vineri, 26 aprilie 2013

Tarta cu ciocolata si alune




 

 

Ingrediente

·         200 g de ciocolată neagră de menaj
·         200 ml de frişcă lichidă (smântână nefermentată)
·         60 g de alune prăjite
·         1 pahar de apă
·         1 praf de sare
·         100 g unt
·         2 pahare făină

 

Reţeta

Prepararea aluatului de tartă :
Într-o crăticioară, încălziţi apa, sarea şi untul. Când untul s-a topit, luaţi crăticioara de pe foc şi înglobaţi făina.
Amestecaţi viguros cu o spatulă, apoi puneţi aluatul într-o formă de tară şi întindeţi-l cu vârfurile degetelor.
Încălziţi cuptorul la 210°C (termostat 7). Coaceţi aluatul timp de 20 de minute (să nu se rumenească).

 

 

Prepararea cremei de ciocolată :
Într-un castron, spargeţi ciocolata în bucăţi. Turnaţi frişca lichidă într-o crăticioară şi puneţi-o pe foc până la clocot.
Turnaţi frişca peste ciocolată şi aşteptaţi două minute să se moaie ciocolata, apoi amestecaţi ca să obţineţi crema.
Turnaţi crema în scobitura tartei coapte, presăraţi alunele prăjite şi eventual fâşiuţe de ciocolată pentru decor.

Puneţi tarta la frigider pentru două ore.

Niciun comentariu: