duminică, 12 ianuarie 2014

marți, 7 ianuarie 2014

joi, 2 ianuarie 2014

Fata salvata de la înec de un câine

O prietenă mi-a povestit cum a fost salvată de înec, pe când era puştoaică, de un câine.


marți, 31 decembrie 2013

Cele mai bune urari tuturor !

Dumnezeu să ne ajute ca anul 2014 să fie mai bun pentru fiecare dintre noi!


luni, 30 decembrie 2013

Auditorium de vis

În aşteptarea momentului în care vom beneficia şi noi, românii, de un Auditorium modern, aşa cum au toate oraşele importante din Europa sau din lume (nu doar capitalele), să ne delectăm puţin cu Sala de concerte Walt Disney din Los Angeles.

TVA creşte în Franţa de la 19,6% la 20%

De la 1 ianuarie 2014, în Franţa TVA  va fi 20% 

O echipă a postului de televiziune France 2 a urmărit o gospodină la cumpărăturile curente, calculând de fiecare dată diferenţa de preţ ce survine după majorarea TVA cu 0,4%. În ziua respectivă, pentru persoana aceea, diferenţa era cam de un euro. Diferenţa aceasta nu cuprinde, însă, efectul majorării asupra preţurilor mărfurilor ca urmare a majorării costurilor materiilor prime, transporturilor etc.

duminică, 29 decembrie 2013

Scortisoara poate fi toxica

UE interzice prăjiturile cu scorţişoară

Aflăm din presă că Uniunea Europeană ar putea interzice prăjiturile făcute cu (multă) scorţişoară - fiind citate rulourile tradiţionale daneze, dar ne putem gândi şi la plăcinta cu mere, la vinul fiert etc.

Cum asta?

Şalău cu bere la cuptor


Reţetă simplă de peşte alb cu bere şi smântână

O alternativă la bucatele grele din carne de porc

Ingrediente:
  • 4 porţii de şalău de câte 200g 
  • 4 cepe
  • 120 ml bere blondă amară
  • o roşie tăiată cubuleţe
  • 60 g unt
  • 200 ml smântână 
  • sare, piper, verdeaţă
  • paprika, mac (după gust)
Preparare:
1. Se şterg bucăţile de şalău, se sărează şi se piperează pe ambele feţe
2. Se toacă fin ceapa .
3. Se topesc 30g unt într-o tigaie, se pun bucăţile de şalău şi  se rumenesc , câte 3 minute pe fiecare parte, apoi se scoate peştele şi se pune deoparte.
4. În tigaie, se adaugă restul de unt şi ceapa tocată, care se căleşte la foc mic , amestecând mereu, apoi se adaugă paprika şi macul. Se amestecă bine, apoi se adaugă berea şi se lasă a foc mic, acoperit timp de 10 minute. Se adaugă pe urmă smântâna şi se amestecă iar.
5. Se pune peştele la cuptor (termostat 6 - 180°C) pentru 8 -10 minute, împreună cu sosul de bere cu ceapă şi smântână, acoperit cu folie de aluminiu.

7. Se serveşte cu garnitură din cubuleţe de roşie şi verdeaţă.