare compania va produce lingouri din acest aliaj de aur cu argint, care vor fi trimise în altă parte pentru procesare- de către alte companii, în alte ţări, neprecizate.
Deci RMGC va vinde un aliaj către alte ţări
Risc seismic ridicat în tot sudul Europei
În Europa ar putea avea loc cutremure de o intensitate fără precedent
Conform ziarului Le Monde, riscul de cutremur din Europa a fost evaluat în cadrul unui program (numit Share), realizat cu colaborarea a 13 ţări (între care şi Turcia şi Algeria, care nu fac parte din Europa) şi care a costat 4,1 milioane de euro, dintre care 80% au fost asiguraţi de Uniunea Europeană.duminică, 6 octombrie 2013
cutremure in Vrancea
cutremur cu magnitudinea 5,5 pe scara Richter.
Pe 6 octombrie, 2013, la ora 4:37:21, a avut loc în zona Vrancea(În continuare am actualizat datele pentru cutremurele ce au avut loc de atunci în Vrancea)
Iar azi 12 ianuarie 2014, un cutremur de 4,7(corectat de INFP la 4,4)
Pentru cutremurele din anul 2014, vedeţí aici:
http://nazone.ro/2014/01/cutremure-vrancea-2014.html
sâmbătă, 5 octombrie 2013
Distributie la Opera Nationala Bucuresti
Să fie conducerea Operei din Bucureşti misogină?
Printre atâtea motive de îngrijorare pe care le avem zilele acestea, să încercăm să ne şi relaxăm, mergând la un spectacol.Dat fiind că începe noua stagiune la Opera din Bucureşti, să vedem ce e anunţat pe site- ul instituţiei.
Harta cutremurelor de langa Izvoarele
Amplasarea pe harta a epicentrelor cutremurelor din judeţul Galaţi
miercuri, 2 octombrie 2013
EXTRACTIVISMUL
Săpat...până unde?
Alain DeneaultExtractivismul este un mod de dezvoltare bazat pe supraexploatarea resurselor neregenerabilw din sol, esenţial cu destinaţia export.
E vorba despre un model care privilegiază "dreptul" companiilor miniere şi în general ia prea puţin în considerare bunăstarea populaţiilor locale. Mare consumatoare de apă potabilă, implicând de cele mai multe ori procese chimice periculoase, extractivismul se dezvoltă în detrimentul ecosistemelor, constituind riscuri pentru populaţii. Mai mult, le revine statelor şi deci populaţiilor sarcina de a reabilita teritoriul la sfârşitul exploatărilor.