marți, 5 ianuarie 2016

Spre legiferarea bigamiei

Barbatul casatorit cu doua surori este evident bigam




La posturile de televiziune de la  de la noi găsești mereu emisiuni legate ce cetățeanul care conviețuiește cu două femei sub același acoperiș și care are cu ele o mulțime de copii.
Cu una dintre femei este căsătorit legal, iar cea de a doua îi este concubină.
Din afirmațiile femeilor reiese că ele au fost de acord cu această situație.
Bine, bine, dar atunci ce problemă am avea noi cu asta?

Păi, sungura problemă este aceea că în mass media cele două femei sunt numite...soții!
protv, cancan ro, romania tv, click, wowbiz, lamaruta, toate scriu că bărbatul e „căsătorit cu două femei”. Desigur, nu este căsătorit decât cu una dintre ele, altfel ar fi pasibil de închisoare, dar bărbatul a fost „șmecher” și a „ocolit” legea , păstrând-o pe cea de a doua femeie în postura de amantă tolerată de soția legitimă.  Și ăsta ar fi un exemplu bun pentru noi?

Pentru că, în timpul emisiunilor tv, se repetă că diferiți comentatori au tot respectul pentru modul în care conviețuiește ciudatul grup.

Chiar astăzi am văzut o nouă emisiune cu personajul în cauză, căruia i s-a sugerat că ar putea găsi și o a treia femeie pe care să o adauge la haremul său.
Am zis harem? Pîi da, chiar despre un harem ar fi vorba. Chiar dacă realizatorul tv nu a rostit cuvântul ”harem”, e clar că doar în țările în care islamul este religie de stat este admică căsătoria unui bărbat cu mai multe femei (15 pentru Mahomed și patru pentru ceilalți musulmani).

La noi, deocamdată este interzis acest lucru, la fel ca în majoritatea țărilor lumii, dar insistența cu care ni se prezintă în mod laudativ această situație neconformă urmărește probabil să ne convingă că poligamia nu ar fi chiar atât de rea și că ar trebui să fie aprobabtă de legislația românească.
Să însemne asta că suntem obișnuiți treptat să adoptăm practicile musulmane (charia)? Poate în vederea colonizării unui mare număr de musulmani în țara noastră?

Îmi pare rău, dar nu pot găsi altă explicație pentru care ar fi ignorate cu nonșalanță legile (civile și religioase) din țara noastră și ar fi promovat cu mult respect dar și cu insistență un personaj care trăiește într-o devălmășie evident imorală cu soția dar și cu amanta lui, prezentând un prost exemplu pentru copiii lui.

Niciun comentariu: