sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Deputatii francezi penalizeaza clientela prostituatelor

Prostituţia: deputaţii au votat penalizarea cumpărării de acte sexuale (în Franţa)




În noaptea de vineri spre sâmbătă deputaţii francezi au adoptat articolul de lege care îi penalizează pe clienţii prostituatelor (sau prostituaţilor- pentru că prostituţia se practică de ambele sexe).
Cumpărarea de acte sexuale - contravenţie amendată cu 1500 de euro.
Textul legii în ansamblul său va fi votat pe 4 decembrie. Legea a fost în dezbatere publică timp de doi ani, argumentele şi persoanele publice care le-au susţinut fiind cunoscute prin toate mijloacele massmedia.

Până acum, în Franţa erau pedepsite doar acţinile de proxenetism, de racolare de clienţi sau de relaţii sexuale plătite cu minore, fapte pedepsite cu amenzi şi cu închisoare de codul penal francez.
Fapta pedepsită sever este cea a unui act sexual plătit cu o persoană sub 15 ani.

« Orice atingere sexuală exercitată fără violenţă,constrângere, ameninţare sau surpriză în schimbul unei plăţi asupra unei persoane minore este pedepsită cu 10 ani închisoare şi 200 000   amendă» 
- Codul penal francez
(Evident, dacă există şi violenţă, constrângere, ameninţare, fapta devine mai gravă).

Noul articol de lege , privind penalizarea clientelei prostituţiei, a fost adoptat după ce s-au constatat efectele benefice produse în Suedia, Norvegia , Islanda şi Finlanda după adoptarea de legi similare.

În Germania se pune în discuţie revocarea legalizării prostituţiei, constatându-se efectele nocive ale permiterii acestui tip de activităţi. 
În Germania, la 11 ani după ce s-a stabilit prin lege că prostituţia ar fi o meserie ca oricare alta, cu impozite şi asigurări sociale, s-a constat un eşec. Doar 44 de prostituaţi (40 de femei şi 4 bărbaţi) sunt înscrişi oficial la organismele sociale din Germania. În schimb, Germania a devenit "placa turnantă a traficului de persoane şi paradisul turismului sexual din Europa".
Anchetele efectuate în bordelurile legale au arătat agravarea situaţiei prostituatelor de acolo. 
În schimb, în Spania există cel mai mare bordel din Europa. În Catalunya, La Junquera există un bordel gigantic cu peste 170 de prostituate , considerat "soluţia pentru numeroase românce şi alte marocane" - după cum scrie presa din partea locului.


În Franţa, prostituţia este practicată în proporţie de 80% de către persoane străine,  originare din China, din ţările din Est şi din Nigeria.

Niciun comentariu: