sâmbătă, 3 septembrie 2016

Sportul iti salveaza viata

Un japonez de 63 de ani a batut un urs cu mainile goale


Foto apud The Times

Atsushi Aoki, maestru în karate,  a povestit postului de televiziune Tokyo Broadcasting System că , pe când pescuia la munte, a fost atacat de un urs negru asiatic înalt de circa 1,90m.
Ursul a apucat să-l trânteasca pe japonez și să-l muște de gambă, situație în care omul și-a spus: "ori il omor eu, ori mă omoară el pe mine",  așa că a adoptat poziția de atac , cu pumnul drept înainte și l-a copleșit pe urs cu lovituri rapide în ochi. Într-un film în care povestește întâmplarea, Atsushi Aoki arată o mișcare de atac cu două degete .
Animalul a fugit în pădure.
Pescarul, rănit la gambă, la braț și (cum se vede în fotografie ) la față,   a reușit să ajungă la mașina sa și să ajungă la un spital, luând cu el și peștele prins.

Foto apud infos niooz fr

Autoritățile japoneze nu recomandă însă acest gen de comportament în cazul unei întâlniri cu un urs sălbatic, fiind preferabil ca in zonele în care trăiesc aceste animale să se poarte un clopoțel legat de rucsac pentru a se evita întâlnirile neașteptate, iar în cazul în care este surprins un animal să se evite privirea lui directă.
În acest an, patru persoane au căzut victime atacurilor unor urși în Japonia -relateaza Agenția AFP

Niciun comentariu: