Reţeta
Prepararea
aluatului de tartă :
Într-o crăticioară, încălziţi apa, sarea şi untul. Când untul
s-a topit, luaţi crăticioara de pe foc şi înglobaţi făina.
Amestecaţi viguros cu o spatulă, apoi puneţi aluatul într-o
formă de tară şi întindeţi-l cu vârfurile degetelor.
Încălziţi cuptorul la 210°C (termostat 7). Coaceţi aluatul
timp de 20 de minute (să nu se rumenească).
|
Prepararea
cremei de ciocolată :
Într-un castron, spargeţi ciocolata în bucăţi. Turnaţi frişca
lichidă într-o crăticioară şi puneţi-o pe foc până la clocot.
Turnaţi frişca peste ciocolată şi aşteptaţi două minute să se
moaie ciocolata, apoi amestecaţi ca să obţineţi crema.
Turnaţi crema în scobitura tartei coapte, presăraţi alunele
prăjite şi eventual fâşiuţe de ciocolată pentru decor.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu