luni, 12 mai 2014

Ministrul francez al Justiţiei acuzat că nu a cântat Marseilleza

Ministrului Justiţiei din Franţa i s-a cerut demisia pentru că nu a cântat imnul naţional 


Doamna ministru a explicat că preferă să asculte imnul decât să se preteze la un «karaoke de estradă».


La o comemorare a abolirii sclaviei, doamna ministru Christiane Taubira şi-a atras numeroase critici pentru că nu a cântat imnul naţional. 
Un deputat UMP prezent la eveniment spune că doamna ministru i-ar fi spus că nu cântă imnul pentru că nu cunoaşte cuvintele în întregime.
Ea a explicat ulterior că a preferat să asculte imnul ce era intonat de o solistă , argumentând  pe Faceboock  că în anumite circumstanţe e mai potrivită reculegerea decât un "karaoke de estradă".
Această exprimare a fost considerată extrem de şocantă ,  preşedintele partidului UMP de opoziţie Jean-François Copé spunând că sunt momente în care fiecare trebuie să-şi asume responsabilităţile, că un ministru al Republicii nu poate şi nu are dreptul să spună orice.
Partidul de extremă dreapta Frontul Naţional (FN) a considerat că a fost un gest de dispreţ faţă de Franţa şi a cerut demisia ministrului Justiţiei.
Marine Le Pen, preşedintele FN, a spus că «acest derapaj inacceptabil este de fapt o dovadă simbolică de prim ordin de dispreţ pentru Franţa, pentru istoria sa şi pentru poporul său, căruia îi place să-şi cânte imnul, de care este mândru».
Pe de altă parte, ministrul Educaţiei Naţionale Benoît Hamon i-a luat apărarea doamnei Christiane Taubira, spunând că de fapt mai mulţi miniştri nu au cântat în acel moment, pentru că imnul era cântat de o solistă, însă acest lucru a fost reproşat doar ministrului originar din Guyana....


Ea fusese criticată şi pentru că a apărat legea căsătoriei între homosexuali, adoptată în Franţa în 2013.

 

Un comentariu:

Leone spunea...

La noi or fi stiind demnitarii nostri imnul tarii? Ca nu prea i-am vazut cantandu-l