vineri, 18 aprilie 2014

Drob de miel

Încă o reţetă de drob, puţin diferită de celelalte

 
Ficatul, plămânii, rinichii şi inima de la un miel de 6-8 kg
  • ·         150 g ceapă
  • ·         100 g franzelă
  • ·         50-80 mg untdelemn
  • ·         100 ml smântână (sau fără smântână)
  • ·         2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • ·         4-5 ouă
  • ·         Sare,piper, ienibahar, mărar, pătrunjel, tarhon
  • ·         prapur


Organele se curăţă bine de orice urmă de grăsime sau de sânge, se înlătură eventualele cartilagii şi se spăla în câteva ape reci. O atenţie deosebită trebuie acordată rinichilor, care se ţin pentru câteva ore în oţet pentru a scăpa de mirosul caracteristic.
Cepa tocată mărunt se căleşte un minut în puţin ulei, la foc mic. Măruntaiele de miel, mai puţin ficatul, se taie în cubuleţe şi se adaugă în tigaie, cu condimentele ,călindu-se până iese aerul din plămâni şi lichidul se evaporă. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde, tocate, călite puţin împreună până se moaie verdeaţa şi scade lichidul.
Se poate adăuga un morcov ras, un păstârnac ras.
După ce s-au răcit, se dau prin maşina de tocat împreună cu ficatul crud şi franzela muiată o clipă în apă rece sau în lapte. 
Dacă aveţi site de diferite mărimi la maşina de tocat, puteţi alege sita cu găuri mai mari, ca să rezulte un amestec cu bucăţele de carne şi nu o pastă ca de pateu. 
Sau tocaţi cu mâna o parte din carne şi tocaţi doar cealaltă arte rim maşina de tocat.
Se amestecă în tocătură ouăle crude, pătrunjelul, mărarul tocate fin, puţină ceapă verde rondele mici, smântâna, se asezonează.
În vasul de copt se aşterne prapurul (care a fost bine spălat), se umple cu tocătura, se răsfrâng marginile prapurului peste conţinut şi se pune o altă foaie de prapur pe deasupra, ca să nu se usuce umplutura.
Tava se pune în cuptorul ce a fost bine încins timp de 30 de minute.

2 comentarii: