marți, 8 septembrie 2015

Refugiati in locurile din camine

Cererea de locuri în căminele studențești depășește cu mult oferta, dar... există sute de locuri disponibile

Citim în presă că locurile disponibile în căminele studențești sunt insuficiente iar zeci de mii de studenții nu au locuri în cămine și caută să închirieze apartamente (de perferință mobilate) în centrele universitare din țară.
S-au specificat chiar și prețurile cu care se închiriază apartamentele:

  • București-zona Basarabia -garsonieră nemobilată -150 €/lună
  • București-zona Rahova -garsonieră mobilată -180 €/lună
  • București-apartament 2-3 camere -de la 200 €/lună
  • Timișoara -complez Studențesc -garsonieră mobilată -150 €/lună ș.a.m.d.


Pe de altă parte, Ministrul Educației a trimis,  o solicitarea Inspectoratelor Școlare și rectorilor, pentru ca aceștia să identifice locurile de cazare disponibile. Iar conducerile unităților de învățământ au declarat că au un număr de locuri disponibile. Păi dacă mai au locuri de cazare, de ce nu le dau studenților sau elevilor, ca să poată și cei mai săraci să studieze în țara asta, că doar nu orice student poate plăti sute de euro lunar ca să se cazeze?

Universitatea Politehnică din București și Universitatea din București și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Foarte frumos, dar atunci aceleași universități ar trebui să subvenționeze și un număr de locuințe închiriate de la particulari pentru cei 230 de studenți care nu vor mai avea cazare în cămin.

La fel, pentru celelalte unități de învățământ.


Pentru că e frumos să îi găzduim pe străini, dar nu dându-i afară pe ai noștri pentru asta!

Iar cazarea refugiaților ce ne vor fi repartizați se va face pe cel puțin 5 ani, să fie clar acest lucru! Termenul stabilit de UE este de 5-10 ani.
  

Niciun comentariu: