vineri, 15 martie 2013

Irish stew



Tocană irlandeză de vită 





Ingrediente


4 linguri ulei
4 linguri de făină
900 g de cuburi de carne de vită
2 cepe tocate
1 casolete 227 g de ciuperci tăiate în 4
2 cutii de 156 ml de pastă de tomate
4 ceşti de supă de vită
2 sticle  de 330 ml de bere Guinness sau altă bere neagră
4 ceşti de cartofi tăiaţi în cuburi
3 ceşti de morcovi felii
12 căţei de usturoi tocaţi
2 linguriţe de cimbru
2 frunze de dafin
Sare, piper
2 linguri de amidon de porumb
2 linguri de apă
½ ceaşcă pătrunjel proaspăt

Preparare


Într-o cratiţă mare se căleşte puţin ceapa împreună cu ciupercile (câteva minute, până se înmoaie).
Se adaugă pasta de tomate, supa, berea, usturoiul, cimbrul şi frunzele de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic.
Cuburile de carne se dau prin făină şi se perpelesc într-o tigaie mare, în ulei, se sărează şi se piperează. Se transferă carnea în cratiţă, se acoperă şi se fierbe o oră la foc mijlociu. Se amestecă din când în când.
Se adaugă cartofii şi morcovii şi se mai continuă fierberea 40 de minute, fără capac.
Într-un castronel, se amestecă amidonul cu apa, apoi se adaugă în tocană şi se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute , până se îngroaşă sosul. Se scot frunzele de dafin. Se asezonează după gust.
Se presară cu pătrunjel proaspăt la servire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu