sâmbătă, 17 mai 2014

Ştirea zilei la tv

La o televiziune comercială de la noi, se deschide programul de ştiri cu evenimentul cel mai important: fiica unui cântăreţ de manele s-a întors de la iubitul ei, acasă! Ei da, asta într-adevăr e o ştire de interes naţional!
După ce marele eveniment a fost relatat cu toate detaliile, au urmat alte ştiri. A doua nu mai ştiu care a fost, dar e locul trei a fost :

Echipa de gimnastică feminină a României a câştigat campionatul european!


Iar Larisa Iordache a câştigat medalie de aur la sol, argint la bârnă şi bronz la sărituri!

Fetele noastre pe podium, cu medaliile de aur
(foto AFP)


Ştefania Stănilă, Silvia Zarzu, Larisa Iordache, Andreea Munteanu şi Diana Bulimar au reuşit să aducă ţării noastre titlul european la gimnastică feminină. 

Este a şaptea oară când titlul european la gimnastică, în proba pe echipe, este cucerit de România.

Medalia de argint a recompensat echipa  gimnastelelor din Marea Britanie, iar echipa Rusiei s-a clasat pe locul trei, cucerind medalia de bronz.  
Aş fi crezut că aceasta e ştirea cea mai importantă a zilei. Doar nu avem multe domenii în care să excelăm. 
Iată însă că aceste fete, care muncesc cu dăruire, au adus încă odată strălucirea aurului în dreptul numelui ţării noastre, au făcut ca drapelul nostru să fie ridicat pe cel mai înalt catarg.

Delegaţia ţării noastre a mai obţinut două medalii la Campionatele Europene de gimnastică la junioare: una de bronz, cu echipa  şi una de argintprin Laura Jurcă la individual-compus. 
Laura Jurcă  a luat şi medalia de argint în finala la sărituri, urmând a participa duminică şi la finalele la sol şi la bârnă.
De menţionat că Laura Jurcă s-a născut în Germania (pe 14 sept.1999), iar în prezent locuieşte cu familia în Elveţia, aşa că face parte şi din clubul elveţian de gimnastică STV Lenzburg

Lidera echipei României, Larisa Iordache, calificată la toate cele patru finale pe aparate de duminică, „şi-a ţinut rangul” – cum a scris o agenţie de presă străină - obţinând a treia notă  la bârnă, la sol şi la sărituri. Ea a fost singura gimnastă care s-a calificat la finalele tuturor aparatelor.
Diana Bulimar s-a calificat şi ea în finala la bârnă.
Duminică, urmează finalele pe aparate.
(Pe tvr2, de la 14,00 la 16,40)

Este adevărat că tvr2 a transmis competiţia în direct, dar m-aş fi aşteptat ca şi posturile comerciale să considere acest succes al gimnasticii feminine româneşti drept adevărata ştire a zilei, o ştire care ne bucură şi ne interesează pe toţi.
Îmi pare rău pentru diferiţii cântăreţi, de manele sau de altceva, dar problemele personale ale membrilor familiilor lor nu sunt de interes general.

Performanţele acestor fete minunate însă, da, sunt de cel mai mare interes pentru noi toţi!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 18.05.2014

Şi astăzi, la posturile tv comerciale, în buletinul de ştiri de dimineaţă performanţa gimnastelor noastre ocupă doar câteva minute, spre sfârşitul programului, primul loc fiind în continuare ocupat de aventurile unei tinere care ne este absolut necunoscută, despre ea ştiind doar că e fiica unui cântăreţ de manele. 
Ce să înţeleagă adolescenţii noştri:  e mai bine să fie un sportiv de performanţă, sau e mai bine să dea loc la un scandal fugind de acasă , fără să se mai preocue de altceva?

Larisa Iordache a luat medalie de bronz la sărituri , medalia de argint la bârnă şi medalia de aur la sol!!

144 de medalii câştigate în total de România la Camiponatele europene!


La junioare, Laura Jurcă a luat medalie de argint la sărituri, Andreea Iridon argint la sărituri şi tot argint la sol!
Echipa junioarelor s-a clasat pe locul 3, fiind medaliată cu bronz.

Felicitări fetelor noastre!

Niciun comentariu: