marți, 2 septembrie 2014

Baze de date şi împrumuturi cu ajutorul firmei de telefonie

Câştigaţi un Volkswagen Golf şi 250 000 lei!




Vecinul mamei mele e în culmea fericirii: în plicul cu factura de plată de la compania de telefonie mobilă a găsit un cartonaş prin care  câştigă un Volkswagen Golf şi 250 000 de lei, dacă pe pastila răzuibilă găseşte codul maşinii din poză.
Şi ce credeţi: chiar a găsit acolo codul cu pricina!

Omul e în culmea fericirii: doar firma de telefonie e una serioasă, poţi să ai încredere în ea!
Pe bilet e sfătuit să sune "chiar acum" la numărul indicat, pentru că premiile vor fi acordate în 72 de ore.
Mai scrie şi că "regulamentele oficiale de participare sunt disponibile, în mod gratuit, oricărui solicitant printr-o scrisoare trimisă la OP 83-CP 106 Bucureşti".
Dar nu mai e timp de asta, doar până să scrii o scrisoare, până să fie dusă de Poştă şi până să primeşti răspunsul tot prin Poştă trec mai multe zile, iar telefonul trebuie dat repede!
Vecinul mamei a telefonat repede la numărul indicat.
I se cer datele personale: numele, adresa, data naşterii, codul de interfon, numărul de telefon mobil .
Vecinul e puţin nedumerit: doar compania de telefonie deţine aceste date. Dar bine, i le mai dă odată.

Operatoarea de la telefon îi propune să cumpere nişte cărţi : una cu 66 de lei şi alta cu un preţ asemănător, dar vecinul nu are bani de aşa ceva, abia îi ajung banii de medicamente.
Operatoarea îi spune atunci că nu va mai intra la tragerea la sorţi pentru maşină!
 (prin urmare, participarea la tragerea la sorţi era condiţionată de cumpărarea acelor cărţi, ceea ce desigur nu scria pe cartonaş).
I se spune că va participa, totuşi, la tragerea la sorţi pentru cei 250 000 lei.
Vecinul meu începe să fie suspicios. După ce termină convorbirea, se întreabă:
 De când a început compania de telefonie mobilă să vândă cărţi la telefon ?.
Studiază biletul cu pricina şi abia atunci observă într-un colţ logo-ul unei firme necunoscute: Tarsago.
Atunci, ei sunt cei care ţi-au promis maşina - zice mama.

Nu, spune el, biletul mi-a venit în plicul de la compaia de telefonie!
Bătrânii se uită  împreună în plicul cu factura de telefonie şi mai găsesc un cartonaş, cu oferte de credit de la o faimoasă firmă de creditare care practică dobânzi foarte mari.

E clar acum că firma de telefonie şi-a pus plicurile la dispoziţie pentru colecţionarii de baze de date personale şi pentru ofertaţii de credite oneroase.

Abonaţii la firma de telefonie cred că respectivele premii vin din partea firmei de telefonie şi sunt mai puţin circumspecţi.

Cum se cheamă asta, după părerea dumneavoastră?
*********************************************************************
2.03.2016
Acum si cei de le Enel au inceput sa ofere asigurari pe viata, ale caror rate sa vina la plata pe factura de electricitate, fara sa afli termenii si conditiile decat dupa ce, la telefon, o operatoarea te-a convins sa spui un 'da : imprudent - fara sa stii bine la ce. 
http://nazone.ro/2016/02/mesaj-de-la-enel.html

3 comentarii:

Vasile Postas spunea...

Este o teapa, doar ca autoritatile statului, care ar fi trebuit sa ne protejeze, nu fac nimic! Si anul trecut au facut ceva asemanator, doar ca au trimis hartiile cu pacaleala in plicurile cu taloanele de pensii- mizand pe disperarea pensionarilor, care ar face aproape orice ca sa scape de mizerie! Nu am auzit sa fi castigat cineva (cu nume si adresa verificabile) masina sau sutele de mii de lei, dar pacaleala dureaza de mai multi ani. E o rusine ca incearca sa-i pacaleasca in special pe pensionari, care si asa nu o scot la capat cu banii! Auzi colo: o carte (care valoreaza probabil 10 lei) cu 66 le lei! Probabil mai platesti si transportul cine stie cat si gata, ai pierdut banii de medicamente!
Dar guvernantilor probabil ca le convine, ca oricum ar vrea sa moara mai repede pensionarii, sa dispuna ei cum vor de fondul de pensii!

Mirica spunea...

Astia sunt cei de la Vodafone, sa le fie rusine ca le fac asta abonatilor!

costel patrascan spunea...

COCO:Daca cei de la VODAFON ar avea putin respect pt.abonati nu ar accepta astfel de jocuri in numele lor si ar pute sa organizeze ei un concurs