marți, 17 decembrie 2013

OMG substanţe si pesticide periculoase pentru sănătate


Un studiu pare să dovedească nocivitatea organismelor modificate genetic pentru sănătate



Un studiu efectuat de CRIIGEN (Comitet de cercetări şi de informare independentă asupra geniului genetic) şi de către echipele profesorului Gilles-Eric Séralini , publicat în revista Food and Chemical Toxicology a prezentat concluziile unui studiu efectuat pe termen  lung asupra efectelor unui pesticid (Roundup) şi asupra porumbului OGM NK603, ambele produse de Monsanto.


Şobolanii au fost observaţi timp de doi ani, şi nu doar trei luni, aşa cum fac firmele pentru a obţine autorizaţiile de comercializare. Ei au dezvoltat tumori de mari dimensiuni.
Rezultatele au fost expuse şi în cartea "Tous cobayes", dar şi în filmul cu acelaşi nume turnat de Jean-paul Jaud.
Eurodeputata Corrine Lepage, fondatoare a grupului CRIIGEN a povestit că studiul a costat 3,2 milioane de euro şi s-a desfăşurat în deplin secret până la publicarea rezultatelor.
Desigur rezultatele sunt contestate, în urma presiunilor articolul a fost retras din revista amintită, dar studiul este totuşi neliniştitor.

Corrine Lepage, politician şi avocat, a cerut revizuirea sistemului de expertiză pentru determinarea eventualelor nocivităţi ale unor produse sa procedee aflate în legătură cu alimentaţia umană.

Organismele modificate genetic nu sunt cultivate în Franţa, unde este în vigoare un moratoriu în această privinţă, dar pot apărea acolo sub forma unor produse importate sau transformate.
La noi, însă, porumbul şi soia modificate genetic sunt cultivate pe scară largă!


Insecticide ce afectează creierul uman


Agenţia europeană de securitate a alimentelor (EFSA) a declarat că două insecticide foarte răspândite - dintre care unul fabricat de Bayer - ar putea afecta dezvoltarea creierului uman şi a preconizat reducerea pragului admisibil de expunere pentru om.
Aceste două produse, Acetamipride şi Imidaclopride, au fost incriminate recent şi pentru moartea populaţiilor de albine.
Imidaclopride, produs de Bayer, este unul dintre pesticidele cele mai folosite în lume.
În aprilie, Comisia europeană a suspendat pentru doi ani folosirea a trei insecticide din această categorie, printre care şi Imidaclopride, după un studiu ce arăta că ele prezintă un risc ridicat pentru albine. 
"Acetamipride şi Imidaclopride pot afecta dezvoltarea neuronilor şi a structurilor cerebrale asociate cu funcţiuni ca învăţarea şi memoria"  EFSA .
Imidaclopride este interzis în  Europe, ca şi alte două substanţe (clothianidine şi thiaméthoxame) cu începere de la  1decembrie 2013

La noi, Imidaclopride se comercializează sub denumiri comerciale ca:


SEEDOPRID 600 FS - pentru combaterea dăunătorilor din agricultură

MAXFORCE IC 20G SERINGA

QUICKBAYTSPRAY WG 10

Insecticid Quick Bayt Spray WG10- combaterea muştelor adulte PLIC 62,5 GR

Insecticid Granulat -Maxforce Quantum-Combaterea furnicilor 30GR

Insecticid tip capcană- Maxforce Quantum-pentru combaterea furnicilor SET

Confidor oil 004

Midash 200 sl

Warrant 200 SL

Warrant 700 WG


Confidor Energy

Acetamipride se vinde sub denumiri ca:
AMP 5 GB, AMP44 RB Benzi, sau sub denumirea substanţei active ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu