luni, 6 ianuarie 2014

Planta care vindecă cancerul in 40 de zile

Lei gong teng



Aud la televizor o ştire: să ne uităm pe site-ul televiziunii respective, să aflăm despre o plantă care vindecă orice formă de cancer în 40 de zile!
Ştirea este evident formidabilă şi cred că multă lume s-a repezit să citescă pe site despre ce este vorba.


Pe site-ul postului de televiziune, citim:
 Specialiştii Centrului de Cancer din cadrul Universităţii Minnesota au testat compuşii plantei pe diferite tumori canceroase. Spre uimirea tuturor, după 40 de zile orice urmă a cancerului dispăruse. Studiul a fost publicat în Science Translational Medicine şi i-a uimit pe toţi oamenii de ştiinţă pentru proprietăţile curative de care dă dovadă lei teng gong. Principala substanţă care combate celulele canceroase este triptolide, despre care se ştia că poate să vindece cancerul. (Se spune că poate provoca apoptoza - moartea naturală a celulelor canceroase, care- altfel- se caracterizează tocmai prin fptul că nu mor, ca şi celulele normale, ci se tot înmulţesc).

"... Triptolide a blocat creşterea tuturor celor  60 de linii celulare ale Institutului naţional al cancerului din SUA în doze foarte mici, şi provoacă chiar moartea unora dintre liniile celulare." Juin O. Liu, Ph.D., profesor de farmacologie şi ştiinţe moleculare la Universitatea John Hopkins.

Aceasta plantă este un miracol şi dacă cercetările vor continua în acest sens, peste câţiva ani, lupta pe care o duce medicina cu cancerul va lua sfârşit. Nu trebuie sa uităm că în trecut au mai fost descoperite şi alte plante care pot vindeca cancerul , precum ghimbirul sau tumernicul, dar companiile farmaceutice au respins cu desăvârşire aceste realităţi. Cu siguranţă că le afectează profitul o astfel de descoperire, cauză pentru care nu se arată disponibile pentru a investi în asemenea medicamente.


Primul gest al oricui care are un bolnav în familie este să caute  de unde se pote cumpăra planta miraculoasă. Şi ea se poate cumpăra, sub formă de capsule cu extract, de pe site-ul cu acelaşi nume (leigongteng).
Pe site se propune o formulă de tratament cu 3 capsule/zi şi se face reducere pentru cantitatea pentru 40 de zile. 
Să fie oare chiar atât de simplu? Să fie suficiente patru flacoane de capsule, ca orice formă de cancer să dispară?
Am căutat pe internet şi alte informaţii despre acastă plantă şi iată ce am găsit:

Informaţii generale

Lei gong teng este o plantă căţărătoare, un fel de viţă, originară din China, din Japonia şi din Coreea. Această plantă este folosită în China în scopuri medicale de peste 400 de ani

Denumiri populare

Lei gong teng, tunetul viţei zeului, viţă a tunetului divin .

Denumire ştiinţifică

Tripterygium wilfordii

Cum se foloseşte în mod obişnuit ?

Extractul se prepară din rădăcina curăţată de coajă a plantei  lei gong teng.

În ce scop terapeutic se foloseşte ?

Lei gong teng este utilizat în medicina chineză tradiţională pentru a trata tulburările de sănătate ce implică o inflamaţie sau o supraactivitate a sistemului imunitar. 
Lei gong teng este luat pe cale orală pentru ameliorarea   menstruaţiilor prea abundente sau în cazul maladiilor autoimune, mai ales a poliartritei reumatoide , a sclerozei în plăci şi a lupusului.  
Preparatele cu lei gong teng sunt aplicate de asemenea pe piele pentru uşurarea simptomelor poliartritei reumatoide. 

Ce ar trebui să mai ştim despre această plantă ?

Cercetările efectuate în laboratoare indică faptul că  lei gong teng poate combate inflamaţia, poate să frâneze sistemul imunitar şi să aibă efecte anticanceroase. 
Deşi primele încercări sunt promiţătoare,  lei gong teng nu a fost studiat decât în puţine studii de înaltă calitate făcute pe oameni. Rezultatele unui studiu de mică amploare finanţat de către National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases (NIAMS) indică faptul că un extract din această plantă administrat pe cale orală poate frâna simptomele poliartritei reumatoide la unele persoane. Un studiu vast, finanţat de către  NIAMS a comparat  lei gong teng cu un medicament convenţional folosit în tratamentul poliartritei reumatoide. 
Un studiu mic asupra aplicării de  lei gong teng pe piele a arătat de asemenea binefacerile sale în cazul poliartritei reumatoide. 
Nu există suficiente dovezi ştiinţifice pentru evaluarea utilităţii plantei  lei gong teng în tratamentul oricăror alte tulburări ale sănătăţii. 
Lei gong teng poate cauza grave efecte secundare şi poate să fie toxic dacă nu este extras cu grijă din rădăcina curăţată de stratul superior. Alte părţi ale plantei, mai ales frunzele, florile şi coaja rădăcinei sunt foarte toxice şi pot provoca chiar moartea.
Extractul de  lei gong teng folosit în studiul  NIAMS a fost bine tolerat. Totuşi,  lei gong teng poate provoca diaree, dureri de stomac, cădere a părului, dureri de cap, modificări ale menstruaţiei şi erupţii cutanate. 
S-a observat că  lei gong teng face să scadă cantitatea de minerale din oasele femeilor care au luat extractul de plantă timp de peste 5 ani. Acest efect secundar poate fi deosebit de îngrijorător la femeile atinse de osteoporoză care prezintă o predisoziţie la această boală. 
Lei gong teng scade numărul spermatozoizilor şi poate duce deci la infertilitate masculină. 
Se recomandă ca înainte de a folosi medicamente noi, inclusiv produse de sănătate naturale, să fie consultat medicul curant, ori un farmacist sau - în acest caz- un specialist în medicina tradiţională chineză. Şi să menţionăm de fiecare dată medicului toate produsele de sănătate naturale pe care le folosim.

Sursă

National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM). Herbs at a Glance. Thunder God Vine. 
--------------------------------------------------------------------------------------------

Am văzut că se vinde rădăcină din această plantă şi pe eBay (dar vânzătorul din China nu voia să vândă şi în România). Se recomanda planta pentru uşurarea durerilor reumatice.
200g costau 3 £ şi se recomanda ca partea externă a rădăcinilor să fie înlăturată, apoi rădăcina să fie fiartă timp de 1-2 ore, apoi să se facă un decoct (fiert alte 15 minute) împreună cu alte plante cu efect antireumatic, folosindu-se doar 12 grame din produs (maximum  15 grame), dat fiind că produsul este toxic
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Studii de laborator au arătat că extractul de plantă acţionează în sinergie cu agenţii chimioterapici, dar acţionează şi singur - sunt citate tumori la plămâni şi la colon, la animalele de experienţă.  
A fost citat şi efectul de combatere a fenomenelor de respingere a organelor transplantate (prin acţiunea de deprimare a sistemului imunitar).
Efectele toxice sunt intensificate la utilizarea pe termen lung.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Din cele ce am citit pe diferite site-uri, am înţeles că planta a dat rezultate promiţătoare în laborator, dar nu a fost studiată până în prezent pe oameni pentru tratamentul cancerului. De asemenea, dat fiind cracterul toxic al plantei, e necesar ca orice folosire să se facă sub supravegherea unui medic, de preferinţă a unui medic spealizat în medicina chineză tradiţională.


3 comentarii:

Papadopol spunea...

Prietenii nostri din China nu vor sa ne vanda plante de leac...ce sa mai vorbim....

om cu capul pe umeri spunea...

Daca planta deprima sistemul imunitar nu prea ar fi buna contra cancerului, pentru ca si cancerul se dezvolta tot pe fondul scaderii raspunsului imunitar.
Oricum, altii vor sa faca experiente pe noi, probabil. Cum experientele pe oameni sunt interzise, uite ca au gasit o metoda ca oamenii sa se ofere sa se faca experiente pe ei si sa mai dea si bani grei pe deasupra, in loc sa fie ei platiti fiindca se expun riscurilor unor tratamente neverificate!

Mihai spunea...

Excelent articol, bine documentat cu exceptia faptului ca Lei Gong Teng ca se gaseste si in Romania sub forma de capsule cu extract, evident fara partile toxice: http://www.leigongteng.eu
Variantele din China foarte scumpe... pana ajung moare omul; cancerul este o boala ce uneori evolueaza rapid. Pana iti vine din China, le iei de la vama si inveti sa le cureti radacinile, sa faci ceai, e posibil sa fie prea tarziu. De preferat e sa luati capsule cu dozaj exact, gata de folosit. Namaste!