duminică, 5 noiembrie 2017

Alimente pentru copii cu arsenic

Un studiu american a găsit numeroase alimente pentru bebeluși contaminate 


Clean Label Project , un organism non-profit a testat 530 de alimente fabricate pentru bebeluși:  hrană  pentru bebeluși, lapte pentru copii, băuturi și gustări.
Rezultatele, publicate pe 25 octombrie 2017  arată că 65% dintre produsele testate conțineau arsenic, 36% aveau plumb, în 58% au găsit cadmiu iar în 10% erau acrylamide.
Toate aceste produse chimice prezintă pericole potențiale pentru sugari.

Mărcile cele mai vândute  în SUA aveau cele mai mari cantități din acele substanțe. În plus, deși peste 60% dintre produse erau declarate ca fiind „fără bisphenol-A”, ele aveau . Cantitățile de contaminanți variau, dar anumite produse conțineaiu până la 600 părți de arsenic la miliard.

Arsenicul este neurotoxic ce poate duce la anomalii ale dezvoltării, la boli cardiovasculare, la diabet, chiar la cancer, conform Organizației mondiale a sănătății. Alimentele pe bază de orez erau cele mai bogate în arsenic. Orezul, chiar bio, absoarbe arsenicul din pământurile contaminate.

În 2016, organismul Food and Drug Administration din Statele Unite a propus o limită de 100 de părți la un miliard de arsenic în cerealele cu orez pentru bebeluși.

O contaminare cu plumb poate duce la QI mai scăzut, o încetinire a creșterii, probleme de comportament, tulburări auditive și anemie.

Clean Label Project a afișat pe situl său web o listă de produse pe care le-a testat, precum și o notă sub formă de stele.

 La Nutrition fr , de unde am găsit informațiile de mai sus, a publicat și un ghid de alimente recomandate pentru copii.

Niciun comentariu: