duminică, 29 decembrie 2013

Şalău cu bere la cuptor


Reţetă simplă de peşte alb cu bere şi smântână

O alternativă la bucatele grele din carne de porc

Ingrediente:
  • 4 porţii de şalău de câte 200g 
  • 4 cepe
  • 120 ml bere blondă amară
  • o roşie tăiată cubuleţe
  • 60 g unt
  • 200 ml smântână 
  • sare, piper, verdeaţă
  • paprika, mac (după gust)
Preparare:
1. Se şterg bucăţile de şalău, se sărează şi se piperează pe ambele feţe
2. Se toacă fin ceapa .
3. Se topesc 30g unt într-o tigaie, se pun bucăţile de şalău şi  se rumenesc , câte 3 minute pe fiecare parte, apoi se scoate peştele şi se pune deoparte.
4. În tigaie, se adaugă restul de unt şi ceapa tocată, care se căleşte la foc mic , amestecând mereu, apoi se adaugă paprika şi macul. Se amestecă bine, apoi se adaugă berea şi se lasă a foc mic, acoperit timp de 10 minute. Se adaugă pe urmă smântâna şi se amestecă iar.
5. Se pune peştele la cuptor (termostat 6 - 180°C) pentru 8 -10 minute, împreună cu sosul de bere cu ceapă şi smântână, acoperit cu folie de aluminiu.

7. Se serveşte cu garnitură din cubuleţe de roşie şi verdeaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu