vineri, 26 iunie 2015

Grasimile trans interzise in SUA


Pe 16 Iunie 2015 FDA (Administrația Medicamentelor și Alimentelor) a anunțat că, bazându-se pe mai multe dovezi științifice care arată impactul negativ asupra sănătății, a decis să interzică folosirea acizilor grași (grăsimilor) trans în alimentele transformate. Conform anunțului oficial (despre care s-a pomenit și în emisiunile noastre tv) :
«Uleiurile vegetale parțial hidrogenate, principala sursă dietetică de acizi grași trans artificiale în producția alimentară industrială, nu sunt în general socotite sigure pentru a fi folosite în hrana umană », a explicat Agenția americană de reglementare a produselor alimentare și a medicamentelor (FDA).
«Această decizie a  FDA asupra acestei surse majore de grăsimi artificiale arată angajamentul agenției în protecția sănătății cardiace a tuturor americanilor», a făcut cunoscut Dr Stephen Ostroff, directorul său ad interim.


«Această măsură ar trebui să reducă bolile coronariene și să prevină mii de crize cardiace în fiecare an», a subliniat el.


Din 2006, industriie alimentare erau deja obligate să indice pe etichetele produselor lor prezența acizilor grași trans.
 

Mulțumită acestei reglementări și a reformulării produselor , consumul acestor grăsimi a scăzut cu circa 78 % din 2003 până în  2012, trecând de la  4,6 grame pe zi la circa 1 gram/zi, conform FDA.

Aceste date sunt, desigur, valabile pentru Statele Unite. 
La noi vedem în schimb reclame televizate sau afișate care îndeamnă la consumarea de margarină –sub diferite denumiri comerciale-care ar fi benefică pentru inimă!.

Acești acizi grași, pe care îi mai putem găsi încă în  margarine, în popcorn, în pizza sau în biscuiți, contribuie la creșterea  colesterolului rău (LDL) și la reducerea colesterolului bun (HDL).

În plus, «Când industrialii modifică formula produselor lor pentru a elimina grăsimile trans, ei le înlocuiesc deseori cu ulei de nucă de cocos și de palmier, care conțin grăsimi saturate », a atras atenția Dana Angelo White, profesor de dietetică la Universitatea Quinnipiac (Connecticut).

Bazată pe mai multe dovezi științifice, FDA a tras concluzia că uleiurile hidrogenate, care formează prima sursă de acizi grași trans în alimentele transformate, sunt periculoase dacă sunt folosite în alimentația umană.
Ca urmare a acestei decizii, acizii grași trans vor fi eliminați din alimentele transformate aflate pe piață care sunt concepute și vândute în Statele Unite. Producătorii au un termen de trei ani pentru a aplica acestă interdicție. Iar cei care ar vrea totuși să adauge aceste uleiuri hidrogenate în produsele lor vor trebui să facă o cerere la FDA și să ceară o autorizație specială pentru a le folosi. Dar ce sunt acizii grași trans? Asta nu s-a explicat în emisiunile tv.
Acizii grași sunt grăsimi nesaturate care sunt produse de către industria alimentară plecând de la grăsimi vegetale. Mai simplu, uleiurile vegetale sunt solidificate printr-un procedeu artificial. Acest procedeu implică adăugarea de hidrogen în uleiurile vegetale pentru a le face să fie solide. Acizii grași trans (grăsimile hidrogenate) se folosesc în alimente pentru a le face mai savuroase și a le prelungi durata de valabilitate. În plus, anumite restaurante preferă să-și prăjească produsele în uleiuri care conțin acizi grași trans pentru că acestea se pot folosi de mai multe ori. În zilele noastre, acizii grași trans sunt un ingredient frecvent în margarine, în produsele de patiserie, în mâncarea de tip Fast Food, în  Snacks, pizza congelată, Gogoși, Cookies, Crackers și uneori în cereale și în gaufre.
De ce sunt acizii grași dăunători pentru sănătate ?
Acizii grași trans fac parte din regimul nostru alimentar de zeci de ani. Însă doar după 1990 oamenii de știință au studiat impactul lor asupra sănătății. Astăzi se știe că o alimentație bogată în acest tip de grăsimi nesaturate este asociat cu un risc foarte ridicat de boli cardiace, de obezitate, de diabet de tip 2 și chiar de accidente vasculare cerebrale. Principalul motiv este faptul că acizii grași trans cresc nivelul colesterolului rău. Dacă reușim să suprimăm acești acizi grași din alimentația noastră s-ar putea evita mii de atacuri cardiace în fiecare an. De asemenea, aceasta ar reduce de asemenea numărul de persoane care suferă de boli de inimă (coronariene) în fiecare an.
Industria alimentară ascundea folosirea de acizi grași trans în produsele sale
Acizii grași trans au fost utilizați mereu de către industria alimentară, dar producătorii nu erau obligași să îi introducă pe lista de ingrediente. Doar în anul 2006 FDA a stabilit că trebuie să se semnaleze consumatorilor prezența acizilor grași trans în produsele alimentare. După anunțul FDA, consumul de acizi grași a scăzut cu 78 %, dar responsabilii medicali consideră că trebuie să se facă în continuare eforturi pentru a reduce consumul lor și pentru ameliorarea sănătății publice. Este salutată decizia FDA de a interzice acizii grași trans, dar cu răgazul de 3 ani se poate spune că producătorii mai au încă timp să ne inunde magazinele cu produse ticsite de acest tip de acizi grași.
Din păcate studii din străinătate arată că în alimentația copiilor se regăsesc cele mai multe grăsimi trans - conform acestui studiu prezentat în schema de mai jos:

Dar tot din păcate, în România nu s-au făcut asemenea studii și nici nu se atrage atenția asupra acestor lucruri.

Consumatorii de la noi ar trebui să fie măcar informați corect asupra riscurilor legate de grăsimile hidrogenate, ca să evite consumul produselor care le conțin.



joi, 25 iunie 2015

Rejuvelac

Rejuvelac de casă

Rejuvelac-ul este o băutură fermentată, ce conține bacterii benefice; se poate prepara folosind orice boabe tari încolțite, inclusiv grâu, secară, quinoa sau hrișcă (atenție, folosiți doar boabe, nu fulgi – fulgii nu pot încolți; de asemenea, trebuie să vă asigurați că boabele nu au suferit niciun fel de tratament, fie fizic / termic, fie chimic pentru că, la fel, e posibil să nu încolțească). Se poate consuma ca atare sau se poate încorpora în alte rețete, ca brânza din nuci sau semințe sau ca bază lichidă pentru sucuri. Rejuvelac este benefic pentru flora intestinală.
Este o băutură ce ușurează digestia  și vitalizantă.

Ingrediente (4 porții)

·         2 cești de secară/grâu/hrișcă/quinoa
·         6 cești de apă

Preparare

Puneți boabele de cereale la înmuiat în apă și lăsați-le să încolțească timp de 24-48 ore. Clătiți cerealele puse la încolțit cel puțin o dată pe zi, apoi scurgeți-le. Când pe boabe apare un mic vârf încolțit, sunt gata..

Scurgeți și clătiți semințele. Mutați-le într-un borcan de 2 litri și adăugați apă. Prindeți un tifon peste gura borcanului, preferabil cu un elastic. Lăsati borcanul să stea două zile la temperatura camerei.
Turnați rejuvelacul într-un borcan nou, strecurându-l pentru a separa lichidul de cereale. Se poate păstra la frigider pentru 2-3 zile, însă de preferat ar fi să fie consumat în 24 de ore pentru efecte maxime.
Nu aruncați cerealele folosite. Le puteti refolosi imediat pentru o a doua tura de rejuvelac. Asigurati-vă totuși că acestea arată bine și nu au miros neplăcut.
In mod normal, rejuvelacul are gust ușor acidulat, situat undeva între limonadă și borșul de casă.
Evitați să consumați rejuvelac care are mucegai pe semințe sau al cărui gust/miros este neplăcut; înseamna că nu a evoluat corect, cel mai probabil din cauza factorilor ambientali.
Băutura conține întreg conținutul nutritional al bobului din care este făcută, plus “aditivii” naturali folosiți pentru a îmbunatăți aroma, cum ar fi sucul de sfeclă, de lămâie sau miere. Ca atare, nutrienții pot varia, dar în general, rejuvelacul este bogat în  carbohidrați, fosfați, enzime digestive,precum și îin probiotice ca Lactobacillus și Aspergillus. În ceea ce privește vitaminele, rejuvelacul conține de obicei întregul complex B, precum și vitaminele C, E si K.

Informații nutriționale aproximative /  porție

Calorii…………………………………… 24
Grăsimi…………………………………. 0 grame
Proteine………………………………… 1 gram
Carbohidrați…………………………..... 6 grame
Fibre…………………………………….. 0 grame


Surse: livestrong , Nancy Faas, Lorena Novak, The Everything Raw Food Recipe Book, nutritionrank

Ce să evitam pentru a micsora riscul de cancer

Profesor dr. Pavel Chirilă ne sfătuiește

Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie să evităm zilnic?

Factorii oncogeni din jurul nostru sunt numeroși, iar pe unii dintre ei nu putem să-i evităm. Să încercăm însă să-i evităm măcar pe cei de care putem să ne ferim, pentru a reduce riscurile.

Evitarea apei cu clor – Oamenii abuză de clor atât prin consumul direct de la robinet cât și prin duș, prin piele. În România se pune o cantitate mai mare de clor în apă decât este normal, iar  acest lucru favorizează apariția cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apă curată, pură, de izvor de la adâncimea de 50 metri. Acolo este apa curată.
Evitați carnea sub formă de șuncă, salam, parizer- deoarece conțin nitrați.
Când ajung în corpul omului cum dau de Ph acid se transformă în nitrosamine. Care provoacă cancer. Acesta este mecanismul prin care nitriții și nitrați provoacă cancer la tubul digestiv.
Zahărul – factor oncogen. Mecanismul prin care acționează?
În SUA se consumă 55 de kg de zahăr pe cap de locuitor pe an, în România în jur de 33 kg. Zahărul este un aliment criminal. Stimulează în permanență secreția de insulină. Slăbește flora intestinală benefică. Dacă îi dai zahăr floră se dereglează total. Nu mai urmează calea metabolică a combustiei prin oxigen ci calea anaerobă. Boală canceroasă avansează în corp cu lactoză în jurul ei în spațiu anaerob. La fel zahărul modifică instinctul alimentar.
Aditivi alimentari – produsele care conțin E-uri
Abuzul de carne și grăsimi – Carnea lasă în urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentară tratează păsările și animalele cu hormoni de creștere. Cancerul este de fapt o creștere anarhică a celulelor. Plus carnea din animale tratate cu hormoni conține nitrați . Salamurile de exemplu conține 60 % carne (în cel mai bun caz), 40% substanțe chimice.
Obezitatea – factor oncogen
Hrană sterilizată prin metoda rațiilor
Poluarea electromagnetică – telefonul, transformatoarele, legăturile fără fir din casă pentru  telefon, internet, imprimantă.

Rolul oncogen al aditivilor alimentari

1. Benzoatul de sodium – se folosește doar în România și în câteva țări din Est. S-a demonstrat că este cancerigen.
În țările europene a fost interzisă folosirea acestei substanțe în alimente. A fost înlocuit cu sorbat de potasiu care încă nu s-a dovedit a fi cencerigen.
2.    Aspartam – se găsește în gumă de mestecat și unele băuturi carbogazoase, sucuri. Este răspunzător de 99 de boli.
3.    Iodarea în exces a sării – România are singurul guvern care obligă ce să mănânce poporul. În 2002 Ministerul Sănătății a constatat la mulți români, tiroidă funcționează anormal adicasunt Hipotiroidieni. Guvernul a încurajat astfel consumul de sare iodata. În România există atunci un număr de 10.000 de hipotiroidieni. După 3 ani de experianta a fost întreruptă deoarce au apărut cazuri de cancer tiroidian. Astfel cancerul de
tiroidă s-a dublat, hipotiroidia s-a dublat, iar alergia la iod a crescut.

Cum putem ști dacă organismul nostru e intoxicat?

Putem identifica următoarele semne: Oboseală, insomnii, încetinirea tranzitului intestinal, edeme, dureri articulare, sindromul dispeptic, tulburări digestive directe, simptome de colon iritabil. La intoxicații mai severe apar și alte complicații, cum ar fi microlitiaza renală sau guta, sau începe să crească glicemia ca la un pre-diabetic.

Putem face următoarele analize, ce arată indirect semne de intoxiacție a organismului cauzată de o alimentație greșită: Probe hepatice, transaminaza, colesterol, lipide totale, trigliceride și acid uric. : 
Cauzele intoxicării:
  • îngrășămintele azotate care se toarnă pe câmp
  • insecticidele
  • aditivii alimentari care se adaugă în alimentele preparate industrial
  • suplimentele nutritive luate în exces
  • organismele modificate genetic aflate pe piața alimentară
  • tratarea termică agresivă a unor alimente
  • rafinarea alimentelor , care poate aduce și cele mai grele toxine în alimente
  • tehnici de conservare agresivă, cum este iradierea sau congelarea prelungită
  • tratamente cu medicamente (administrarea de substanțe chimice de sinteză în mod abuziv)
Cum să ne alimentăm sănătos
Astăzi există un cadru legal în toată Europa pentru agricultura biologică și de asemenea pentru procedeul alimentar tradițional, așa cum se pregătea el în gospodăriile țărănești pe vremuri, fără să fie nevoie de sigla agriculturii ecologice, care înseamnă un produs mult mai performant din punct de vedere al purității.
Populația poate să recurgă la alimentația bio, atâta cât este ea posibilă în România, să evite alimentele poluate pe cât posibil, să bea apă de cea mai bună calitate (să fie o apă microbiologic pură, pe cât este posibil săracă în sodiu, deoarece sodiul (sarea) reține apa în organism și de aceea apar edemele la unii bolnavi.
Să pună accent în alimentația lor pe cereale și fructe, pentru că cerealele accelerează tranzitul intestinal prin bogăția mare în fibre, iar fructele prin apa cu adevărat de calitate pe care o conțin cresc diureza și eliminarea pe cale urinară.

Două măsuri eficiente de dezintoxicare primăvara
1. Alimente de sezon
Toate verdețurile care apar primăvara au efect terapeutic asupra tubului digestiv și aparatului excretor, urinar: salate, spanac, urzici, untișor, lobodă, ștevie, leurdă, păpădie, anghinare.
2. Postul
Acesta este foarte benefic, pentru că întotdeauna când omul reduce aportul alimentar sau chiar îl suprimă pentru câteva ore, ca un post negru, întotdeauna organismul, în mod reflex, începe o acțiune de eliminare a toxinelor. Este un lucru constatat științific.

Cât timp durează detoxifierea

În funcție de severitatea acestei cure, ea se poate întinde de la un post negru de 1-2 zile pe săptămână , la o cură mai ușoară de 2-3 săptămâni sau de o lună, sau dacă e vorba de un post exclusiv cu vegetale, așa cum este rânduiala în spațiul ortodox, el se poate ține o lună și jumătate fără probleme, fără să existe riscul că s-ar putea face vreun impediment asupra organismului.
Trebuie să avem grijă toată viața să nu ne intoxicăm, pentru că aceste substanțe străine introduse în alimentație produc un fel de otrăvire lentă a corpului omenesc, o intoxicație cronică, ale cărei efecte se văd abia după câțiva ani , nu imediat, ca al o intoxicație acută.
O dată sau de două ori pe an. Acest lucru este valabil pentru oamenii care în mod curent se intoxică. Pentru că există și oameni care sunt foarte conștienți de riscurile unei alimentații otrăvite și se alimentează bio, li nu au un organism intoxicat niciodată. 

surse – sfatul batranilor
          - interviu cu prof.dr. Pavel Chirilă - doctor, medic primar Medicină Internă, Telejurnal, Tema Zilei, TVR1, 20 Martie 2010

marți, 23 iunie 2015

Tampoanele pot fi sursa de infectii

Unei americance i s-a amputat un picior din cauza unui tampon igienic.


Lauren Wasser, o americancă de 24 de ani ce lucra ca manechin (foarte frumoasă)  a fost la un pas de moarte și și-a pierdut un picior din cauza unui tampon igienic .
Ea a căzut victimă unui sindrom de șoc toxic, o boală infecțioasă rară ce poate fi mortală și legată din anii 80  de folosirea tampoanelor super absorbante, ce favorizează dezvoltarea unei bacteriei Staphilococus Aureus (Stafilococ Auriu) - ce se găsește destul de frecvent în mediul înconjurător.
Doar că în condiții favorizante, el se poate reproduce cu viteză uluitoare, învingând sistemul imunitar al persoanei afectate.

Ce a pățit Lauren Wasser? Si-a dat seama că nu se simțea prea bine, a crezut că e o gripă și s-a culcat .
După două zile a fost găsită fără cunoștință, căzută pe jos. Dusă la spital, s-a constatat că era victima unei infecții generalizate care aproape îi scosese organele din funcțiune, iar infecția provenea de la un tampon igienic pe care încă îl purta.
Pe lângă durerile atroce pe care le -a resimțit când și-a venit în simțiri, tânăra a suferit și șocul de a afla că urma să-i fie amputat un picior (care se gangrenase) iar celălalt picior va putea fi salvat doar cu mare greutate. Cel de al doilea picior a fost salvat în cele din urmă după grefe de piele, dar nu mai are degete, iar călcâiul e descărnat.

Acum tânăra și-a revenit din depresie, poartă o proteză, își continuă totuși cariera de manechin și a făcut public cazul său pentru a avertiza asupra pericolelor legate de aceste tampoane. Ea spune că pe ambalaj se precizează doar că tampoanele trebuie să fie schimbate la 8 ore, dar cineva poate dormi mai mult de 8 ore - de exemplu.
Ea a acționat în justiție compania producătoare pentru că nu avertizează corespunzător utilizatoarele asupra pericolelor ce ar putea fi legate de acest tip de protecție  igienică.

În SUA, senatoarea democrată Carolyn Maloney apără acum un proiect de lege intitulat „ Robin Danielson Act” (cu referire la o femeie care a murit în 1998 după o infecție similară)  care să prevadă un program de cercetare în jurul riscurilor puse de prezența de dioxină, de fibre sinterice , de parfumuri chimice și de alți compuși în protecțiile higienice.

Cu acest prilez mass-media amintește și faptul căîÎn prezent producătorii de tampoane igienice nu sunt obligați să inscripționeze pe produs ingredientele folosite. Ele conțin în general fibre naturale și sintetice, având în mijloc un amestec de bumbac, vâscoză și polimeri, precum și o pulbere absorbantă. Aceasta e foarte eficace pentru absorbție, e folosită și pentru scutecele copiilor, dar se poate dovedi nocivă pentru sănătate. Cât despre bumbac, acesta este albit prin oxigenare cu diferite substanțe chimice, între care și clorul. Iar clorul lasă reziduuri de dioxină, un poluant foarte persistant în mediu și care prezintă o toxicitate potențială pentru sănătate - cum explică Nelly Lapierre în We Demain.


duminică, 21 iunie 2015

13 curiozitati despre monarhi

13   fapte    neobișnuite   despre    monarhi
Știați ?
1. Simeon II a fost rege al Bulgariei, apoi a fost ales prim ministru al Republicii bulgare în 2001, funcție pe care a ocupat-o până în 2005.
2. În trecut, în Regatul Tonga, celor care participau la funeraliile  regelui li se tăiau mâinile. Astăzi, li se interzice doar să-și folosească mâinile timp de 100 de zile după înmormântarea regelui
3. Regina Marii Britanii nu are nici pașaport și nici permis de conducere, dar poate să călătorească în străinătate și să conducă mașini.
4. Președintele Franței este unicul monarh din lume ales în mod democratic. În afara Franței, el guvernează și principatul Andorra.
5. Prințul Charles a dispus în anul 2008 ca parcul său de automobile să fie trecut pe biodiesel obținut din vinul pe care unii producători il fabrică peste cota fixată de către Uniunea Europeană.
6. Pe insula  Tanna din Vanuatu este răspândit cultul religios al soțului reginei Marii Britanii, prințul Philip, duce de Édimbourg.
7. Istoricii au numărat patruzeci de impostori care s-au declarat a fi împăratul Petru III. Cel mai cunoscut dintre ei a fost Emelian Pugaciov.
8. Numărul de nasturi de la veștmintele din Evul Mediu arătau rangul social individului. (Veștmintele aveau un mare număr de nasturi de-a lungul mânecilor, dar și pentru âncheierea tuturor elementelor costumului. Existau și nasturi cu funcție pur decorativă, împodobiți cu pietre prețioase). Regele Francisc I avea o ținută cu 13 600 de nasturi.
9. Mareșalul Franței și fondatorul dinastiei regale a Suediei, Jean-Baptiste Bernadotte avea pe brațul drept tatuajul:: "Mort aux rois!" („Moarte regilor!”).
10. Țarul Petru I avea 2m înălțime. Dar purta încălțăminte cu numărul 38.
11. Într-o zi de vară, doamna de Maintenon, soția lui Louis XIV, a vrut să se dea cu sania. Cum nu era zăpadă, drumurile din  Versailles au fost presărate cu sare și cu zahăr.
12. Președintele albanez  Ahmet Zogu a domnit 11 ani (1928-1939). El s-a autoproclamat  rege sub numele Zogu I și  a supraviețuit la peste 50 de atentate.
13. Împăratul chinez  Qianlong îi executa pe poeții care scriau poeme triste.

Un    american   a înființat   un  nou  stat  pentru a o face   pe  fiica  sa  prințesă


Emily Heaton a primit cadou titlul de prințesă când a împlinit șapte ani.
Jeremiah Heaton, un fermier din Virginia, a fondat propriul său stat pe un teritoriu neocupat aflat între Egipt și Sudan. El a botezat noul stat Sudanul de Nord . Toate acestea pentru că îi promisese fiicei sale că o va face prințesă. Iar fetița a primit acest titlu la cea de a șaptea sa aniversare.  .
Noua prințesă Emily se bucură acum că face parte dintr-o familie regală. Tatăl său Jeremiah a găsit unicul loc de pe Pământ care nu aparține de nici un stat, nici măcar de un trib.  Bir Tawil este un teritoriu mic de 2 000 km² între Egipt (la nord) și Sudan (la sud). Fermierul a contactat autoritățile din Egipt și, în lipsa de obiecții, și-a fondat propriul său regat. Statul a cerut deja recunoașterea la UNU și și-a deschis o reprezentanță în Danemarca.  

Jeremiah i-a întrebat pe copiii lui ce ar vrea să facă ei cu noua lor proprietate, iar ei au răspunc – să facă să crească în mijlocul deșertului o grădină atât de mare încât să poată hrăni toată lumea de pe Pământ.  Ținând cont de dorința copiilor, Jeremiah a decis să se consacre cercetărilor asupra culturilor agricole pe terenuri secetoase. De asemenea, el a promis să facă totul pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. 

Fără rețineri

Film pe Prima tv

Coloana sonoră a filmului  “No Reservations,” – comedia difuzată sâmbătă seara de postul tv Prima sub titlul „Fără rețineri merită atenția telespectatorilor cel puțin la fel de mult ca starurile  Catherine Zeta-Jones și Aaron Eckhart ce interpretează rolurile principale. În luna septembrie a anului 2007, când a apărut filmul pe ecrane, coloana sonoră a acestui film s-a clasat pe locul 1 în Billboard classical chart, datorită interpretărilor celebre ale cântăreților de operă  Luciano Pavarotti, Renata Tebaldi și Joan Sutherland, ca și a celorlalți valoroși interpreți de muzică de operă sau de muzică modernă.

Ce se cântă și cine cântă în acest film:

1.
Truffles and Quail de Conrad Pope 
Cântă: 
Conrad Pope (Voce) 
Compus în : Secolul 20 

2.
Sway by Michael Buble 
Cântă: 
Michael Buble (Voce) 
Compus în : Secolul 20 


3.
Aida: Celeste Aida de Giuseppe Verdi 
Cântă: 
Luciano Pavarotti (Tenor) 
Compus în : 1871

4.
Gianni Schicchi: O mio babbino caro de Giacomo Puccini 
Cântă: 
Renata Tebaldi (Soprană) 
Compus în : 1918

5.
Madama Butterfly: Un bel dì vedremo de Giacomo Puccini 
Cântă: 
Victoria de Los Angeles (Soprană) –înlocuită în CD-ul comercializat cu soprana Renata Tebaldi cântând aceeași arie
Compus în : 1904

6.
Rigoletto: La donna è mobile de Giuseppe Verdi 
Cântă:  Joseph Calleja (Tenor) 
Compus în : 1851

7.
Count On My Love de Liz Phair 
Cântă: 
Liz Phair (Voice) 
Compus în : Secolul 20 

8.
La traviata: Libiamo ne' lieti calici "Brindisi" de Giuseppe Verdi 
Cântă: 
Dame Joan Sutherland (Soprană), Carlo Bergonzi (Tenor) 
Compus în : 1853

9.
Turandot: Nessun dorma! de Giacomo Puccini 
Cântă: 
Luciano Pavarotti (Tenor) 
Compus în : 1926

10.
Mambo Gelato de Ray Gelato 
Cântă: 
Ray Gelato (Voce) 
Compus în : Secolul 20 

11.
Via Con Me de Paolo Conte 
Cântă: 
Paolo Conte (Voce) 
Compus în : Secolul 20 

12.
La Gioconda: Cielo e mar de Amilcare Ponchielli 
Cântă: 
Luciano Pavarotti (Tenor) 
Compus în 1876 

13.
No Reservations: Zoe and Kate Watch Video de Philip Glass 
Compus în : Secolul 20 

14.
No Reservations: Zoe Goes to the Restaurant de Philip Glass 


Ar fi fost bine dacă în programele tv ar fi fost specificate aceste arii și interpretări, pentru ca telespectatorii să știe ce ascultă dacă tot se uită la un film care s-a remarcat mai ales prin coloana sonoră.