sâmbătă, 3 decembrie 2016

Metodă simplă de imbunatatire a sanatatii


Tehnici orientale pentru păstrarea sănătății


12 exerciții care ar trebui făcute zilnic.

 Ele sunt izvorâte din practici milenare ale Qi Gong-ului și sunt amintite în texte clasice de medicina tradițională chineză (TCM). 

1.- Părul trebuie pieptanat frecvent cu mâinile 
sau altfel spus, trebuie să ne facem măcar la câteva zile un auto-masaj al capului: 
– îndoiți degetele ambelor mâini ca și cum ați forma un piptene. Periați capul cu acest pieptene de 100 de ori, începând de la frunte până spre ceafă. Efectuați exercițiul încet și fără a apăsa prea tare. 
Rezultatele sunt maxime dacă se face dimineața. Acest masaj este benefic deoarece stimulează puntele de presopuntura de pe cap. 
Efecte: reduce sau elimină durerea de cap, îmbunătățește vederea și reduce presiunea arterială. 

2.- Fața trebuie ușor masată frecvent: 
– frecați ferm palmele una de alta până când se încălzesc și apoi puneți-le usor pe față, avand degetele mijlocii de-o parte și de alta a nasului. Începeți să masați/frecați ușor spre frunte și apoi în lateral spre obraji. 
Repetați  de 30 de ori, de preferat dimineața. 
Efecte: se „clarifică” mintea, se reduce presiunea arterială și se reduc ridurile. 

3.- Ochii trebuie frecvent exersați: 
– În exersarea ochilor, aceștia trebuie rotiți ușor de la stânga la dreapta de 14 ori și apoi de la dreapta la stânga de 14 ori (ușor, fără grabă, altfel veți ameți puțin). Închideti apoi ochii strâns de tot și deschideți-i brusc, cât de larg puteți. 
Efecte: îmbunătățește vederea.
(pentru ochi, vedeți și articolele: 
http://nazone.ro/2016/01/exercitii-si-catina-pentru-ochii-uscati.html 
și 
http://nazone.ro/2015/02/yoga-pentru-ochi.html

4.- Urechile trebuie frecvent masate: 
– Acoperiți ambele urechi cu palmele în așa fel încât degetele mijlocii aproape să se întalnească la ceafă. Presați ușor arătătoarele peste degetele mijlocii și apoi presați urechile și zona cefei, apasând și ridicând palmele de 12 ori. Încheiați exercițiul masând sufiecient de ferm pavilioanele urechilor timp de 1 minut. Insistati pe punctele dureroase.

Faceți exercițiul când vă treziți dimineața sau când vă simțiți obosit/obosită în timpul zile sau al serii. 
Efecte: ajută la amelioarea sau chiar eliminarea țiuitului în urechi, a amețelilor și a afecțiunilor urechii. De asemena ajută la îmbunătățirea auzului și a memoriei, îndepărtează oboseala și vă readuce buna dispoziție. 

5.- Dinții trebuie frecvent „pocniți”: 
– Închideți ușor gura în așa fel încât muscătura să fie ușoară, fără efort. Loviți ușor cu buricele degetelor ambelor mâini obrazul de 24 de ori, mai întâi în zona molarilor/ măselelor. Repetați pentru zona dinților din față tot de 24 de ori. 
Efecte: dacă este facut cu regularitate va îmbunătăți sănătatea dinților și veți putea rări vizitele la dentist. 
6.- Limba trebui să atingă des cerul gurii: 
– Puneți vârful limbii pe cerul gurii sau lingeți ușor cu vârful limbii cerul gurii, acolo unde energiile Yin și Yang merg să se unească. Atunci când faceți acest exercițiu ( cât de des puteți.. mai ales atunci când vreți să vă liniștiți) îndreptați-vă atenția la zona de sub limbă ca să simțiți  cum saliva se secretă încet. 

7.- Saliva trebuie inghitită frecvent: 
– Atunci când limba linge cerul gurii, glandele salivare de sub limbă secretă o mai mare cantitate de salivă. Medicina orientală dă o mare importanță salivei, numind-o „fluidul de aur”, o comoară a corpului omenesc. Înghițiți saliva încet spre a iriga organele, a hidrata membrele și părul, a stimula digestia și absorbția nutrienților în sânge, a îmbunătăți funcționarea intestinelor și a stomacului. Dacă aveți răbdarea necesară, așteptați până ce gura vi se umple de salivă și apoi înghițiți-o ușor îndreptând-o mental spre centrul ființei voastre (Dantian) la o palmă sub ombilic, în centrul abdomenului (cam unde este centrul uterului la femei). 

8.- Aerul stagnant din plamâni trebuie expirat frecvent: 
– Opriți respirația pentru câteva momente. Inspirați adânc apoi, cât se poate de adânc, umflând pieptul și abdomenul. Ridicați încet capul, deschideți gura și expirați tot aerul inspirat,  cât puteți de mult. Repetați exercițiul de 5-7 ori. 
Efecte: ajută organismul să elimine aerul stagnant din plămâni, lucru benefic în primul rând persoanelor care au o respirație „superficială” și nu fac prea multă mișcare; deschide pieptul/bustul, fluidizează respirația, ajută la ameliorarea astmului și a durerilor de piept. 

9.- Abdomenul trebuie masat frecvent: 
– Întai frecați palmele până se încalzesc și puneți-le una peste alta pe ombilic, cu palma dreaptă peste cea stangă la barbati și invers la femei. Rotiți apoi palmele în sensul acelor de ceasornic  de 36 de ori, pornind de la cercuri mici la cercuri mari (ca într-o spirală foarte deasă care începe de la ombilic). Apoi masați în sens invers acelor de ceasornic, într-o spirală care se termină la ombilic. 
Efecte: îmbunătățește persitaltismul (mișcarea din interiorul intestinelor), îmbunătățește respirația, elimină stagnările de mâncare din stomac sau din intestine (indigestia), îmbunătățește absorbția nutrienților din mâncare, previne și vindecă bolile intestinale sau gastrice. În cazul diareei, acest masaj se execută doar contra acelor ceasornicului iar in cel al constipațiilor masajul se excută doar în sens orar. 

10.- Anusul trebuie contractat în mod frecvent: 
– Mai întâi inspirați adânc și opriți respirația un moment. În acest timp, contractați anusul puternic și trageți în sus spre perineum. După ce faceți momentul de pauză, expirați încet relaxand mușchii. Repetați exercițiul de 5-7 ori. 
Efecte: acest exercițiu ridică energia (Yang) în sus, ajută în cazurile de prolaps (al anusului, uterului, vezicii urinare și intestinelor), în cazurile de fistulă anală, de probleme ale prostatei sau impotență. 

11.- Membrele trebuie scuturate în mod frecvent: 
– Încleștați degetele palmelor, una de alta, suficient de puternic, lăsați-le în jos și rotiți umerii cu 90 de grade de la stânga la dreapta, revenind apoi în poziția inițială ca într-un balans; repetați de 24 de ori. Efectuați acelasi balans tot de 24 de ori, rotind umerii de la dreapta la stânga. 
– Așezați-vă pe un scaun și ridicați piciorul stâng întins în pozitie orizontală, cu degetele de la picior în sus.. Când piciorul este aproape drept, mișcați suficient de ferm călcâiul în sus și în jos, balansând în acest fel piciorul pe verticală. Schimbați piciorul repetând procedura. Repetați de 5 ori. 
Efecte: benefic pentru „întinderea” picioarelor/mâinilor și întărirea încheieturilor, eliminarea stagnărilor din membre și imbunătățirea circulației, previn „înțepenirea” membrelor și durerile de articulații. 

12.- Tălpile picioarelor trebuie masate frecvent:  
– Înainte de a merge la culcare, după ce ați spălat picioarele, le ștergeți ușor cu prosopul și le masați ușor insistând pe punctele dureroase, dacă este cazul. Masați suficient de ferm punctul din treimea anterioară a picorului, median, sub „pernițe”. Masați în cercuri mici acel punct (Rinichi 1 / Ki 1- Yongquan) de 50-100 de ori. Cel mai bine este să folosiți la masaj puțin ulei sau crema de masaj preferată, în care ați picuat câteva picături de ulei esențial de lavandă (din cea mai bună; picioarele dumneavostră merită cu prisosință). 

Efecte: întărirea rinichilor, încălzirea picioarelor și îmbunătățirea circulației, îmbunătățește comunicarea dintre părțile superioară și inferioară a corpului, alină ficatul și îmbunătațește vederea și echilibrul hormonal, este relaxant, pregătindu-vă pentru un somn bun.
Bărbații ar trebui să știe că atunci când doresc să-și dăruiască noaptea iubitei sau soției să înceapă mai întâi să îi maseze ușor tălpile picioarelor spre a i le încălzi.

Respectivele exercitii se fac zilnic sau saptămânal, atât cât vă permite timpul și grija pentru dumneavoastrș. Faceți cât de puțin și mulțumiți lui Dumnezeu pentru ceea ce puteți face. Nu sunteți la intrecere cu nimeni, ci doar vă ajutați să puteți trăi puțin mai frumos și cu mai puține suferințe, spre binele dumneavostră și al celor care vă iubesc. 

Dan Micu – Acupuncturist Diplomat 
335 Sheppard Avenue East 

Surse: 
China’s Traditional Way of Health Preservation – Zeng Qingan & Liu Daoqing 
Tao – Cartea completa de medicina traditionala chineza – Daniel Reid

vineri, 2 decembrie 2016

Din ce sunt facute sticlele din plastic

Alegeți apa îmbuteliată și după ambalaj!


Ce știți despre cum să alegeți  apa îmbuteliată pe care o cumpărați? 
Cel mai probabil va uitați la ambalaj, sa nu fie deteriorat. Dar acest lucru este insuficient.

Eticheta sticlei de plastic conține întotdeauna o înregistrare a tipului de material utilizat. O informație care ar trebui cunoscută de toata lumea, cu ajutorul căreia puteți aprecia starea apei. 
În cele din urma, orice sticla de plastic eliberează substanțe chimice. Dar nu toate în aceeași măsură.

Explicația simbolurilor utilizate pentru sticlele de plastic.



1. PET sau PETE
Acest PET reprezintă sticle de unică folosință. Acestea pot elibera în apă substanțele lichide, metale grele care afectează echilibrul hormonal uman.
PET – Tipul de plastic cel mai des utilizat în lume. Este important să știm că el este destinat pentru o singură utilizare. Dacă mai utilizați aceiași sticla, organismul dumneavoastră ar putea obține unele bacterii alcaline eliminate de aceste PET-uri.

2. HPD sau HDPE
Acesta este un material plastic foarte bun, care nu emite substanțe chimice dăunătoare. 
Specialiștii recomandă cumpărarea apei în astfel de sticle.
HPD tip tare de plastic, care este folosit de obicei pentru păstrarea laptelui, jucăriilor, detergenților etc.

3. PVC sau V
Acesta este un material plastic moale, flexibil, care este utilizat în mod normal pentru păstrarea uleiului vegetal și jucăriilor pentru copii. De asemeni din acest material se face ambalaj pentru nenumărate bunuri de larg consum și pentru cabluri. 
PVC este relativ rezistent la lumina directă a soarelui, cu toate acestea specialiștii recomandă se renunțăm la acest material, dacă avem o alternativă.

4. LDPE
Acest material plastic este utilizat in fabricarea sticlelor și pungilor de plastic. Acesta nu elimina substanțe chimice în apă.

5. PP
Acest plastic este de culoare albă sau transparentă. Se folosește de obicei la ambalaje pentru iaurt și sirop. Polipropilena este apreciată pentru rezistențla căldură. Atunci când este încălzit acesta nu se topește.

6. PS
Este adesea folosit in producția de pahare pentru cafea și containere pentru fast-food. Atenție, la încălzire elimină substanțe periculoase. Polisterolmaterial destul de ieftin, ușor și durabil, care nu este potrivit pentru depozitarea băuturilor și alimentelor calde.

7. PC sau plastic fără caracter special
Este cel mai periculos tip de plastic, Acesta este utilizat în producția de sticle de apă și recipiente pentru alimente. Elimina Bisfenol – substanță care distruge sistemul endocrin, inhibă producerea estrogenului.
Ar trebui sa rețineți aceste simboluri și să verificați de fiecare dată care tip de material plastic este utilizat pentru apa îmbuteliată pe care doriți să o cumpărați.

Semnalați și altora acest articol. Cu siguranță că sunt multe persoane ar aprecia informația. 
SĂNATĂTEA ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ.