marți, 14 ianuarie 2014
duminică, 12 ianuarie 2014
Blocuri noi lângă Ateneu
Se construiesc blocuri din metal şi sticlă lângă Ateneu?
Etichete:
arhitectura,
Ateneu,
aviz,
blocuri noi lângă Ateneu,
Cina,
plan,
PUD Rosetti 1-3,
urbanism
sâmbătă, 11 ianuarie 2014
Declarare şi mod de calcul CASS pentru PFA
Cum se declară CASS de către persoanele fizice autorizate
Etichete:
calcul CASS,
declarare CASS,
formular 200,
formular 220,
persoana fizica autorizata,
PFA
CONCERT ANIVERSAR LA OPERA NATIONALA
Joi 9 ianuarie s-au împlinit 60 de ani de la inaugurarea actualei clădiri a ONB
joi, 9 ianuarie 2014
Vaccin cu streptococi contra cancerului
Bacteriile pot stimula sistemul imunitar
Etichete:
bacterii,
imunomodulatori,
sistem imunitar,
SSIS,
vaccin contra cancer,
viata sanatoasa
marți, 7 ianuarie 2014
luni, 6 ianuarie 2014
Planta care vindecă cancerul in 40 de zile
Lei gong teng
sâmbătă, 4 ianuarie 2014
Bust
Nou monument în Capitală
Etichete:
arta,
bust Gh Dinica,
Dragoş Cătălin Munteanu,
monument,
Teatrul de Comedie
Mihai I nu e casatorit legal ?
Căsătoria lui Mihai I contestată în instanţă
Etichete:
Ana de Bourbon,
casatorie,
fiu secret,
Mihai I,
rege,
Steinzeleit
Pamantul sacru
Discursul Şefului de trib indian Seattle în 1854
Etichete:
amerindian,
mediu,
pamantul ne este mama,
pamantul sacru,
Sealth,
Seattle,
sef de trib
vineri, 3 ianuarie 2014
negru musulman la Casa Alba
Legendă urbană -hoax-canular
joi, 2 ianuarie 2014
Fata salvata de la înec de un câine
O prietenă mi-a povestit cum a fost salvată de înec, pe când era puştoaică, de un câine.
Etichete:
caine,
cel mai bun prieten al omului,
fata,
insolit,
înec,
râu,
salvare înec
miercuri, 1 ianuarie 2014
Refacere după o noapte nedormită
Cum ne înviorăm după petrecere
Etichete:
dupa petrecere,
noapte nedormita,
refacere dupa chef,
viata sanatoasa
marți, 31 decembrie 2013
luni, 30 decembrie 2013
Auditorium de vis
În aşteptarea momentului în care vom beneficia şi noi, românii, de un Auditorium modern, aşa cum au toate oraşele importante din Europa sau din lume (nu doar capitalele), să ne delectăm puţin cu Sala de concerte Walt Disney din Los Angeles.
Etichete:
arhitectura,
arta,
Auditorium,
auditorium de vis,
Concert Hall,
Los Angeles,
muzica,
samsung,
Walt Disney
TVA creşte în Franţa de la 19,6% la 20%
De la 1 ianuarie 2014, în Franţa TVA va fi 20%
O echipă a postului de televiziune France 2 a urmărit o gospodină la cumpărăturile curente, calculând de fiecare dată diferenţa de preţ ce survine după majorarea TVA cu 0,4%. În ziua respectivă, pentru persoana aceea, diferenţa era cam de un euro. Diferenţa aceasta nu cuprinde, însă, efectul majorării asupra preţurilor mărfurilor ca urmare a majorării costurilor materiilor prime, transporturilor etc.duminică, 29 decembrie 2013
Scortisoara poate fi toxica
UE interzice prăjiturile cu scorţişoară
Aflăm din presă că Uniunea Europeană ar putea interzice prăjiturile făcute cu (multă) scorţişoară - fiind citate rulourile tradiţionale daneze, dar ne putem gândi şi la plăcinta cu mere, la vinul fiert etc.
Cum asta?
Etichete:
Ceylon,
china,
cumarina,
EFSA,
interzicere,
prajituri,
rulouri daneze,
scortisoara,
scortisoara poate fi toxica,
toxic,
UE
Şalău cu bere la cuptor
Reţetă simplă de peşte alb cu bere şi smântână
O alternativă la bucatele grele din carne de porcIngrediente:
- 4 porţii de şalău de câte 200g
- 4 cepe
- 120 ml bere blondă amară
- o roşie tăiată cubuleţe
- 60 g unt
- 200 ml smântână
- sare, piper, verdeaţă
- paprika, mac (după gust)
Preparare:
1. Se şterg bucăţile de şalău, se sărează şi se piperează pe ambele feţe
1. Se şterg bucăţile de şalău, se sărează şi se piperează pe ambele feţe
2. Se toacă fin ceapa .
3. Se topesc 30g unt într-o tigaie, se pun bucăţile de şalău şi se rumenesc , câte 3 minute pe fiecare parte, apoi se scoate peştele şi se pune deoparte.
3. Se topesc 30g unt într-o tigaie, se pun bucăţile de şalău şi se rumenesc , câte 3 minute pe fiecare parte, apoi se scoate peştele şi se pune deoparte.
4. În tigaie, se adaugă restul de unt şi ceapa tocată, care se căleşte la foc mic , amestecând mereu, apoi se adaugă paprika şi macul. Se amestecă bine, apoi se adaugă berea şi se lasă a foc mic, acoperit timp de 10 minute. Se adaugă pe urmă smântâna şi se amestecă iar.
5. Se pune peştele la cuptor (termostat 6 - 180°C) pentru 8 -10 minute, împreună cu sosul de bere cu ceapă şi smântână, acoperit cu folie de aluminiu.
7. Se serveşte cu garnitură din cubuleţe de roşie şi verdeaţă.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)